XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Výhoda Raspberry oproti Android Box/Windows NB
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj, chcel by som sa spýtať, akú výhodu získam, ak si zaobstarám napr. Rapsberry Pi3 a budem ho používať na KODI a pripojéné k TV? Momentálne mám notebook s Win10, kde mám Kodi a do obývačky som si kúpil čínsky "box" Scishion V88 s 1GB RAM s Androidom 5.1? 

Na noťasi mi beží Kodi OK. Box tiež nemá väčšie problémy, len to diaľkové k nemu je o ničom.

Prosím o normálne porovnanie a spísanie výhod/nevýhod...

Ďakujem.
K boxu si kup bezdratovu mys [WINKING FACE]
Bezdrátovú myš mám od začiatku, len používam ju len sporadicky (žena si na ňu nevie zvyknúť ;-) )
Treba schovat ovladac [WINKING FACE]
OK, takže to beriem tak, že Rapsberry nebude mať pre mňa žiadnu výhodu oproti Android boxu....Či?
Rekl bych, ze hlavni vyhoda je v podpore a komunite. Vzdyt si vem, jak dlouho tu RPi je a stale se pro nej vyviji nove a novejsi verze.

Problem "cinskych krabicek" je v tom, ze vetsinou jsou v den prodeje uz zastarale a SW upgrade urcite nemuzes po letech ani cekat. Vsak te to taky ceka, uvidis sam 88 40
Tak Android krabička je hodně o štěstí, obecně Kodi na Androidu neběží tak spolehlivě, jako na RPi, stačí pročíst zdejší diskuze. Je to samozřejmě dáno rozmanitostí těchto zařízení, oproti RPi, a taky minimálním zájmem výrobců o nějaké řešení problémů a vylepšování SW, jak píše S474N. Jako výhodu Androidu je možné brát u některých boxů přítomnost Google Play s aplikacemi typu HBO GO, Horizon GO, či Filmbox Live, které na RPi zatím nejsou podporovány, ale i tato výhoda je dost sporná, protože ani přítomnost Google Play neznamená, že uvedené aplikace půjdou na zařízení nainstalovat a provozovat.
Z praktického hlediska je pro mě, a především pro mou drahou polovičku, hlavní výhoda v tom, že na RPi s OpenElec, či LibreElec, nabíhá rovnou Kodi, bez nutnosti ho někde hledat a spouštět, a hlavně že nepotřebuje žádný další ovladač, protože vše pohodlně ovládá ovladačem od TV.
Mám doma všechny zde uváděné varianty. Jednoznačně zvedám prst pro malinu. Nemyslím si, že hlavní podpora je jen v komunitě, ale i ve spolehlivosti, v četnosti zamrznutí a pro hračičky i množství addonů. Pro běžného uživatele možnost ovládání pomocí DO TV.
Stejně je to divné, za tu dobu co tu jsou Android krabičky s námi se vývoj téměř nikam nepohnul. Výrobcům zřejmě vůbec nevadí punc nespolehlivosti a rychlé morální zastaralosti způsobené špatnou podporou ... Když je kupec je i prodejce a výrobce 8  Na druhou stranu, pokud by se využila síla jejich HW společně s dobře odladěným SW - kua to by byly mašiny - za pár korun s výkonem HTPC  4
Taky dávám přednost malině před android krabičkami.
A to jsem k tomu přišel až diky nestabilitě u těchto zařízení,takže nyní jednoznačně RPi...
Ďakujem za všetky odpovede. Ja som Kodi objavil pred necelými 2 mesiacmi, čiže som v tom úplny začiatočník. A čo sa týka čínskej krabičky. Mám ju doma 2 týždne a asi som mal šťastie, lebo zatiaľ nemrzne a nie sú žiadne problémy. Ale to sa môže kedykoľvek zmeniť. Zatiaľ Kodi využívam na sledovanie IPTV (IPTVbox), samozrejme doplnky Exodus, Sosáč, Stream Cinema a rôzne iné a hlavne sa učím.

RB plánujem zakúpiť a skúsim ho dať ako hlavné multimediálne centrum v obývačke. Čínsku krabičku posuniem synom (v spojení s Antik Nano im to musí stačiť).

Čo sa týka RB, nemám s ním absolútne žiadne skúsenosti ale aj napriek tomu pôjdem do toho.

Ešte raz ďakujem.