XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zapnutí RPi3
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Když vypnu RPi3 v KODI, systém se vypne. Ale dá se zapnout jinak než odpojením a zapojením zdroje?
Ano jde to i jiným způsobem, já používám reset tlačítko návod zde nebo pomocí káblíku zde.
Stačí když máš zásuvku na dálkové ovládání a máš po starosti

Jsem uživatel používající Lenovo P1ma40 , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
Nevypínat, je to zbytečný, skoro nic to nežere.
to Peta: PetrM má pravdu, skoro nic to nežere a není nutné to vypínat. Ale pokud bys to chtěl stejně vypínat, napájej to z USB televize. V pohodě to utáhne. Mám to vyzkoušené. Zapínám a vypínám to společně s TV už rok a půl a žádný problém.
Pánové za 1. je vaše reakce s půlročním zpožděním
za 2. nevypínat není rada
za 3. žere ono 3W za 24hod. 365dní je nějakých 26KW
za 4. vypínat běžící systém bez korektního ukončení, je tak akorát dobré na zhroucení filesystému
Pane,
Ad 1. A to se nesmí, nebo v čem máš problém??
Ad 2. Jak pro koho.
Ad 3. Ano, což je zhruba 100, slovy sto, korun ročně.  19   Navic se RPi pri nečinnosti uspává, takže ve skutečnosti to bude ještě podstatně méně.
Ad 4. Tady s tebou souhlasím, taky bych měl obavy, i když někteří lidé to bez problémů praktikují.
OK dám sem číslo účtu a pro koho to nejsou peníze, tak prosím nastavte si trvalák a jednou ročně pošlete kilčo.
(26.10.2016, 17:25)cuore Napsal(a): [ -> ]za 3. žere ono 3W za 24hod. 365dní je nějakých 26KW

Ne, 3 W to zere za hodinu, ne za 24 hodin. Za 24 hodin by to tedy sezralo 72 W. Mimochodem, rekl bych, ze ty tri watty jsou mezni a pokud to nic nedela, tak to urcite nezere ani ty 3 watty.
Když už to tu máme tak pěkně sepsáno mám dotaz, zda je při vypnutí OS ukončena i komunikace s SD ? Jde mi o to jestli se nemůže poškodit obsah karty při odpojení z el. sítě...
Sepsáno špatně ale spočítáno to je dobře. Za rok seš na těch 26 KW. K tomu systému pokud se podíváš do logu ve /var/log/ tak filesystem se korektně odpojí, takže nemůže dojít k poškození.

Jsem uživatel používající Passport , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
No u mě logu nic takového není.  V LibreELEC mám tři soubory: wtmp, btmp, log.nmbd, log.smbd , ale žádná zmínka o odpojení....
cuore: ano, za rok je to opravdu 26 kW (nikoliv KW).

Petrvald: pri korektnim vypnuti (ukonceni systemu) ano, pri vypnuti natvrdo nikoliv.
S474N je to tak, dá se to vyčíst v logu Raspbianu, jak mi poradil cuore.
Ještě k té spotřebě, pokud bych odečetl čas po který bude běžet Kodi (LibreELEC) to jest cca 2 h denně a vzal v potaz že při nečinosti si vezme 2 W. Zjistím že vypínáním RPi ušetřím kolem 60 kč ročně. Na druhou stranu při stálém zapnutí je tu větší riziko poškození systému způsobené výpadkem proudu a nejspíš i větší opotřebení karty.
Já RPi raději už od napájení neodpojuji. Mně naopak se zbořil jeden ze systémů na BerryBootu (ťafku dostala SSD?), když jediné kabely byly LAN a HDMI do TV. Pokud vypadne napájení při uspaném systému, tak moc se mu nestane. U mne max 2x do roka.
Některé TV, jak už tady psal o problému Maxík, zřejmě nemají při vypnutém stavu korektně vypnuté napájení v USB.
http://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-rpi2-z...33#pid8433
S poškozením systému zatím zkušenost nemám, každopádně záloha to jistí. Navíc pokud vím že se při vypnutí OS odpojí i SD, nemusím vytahovat RPi ze zásuvky, ale pouze vyměním kartu a restartuji.
Ještě tady nikdo nebere v potaz další periferie, které mohou mít nemalou spotřebu a vypínání pak už smysl dává. Když jsem stavěl NasPi, které pracuje s 3.5" disky s vlastním napájením, tak i když se disky po čase přepnou do spánku, spotřeba neklesla pod 16W. Při aktivitě všech disků jsem byl nad 35W a tyhle čísla se v roční spotřebě už promítnou víc. Nemluvím o všech možných trafech, které naprázdno berou do 0.5W atd. Pak součet všech zbytečných žroutů, dá taky pěkné číslo. Další věc která stojí za úvahu je rychlejší opotřebení elektroniky.
cuore: docela bych se vsadil, ze kdyby ses misto "honeni wattu" soustredil na vyber vhodnejsiho dodavatele elektriny, ze bys ve vysledku usetril vice. Aneb jak hovori ono otrepane "tak usilovne naslouchal cinknuti kazde koruny, ze naprosto preslechl susteni bankovek".

BTW NAS z RPi? To musi byt spis za trest, mit NAS pomalejsi nez konektivitu netu 40 3 47
S474N: Proč by ne, veškerým požadavkům vyhovuje. Pořizovací cena oproti NAS za pakatel, spotřeba taky a jako síťové uložiště pro filmy stíhá bez omezení.
cuore: jestli je to podle tvych predstav, tak ja ti to preji a naopak gratuluji k uspesnemu rozchozeni a pouzivani. Osobne si ale tohle nejak nedovedu doma predstavit pouzivat. Vidim toriz dost rozdil v tom, kopirovat rychlosti 10 MBps nebo 100 MBps.

Jinak si myslim, ze za podobny pakatel by se dala splasit nejaka zakladovka s Atomem, GLAN a SATA, ktera by ve vysledku taky moc nesezrala a z hlediska vykonu by byla uplne jinde. A to nemluve o tom, ze by na ni sel rozchodit spickovy system od Synology.
Stran: 1 2 3 4 5 6