XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: USB zvuková karta pro RPi...
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Jak je známo RPi má audio výstup v podobě 4-pinového Jack konektoru, kde jeden z pinu slouží i k přenosu videa:
[attachment=3117]
Kvalita však není nijak valná, osobně jsem byl dosti nespokojen, především mi vadil konstantní šum, který je znát už po startu systému.

Je to už nějaký pátek co jsem na eBay zakoupil levnou zvukovku za cca 30 kč:
[attachment=3118]
S RPi funguje naprosto bez problému, stačí pouze zapojit a v nastavení Kodi změnit zvukový výstup. Zvukově však nečekejte nějaké zázraky, je určena spíše pro méně náročné uživatele, každopádně se však zbavíte nepříjemného šumu.

Další zvukovku, kterou jsem zakoupil stála nějakých 78 kč:
[attachment=3121][attachment=3119]
Jedná se o digitálně analogový převodník s čipem PCM2704 od známé firmy Texas Instruments, kompletní specifikace zde: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/pcm2707.pdf
Byl jsem velice mile překvapen jak kvalitní zvuk tento prcek produkuje Listen. Testováno na RPi, PC (Win 7), Orange Pi One na všech zařízeních fungovala bez nutnosti něco instalovat, stejně jako předchozí zvukovka.

Zahlédl jsem i varintu se S/PDIF výstupem a ovladacími tlačítky:
[attachment=3120]

Případné další tipy na USB zvukovky vkládejte níže.
Ja používam na zvuk NuForce udac2 ale to len pre to že som ho mal kúpený už skôr. Mal som ho na Rpi2 potom na RPi3 a teraz ho používam aj na Beelink boxe v ktorom mám LibreElec 8.2.2.3
Nuforce je pripojený na USB a z neho potom ťahám zvuk do stereo zosilovača.
Používám https://www.i-tec-europe.eu/?t=3&v=123
S KODI17 (LibreELEC) a RPi3 kompatibilní. Používám jen na 5.1, mám nějakou starou "dřevěnou" Genius home theather 5000 - 5.1 sestavu, takže kvalita jistě omezena, nicméně posílám informaci, že karta je s nejnovějším KODI kompatibilní a funguje s analogovým výstupem 3xjack. S/PID nemám vyzkoušený, ale KODI jej v nastavení také nabízí.
Ja používám tuto do USB. Zvuk 5.1 funguje parádně a to mi bohatě stačí :-) cena byla cca 180 Kc. Komplet kompatibilita vyzkoušeno. :-)

https://www.aliexpress.com/item/New-Digi...0.0.iBhbg1