XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: In Počasí Aktualizace Dat
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím. Hledal jsem zde na fóru i jinde, ale bohužel bezúspěšně. Používám Rpi Zero na, kterém běží  Openelec 8.0.3 s Kodi Krypton 17.1 připojený k malému displeji jako ukazatel teploty a předpovědi počasí z internetu (běží na něm neustále doplněk In Počasí).
Jde mi o to, že se marně snažím snížit  interval obnovy dat o počasí. Defaultně se informace aktualizují každou hodinu a rád bych toto změnil na menší interval, pokud to vůbec je možné. Děkuji za případné nápady.
Já docela rád dopřávám lidem jejich sebemrskačství a masochismus. Ale In Počasí je pouze grafický přehled naprosto chybných předpovědí. Nevím, kde bydlíš, ale pro Prahu a okolí, je nejpřesnější předpověď na https://yrno.cz/yr.no-pocasi/#, na což asi není žádný doplněk a musel by sis to pustit na PC, ale úspěšnost této předpovědi je oproti ostatním službám, včetně českých vyšší o desítky procent.
Ale samozřejmě, kdo se chce trápit, budiž mu dopřáno.
-:)
Ahoj neporadím, protože nevím ale zajímá mě tvá stanice na předpověď počasí. Mohl by jsi dát nějaké fotky a popis? Hlavně asi displej, kde jsi koupil atd... dekuji

Jsem uživatel používající parádního handheldu BlackBerry Passport :)
Ahoj. Jedná se o takovou hračku, která mě napadla a jak jsem pak dále zkoumal,tak rozhodně nejsem první. Ale většina těch projektů co jsem viděl je o tom,že data o počasí pochází z vlastních snímačů. Já bohužel kvalitně nainstalovat někam na vhodné místo ven snímače možnost nemám,proto je zsdroj informací o počasí u mě z internetu respektivě z doplňku pro Kodiho. Samozřejmě jsem chtěl co nejvíce ušetřit a proto by to určitě šlo udělat mnohem lépe a do budoucna až bude k sehnání levně 10,2 Led,který by se dal použít tak ho možná vyměním. Takže 1. jsem zakoupil poškozený Přehrávač Nextbase SDV1102-B ,který má 10,2 LCD a AV vstup a který se mi povedlo rozchodit. Samozřejmě, že při použití LED displeje,který se připojuje přez HDMI by byl výsledný obraz mnohem lepší a i nižší spotřeba elektřiny, ale cena takového velkého displeje by byla pro mě vysoká a navíc bych musel řešit nějakou hezkou krabičku a takto jsem si to ulehčil, zakoupil jsem to za 200Kč i s poštou. Spotřeba je někdo okolo 11W což není myslím zas tak hrozné. Dále jsem zakoupil Rpi Zero W V1.1, který už má integrovanou wifi a bluetooth za nějakých 600Kč i s poštou také z aukra, dále novou 64Gb SD značkovou micro sd kartu za 300Kč také aukro. Nainstaloval jsem na to zatím Openlec a spouštím pod Kodim doplněk In-počasí nebo Yahoo-Weather. Rpi běží nonstop se zanedbatelnou spotřebou a slouží i jako uložiště pro druhý Rpi 2 připojeném k Tv jako uložiště pro filmy . Přenos přez wifi není problém, rychlost na plynulé přehrávání filmů běžné kvality stačí ( mám tady uloženy hlavně pohádky pro dceru). Přehrávač Nextbase (LCD) se spíná přes spínací zásuvku v nastavených časech podle mých požadavků a v době kdy není nikdo doma nebo je noc je vypnutý. Rpi Zero napájí nabíječka k mobilu, kterou jsem někdy vyhrabal. Jediné co mě na tom zatím moc netěší je to,že jsem nenašel opravdu kvalitní doplněk počasí,který by ukazoval lepší předpověď počasí,nebo alespoň se častěji aktualizoval jak se tady i jinde snažím zjistit zda to jde nějak ošidit. Nějaké fotky jsem uložil sem. Za kvalitu fotek se omlouvám. Nejsem fotograf a neumím s tím :-) http://repkadan.rajce.idnes.cz/Meteostanice/
Povedené

Jsem uživatel používající parádního handheldu BlackBerry Passport :)
 Také jsem to kdysi chtěl změnit, spíše jen proto, že mě zajímalo, zda to vůbec jde. Analyzoval jsme doplňky pro počasí, ale tam jsem žádnou periodu aktualizace nenašel. Jedna možnost tu ale je, sice ne úplně jednoduchá, ale měla by fungovat.

Aktualizaci počasí je možné spustit interním příkazem Kodi:  Weather.Refresh. A tento příkaz je možné spustit ze systému: kodi-send --action="Weather.Refresh". No a pak už stačí jen zadat příslušné parametry pro cron a opakovaně ten systémový příkaz spouštět. Jen když se sejde zadaná perioda s tou hodinou, tak se to spustí 2x po sobě. ale to by snad vadit nemuselo. Předpokládám, že cron tabulku založit a vyplnit umíš, pokud ne, ozvi se.
Děkuji JiRo. Zápis do Cron funguje skvěle. O příkazu kodi-send --action="Weather.Refresh" jsem neměl ani tušení, ale tajně jsem doufal, že něco takového existuje. Nicméně i google byl na to krátký, nebo jsem špatně hledal. Opravdu ještě jednou velké díky a čest odborníkům!