XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Samba (pro stanice s Windows jen ke čtení)(LibreELEC)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj,
měl bych jednu technickou otázku. Potřeboval bych nastavit Sambu pro stanice s Windows tak, aby měli jen přístup pro čtení, ne pro zápis a mazání.
- Jedná se o standardní složky Movies / TV Shows

https://wiki.libreelec.tv/index.php?titl...amba.2FSMB

Prosím o ohled, že s tímhle začínám. Věřím že pro někoho je to otázka chvilky.
Nakonec jsem doma řešil stavbu 24/365 NAS, a tak jsem to vyřešil následovně. Postavil jsem to na systému OMV, nastavil složky a sdílení s právy dle mých představ.

http://www.openmediavault.org
Nenapsal bys, na jakém HW ti OMV běhá? A za 2. jestli jsi zkusil iSCSI doplněk v OMV. Díky.
Co to je za modu cpat URL do tagu CODE? To jsme nekde na warforu nebo co, aby si to clovek jako trotl musel prekopirovavat. 71
Nechtěl jsem zmr*vené odkazy, což se někdy na systéméch BB rádo děje. Nechápu proč mají všichni v paměti a vždy používají přirovnání k WF. Navíc existují do prohlížečů rozšíření, co dělají odkazy aktivní.
- Ty nemáš addon Drag and Drop  1 1 1

Ne vážně, aktivní linky netřeba schovávat do CODE  4
Rossi D: ne, na iPadu opravdu nemam zadne pluginy 4 40 3
No vida a pak, že jsou jablečné věci dokonalé, ani D and D to nemá  1 2 1 (do toho teda nejdu)  2
: Pozdní dík za info o komponentech. Zdálo se mi to drahé proti hotovému NASu, ale pak koukám, že levné dvoudiskové NASy mají jen SATA II, a tuhle sestavu lze použít i jinak a univerzálně. Nenašel jsem v manuálu k MB Gigabyte, jestli umí RAID na úrovni HW. Na webu výdrž desky moc nechválí, tak držím palce pro 24/365 provoz.

Měl jsem to řešené dříve stylem 2x D-Link DNS-320. Ale z toho se stalo časem vrtulník, bylo to hlučné, a v letních teplotách se to přehřívalo. Investice byla teď o něco vetší, ale za ty staré D-Link DNS-320 jsem ještě dostal slušné peníze. Zatím vše drží, a věřím že to vše pošlape. Pokud člověk vezme výrobní počet desek a stížností, vždy musí brát v potaz že při dnešním chrlení elektroniky může odejít kdykoliv, cokoliv.