XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: DVBT2 v kodi
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj
Provozuji Kodi s dvbviewerem recording service. Programy DVBT jdou v pohodě, ale DVBT2 se sekají. Napíše se vždy ukládání do vyrovnávací paměti a pak se zas rozjede a tak pořád dokola. USB tunerem to není. Mám dva každý jiné značky a je to stejné i na jiném počítači. Používám vindows. Poradí někdo co s tím?
V Kodi 17 mi DVB-T2 taky blbne. Zkusil jsem jej v alfa 18 a tam funguje dobře (kromě posouvání v čase). Takže věřím, že než DVB-T vypnou, bude Kodi 18.

Jsem uživatel používající P00L , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
a Pánové, netuším, o čem tu mudrujete. Kodi je srdečně jedno, zda se něco vysílá v DVB-T nebo DVT-T2 systému. Kodi žádný backend pro příjem a zpracování lineárního TV vysílání nemá. Pokud mu někdo (tedy spíše něco) stream z takového vysílání posílá, nemá to už z vlastním vysíláním nic společného a Kodi to ani neví. Pokud tedy máte, jak píšete "v Kodi problém s vysíláním DVB-T2", máte ho zřejmě s dekódováním streamu, který je většinou v DVB-T2 kódován kodekem h.265 (HEVC), případně s přenosem streamu mezi Kodi a backendem.
To jsi nám to pěkně popsal, ale to já na netu našel taky. Mě zajímá jak to napravit, když v  dvbvieweru to jde naprosto v pohodě. Taktéž v přiloženém programu k tuneru.
Hmm, tak to tedy promiň, že jsem se snažil. Až si zase někdy něco najdeš na Interentu, tak to dej ve svém dotazu znát. Aby jeden pochopil, že tomu alespoň trochu rozumíš, protože z tvého dotazu to nevyplynulo. Jinak, pokud chceš poradit, měl bys také o svém systému, konfiguraci a v tomto případě i o vzájemné vztahu klient - server napsat něco víc. Společně na jednom stroji nebo každý na jiném stroj, v druhém případě pak na jakém a jaká běží Kodi instalace. Těch důvodů, proč se to seká, může být totiž více než dost.

Budu tedy předpokládat, že klient i server běží na jednom stroji a vyjdu z toho mála, co píšeš ve svém druhém postu (že se to v DVBvieweru neseká). Možná by mě ještě zajímala HW konfigurace (procesor, atp.), ale zkusíme to i bez toho (příště radím tyto údaje zveřejnit zároveň s dotazem - verze OS, Kodi, HW - procesor, atd.). Já bych řešení hledal v nastavení HW akcelerace v Kodi. Tady záleží na HW (CPU, případně GPU), ale s tím ses nepochlubil, takže pak to vyzkoušej. Pokud máš povolenu  HW akceleraci DXVA2, tak ji vypni, pokud vypnutou, tak zapni. Najdeš to v Kodi v Nastavení > Přehrávač > Videa. Uvidíme, zda to pomůže. Podle mne by mohlo.
Potreboval bych tip na DVB-T2 USB pro H96 Pro+ (S912), ktery by fungoval jak na Androidu, tak i pod Coreelec. Ma nekdo nejaky pridavny USB tunner vyzkouseny? Diky.
(07.12.2018, 12:48)lnadeb Napsal(a): [ -> ]ktery by fungoval jak na Androidu, tak i pod Coreelec.

Tak jsem čekal kam ten dotaz prdneš,když jsi byl z téma na " Výběr nového boxu" poslán do pr.... :-D

https://eshop.sapro.cz/tuner-externi-usb...d3359.html
(Je to GENIATECH MyGica T230C)
Testováno pouze v LibreElec (TVheadend),Armbian,Raspbian,Debian a na Androidu s aplikací "PadTV HD" .
Na systému android sice funguje,ale T2 trochu habruje a to i na společné anténě.(pro systém android moc nedoporučuji)
Doporučuji raději používat RPi s raspbian jako server pro TVheadend a TV box,PC,Tablet,atd...jen jako klienta ;-) Ale to je každého volba jak se s tím popere.
https://play.google.com/store/apps/detai...qwHSuJGgCQ
Ahoj, mám podobný problém. Koupil jsem si kartu TBS6281 SE PCI-E DVB-T2/T/C Dual Tuner Card a pokud nahrávku pustím v Kodi tak se mi kouše. Kodi (verze 17.6 32bit) mám nainstalovaný na PC s Windows 10 64bit a mám to propojené s TV Samsung UE40C6000 HDMI kabelem. Zkoušel jsem i DVBViewer Clientem a tam se to kouše přesně jak píše Damirek. Zkoušel jsem také vypnout HW akceleraci DXVA2 a nepomohlo to. Už jsem to řešil na jiném fóru https://www.tvfreak.cz/forum/showthread....-karta-TBS a tam mi doporučil, abych zkusil https://www.videohelp.com/software/Kodi-DSPlayer, tak nevím jestli by to pomohlo?
Počítač:
https://www.czc.cz/asus-m5a99fx-pro-r2-0...66/produkt
https://www.czc.cz/amd-vishera-fx-8350/116666/produkt
https://www.czc.cz/msi-n760-tf-2gd5-oc-g...69/produkt
https://www.czc.cz/kingston-hyperx-pnp-8...08/produkt
Mohu se zeptat, co říkáte na tohle? Nevyzkušel to už někdo? 

https://rpishop.cz/raspberry-pi/1095-ras...-uhat.html
Ano,vyzkoušel--funguje s RPi... 4
Prečo v SZ? Nás to tiež zaujíma
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak zjistím co způsobuje cukání obrazu při přehrávání nahrávek dvb-t2 hevc kódování. Potřeboval bych to nějak vyřešit. Parametry PC viz. můj předchozí příspěvek. Když nahrávku přehraju v mobilu tak se to necuká, ale v PC ano. Po instalaci nové verze Kodi 18.4 se problém nezměnil. Jestli je problém v samotném Kodi nebo někde v PC např. grafická karta, procesor, popřípadě nějaký softwarový problemy. Nechci se pořád dívat na obraz, který se cuká. Díky