XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Správné scrappovani filmů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Dobry den. Potreboval bych od vas poradit s prejmenovanim filmove databaze v mem pc, aby scrapper (jedno jaky) nasel spravne nazvy a dalsi podrobnosti o filmech. Tady na foru jsem cetl, ze filmy by mely byt spravne pojmenovany i rokem vydani, aby scrapper vyhledaval spravné nazvy a podrobnosti.
Proto bych se rad zeptal jakym programem vyhledavate nazvy filmu a nasledne v pc prejmenovavate?
Na webu jsem nasel programy pro hromadne prejmenovani databaze filmu: Collbee a FileBot, ale jeste to neni ono.
Znate tedy jeste nejake programy k tomuto ucelu?
Dik za kazdou odpoved...
1. Potřebuješ program, který ti k názvům natáhne informace v tvém případě rok. Nemůžeš však počítat se 100% úspěšností, protože filmů se stejným názvem je poměrně dost. Osobně bych k tomu využil program Seznam filmů, kde stačí vybrat všechny složky a vložit do programu (CTRL+A / CTRL+V) otázka pár vteřin. Informace se načtou z CSFD, počítej však že to bude nějakou dobu trvat, podle velikosti tvé databáze. Vše se děje automaticky je tam i ochrana proti banu ze strany CSFD, takže mezi tím se můžeš věnovat užitečnějším činostem 4.
Na závěr porovnáš správnost nalezených informací, případně vybereš jiný film z nabídky.Program má i grafické rozlišení podle pravděpodobnosti správného určení:
[attachment=2331]
Více o programu jsem psal zde: http://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-evidence-filmu

2. Dále budeš potřebovat nástroj na hromadné přejmenování. Výborně se k tomu hodí Total Commander, kde vybereš všechny složky co chceš přejmenovat a stiskeneš CTRL+M, poté už jen nahradíš současné názvy.
Více o přejmenování najdeš zde: http://total-commander.eu/ceska-napoveda...ejmenovani
Idealny stav kde nezalezi na nazve suboru/adresaru:

  1. aby kazdy film bol vo zvlast adresari
  2. pri kazdom filme bolo .nfo kde je link na imdb, thetvdb, tmdb alebo aj csfd atd...ak taky subor nemas, tak si ho vies aj sam vytovirt. Je to obycajny textovy subor.
    http://www.imdb.com/title/tt01340138/htt...ilm/263921-
Ak nemas .nfo subor, tak potrebujes, aby subor/adresar kde je film mal spravny nazov. Nazov by mal obsahovat aj rok. napriklad: "Terminator Genisys (2015)" 

nasledne ti staci spustit scraper na vsetky filmy a budes to mat hotove. Ked to budes mat hotove, tak si mozes dat exportovat metadata k filmom. toto ti vytvori ku kazdemu filmu movie.xml kde budes mat vsetky udaje o filme. Ak je nahodou nieco zle oznacene, tak si to mozes editovat rucne v najekom textovom editore.

ja odporucam prvu variantu a samozrejme moj scraper MOVIE SCRAPER BBARON

PS: urcite stoji za precitanie: http://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-scrape...9#pid17369