XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Vícedílné pohádky - scrapping
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jak řešíte seřazení vícedílných pohádek? Pohádky mám označené jako "FILMY" a scrapuji je CSFD.cz doplňkem. Vše funguje v pohodě, ale problém nastává právě u vícedílných pohádek, např. Máša a Medvěd. Řeším to vytvořením kolekce, ale pokud to má více dílů, tak musím každý díl ručně do kolekce přidat a to je fakt opruz. Není na to nějaká finta? Jak to máte vy? Díky za nápady...
Automatické kolekce Kodi ti nefungují?
A proč scrapuješ seriál jako filmy?? - http://thetvdb.com/?tab=seasonall&id=136401&lid=28
Já vím že je to seriál, ale prostě všechny pohádky ve složce "Pohádky" mám označené jako filmy. Musel bych to nějak rozdělovat na seriály a filmy a pak to nějakým filtrem dávat dohromady. Normálně mám rozdělení na FILMY, 3D FILMY, SERIÁLY a POHÁDKY.T ohle je jediný problém který s tím mám.
Právě že se mi to automaticky do kolekce nenastaví, možná je problém v pojmenování. Jak by to správně mělo vypadat?
Co myslíš funkcí "Automatické kolekce Kodi"? Nic takového v Kodi není. Kolekce se dají definovat buď ručně nebo se dá přenést jejich obsah z nějak externí databáze scraperem.

Pokud nechceš přijmout fakt, že daná pohádka je seriál, tak ti asi těžko něco pomůže. Tedy kromě toho, že pokud si to definuješ jako film, vytvoříš pro to kolekci ručně.
Dobrá, tak to zkusím jinak. Jak máte rozděleny a oscrapovány pohádky vy, tak aby to bylo v menu pod jedním tlačítkem (odkazem) aby to děti lehce našly a spustily? Rád se něco přiučím. Pohádky jsou samozřejmě některé filmy a jiné seriály. Mimo jiné jsou tam samozřejmě i filmy a seriály které nemají s pohádkami nic společného...
V nastaveni, nevím která sekce, myslím knihovna je volba "Vytvářet kolekce automaticky". Pak to dělá ten základní MovieDB scrapper, který je v Kodi. Mě ta normálně funguje a dost úspěšně. Možná u českých filmů bude úspěšnost menší, ale taky nějaké mám.


nevím jestli ti nějak pomůžu, ale já to mám vyřešeno pomocí vlastní podnabídky - Krátké pohádky (večerníčky). Vzhledem k tomu že mají spoustu dílů a opravdu nemám tolik času abych to zarovnal podle nějaké databáze, řešil jsem to přímím odkazem na složku, kde mám pouze krátké pohádky.

Screenshoty:
[attachment=2520][attachment=2521][attachment=2522]

V případě že by se jednalo o položky zařazené v knihovně, použil bych chytrý playlist s filtrací podle žánru (pohádky, rodinné)....
Ano, v nastavení knihovny Video je příznak týkající se kolekcí, jmenuje se "Zobrazovat kolekce filmů". Zapnutím příznaku se ale žádná kolekce nevytváří, a už vůbec ne automaticky. Pouze říká, že se ty už vytvořené kolekce mají zobrazovat. To zaprvé.

Za druhé, píšeš, že kolekce pak vytváří ten "základní MovieDB scraper, který je v Kodi". Ano vytváří je, pokud ho jako scraper pro filmy použiješ, ale potřebuje pro to (jako jakýkoliv další scraper) mít o těch kolekcích v příslušná externí filmové databázi (zde tedy themovidb.orb) záznamy.

Mimochodem, MovieDB scraper je "základní scraper Kodi" pouze tím, že ho vytvořil oficiální Kodi team, a že je zařazen do instalace. Jinak je to scraper stejný jako všechny ostatní a stejně tak i funguje. To že vytváří kolekce je dáno tím, že takovou funkci v sobě má, a že čerpá informace z themoviedb.org, kde jsou uloženy. Stejně tak se ale například chová i scraper ČSFD.cz a mnoho dalších.