XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé články - všehochuť, aneb zprávy pro Vás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Evolveo Omega T2 - jojo, také jsem to četl a studoval reakce uživatelů. Žádný set-top-box není bez chybičky. U tohoto si stěžují, že někomu špatně nahrává na flešky, zato na USB externí disk dobře. Ještě to HbbTV kdyby bylo.
"Ještě to HbbTV kdyby bylo"

Njn, nevím zda v rámci "úsporných opatření" nenabídnout přístroj s "dírkou" RJ-45 v dnešní zasíťované době není trošku faux pas  8
NASy od WD jsou děravé jak řešeto. Výrobce je vůbec neopravuje

[Obrázek: MyCloudPR4100_04_EnvironmentalTile_1920x...20.750.jpg] Citace: Zenofex, jeden z hackerů sdružených ve skupině Exploitee, si loni koupil NAS Western Digital MyCloud PR4100. Vyhovovaly mu hardwarové parametry, ale až po koupi mohl zjistit, jestli je v pořádku i software. Nebyl.
Objevil celkem 85 zranitelností, které umožňují obejít přihlašovací dialog, neoprávněně nahrávat soubory na disk nebo vzdáleně spouštět různé příkazy s rootovskými právy. Běžnou praxí (nejen skupiny Exploitee) je, že se chyby nejdříve nahlásí výrobci, až pak se publikují jejich popisy nebo rovnou zveřejní exploity.


Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]

Některá CD začínají „rezivět“. Podívejte se raději na svou sbírku

[Obrázek: VSE69c659_badcd.jpg] Citace: Technologie kompaktních disků je již několik desítek let stará, a tak se není co divit, že se do těch starších zakousl zub času. Na začátku osmdesátých let přišla revoluce, která umožnila bez postupného poškozování nosiče přehrávat hudbu. Ale ani CD nemá nekonečnou životnost, a tak první hudební CD, která se do prodeje dostala již v roce 1982, mohou mít problém. Ale nejen ta.

Čtěte → [Obrázek: tech_logo.gif]
Asus Tinker Board zaútočí na Raspberry Pi 3
Asus 90MB0QY1-M0EAY0 Tinker Board tak bude mít stejnou velikost a rozmístění portů i rozhraní GPIO, ovšem oproti Raspberry Pi 3 chce nabídnout mnohem vyšší výkon.
.....Rockchip RK3288 s 1,8GHz Cortex-A17 a GPU Mali-T764.......dle benchmarku GeekBench má být řešení Asusu téměř dvakrát výkonnější. Dále tu máme 2 GB paměti, čili dvojnásobnou kapacitu, rozhraní HDMI nabídne navíc dekódování H.264 ve 4K, síť je zde 1Gb/s namísto 100 Mb/s, zvukový systém nabídne vzorkování až 192k/24bit, Wi-Fi 802.11n ....... cena, která v britských librách činí 55 oproti 34 (za RPi3)...
http://www.svethardware.cz/asus-tinker-b...pi-3/43807
[Obrázek: body-0.300.jpg]
Chromecast Ultra je v ČR. Streamovadlo Googlu vaši TV naplní 4K videem

[Obrázek: 2t9rfE3yqMTdj53_DtVAQg8nvhzlsOmxmltuzgcK...ba6cd48025] Citace: Obchod CZC, který v minulosti prodával různá zařízení navzdory tomu, že je Google v Česku nechtěl vidět, má v katalogu další produkt natruc. Chromecast Ultra. Své nejvýkonnější streamovadlo Google představil již na podzim, ale čeští zájemci si jej museli objednávat v zahraničí. Díky zpřístupnění zahraničních Storů je to sice jednodušší, ale nákup přímo v Česku je rychlejší a pohodlnější.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]



Wikileaks zveřejňují další materiály. CIA podle nich hackne jakýkoliv systém

[Obrázek: 57f28ba3c461888f378b4604.jpg] Citace: Julian Assange a spol. včera otevřeli tzv. Vault 7 (trezor 7). Jde o sbírku 8761 dokumentů a souborů získaných ze zabezpečené sítě americké zpravodajské služby. Pravost dokumentů nemůže Wikileaks ověřit a CIA se k němu pochopitelně také nevyjadřuje. Podle Edwarda Snowdena (ten zveřejnil dokumenty NSA) ale data vypadají věrohodně.

Čtěte  → [Obrázek: jnlALHr.png?1]



Nvidia Jetson TX2: nová verze superpočítače s velikostí kreditky nabídne grafiku Pascal a 8 GB RAM

[Obrázek: jetsontx2-02-640x427-c.jpg] Citace: Nvidia přidala do své nabídky miniaturní počítač Jetson TX2, který má posloužit jako základ pro vývojové projekty a stavbu vlastní elektroniky s využitím strojového učení. Hodit se bude třeba pro stavbu dronů, průmyslových strojů s využitím AI a nesmíme zapomenout ani na rostoucí segment IoT. Poslední verze přinesla vyšší výkon a zároveň snížení energetické náročnosti.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
Internet zabalený v krabičce: To není vtip, leckde se bude hodit

[Obrázek: C4AuTevWMAAdZU9.jpg]Citace: 
  • Internet do škol v rozvojových zemích může zamířit v offline podobě
  • Je distribuován pomocí síťových disků
  • Nabízí Wikipedii, elektronické knihy i software
    Předloňské údaje hovoří o tom, že v rozvojových zemích má přístup k internetu pouze 24 % lidí. Problémem je navíc cena připojení, která průměrně vychází na 492 dolarů ročně (přes tisíc korun za měsíc). Tohle se snaží změnit Google či Facebook se svými projekty, které mají za úkol rozvojové země pokrýt bezdrátovým připojením, ať už pomocí héliových balónů nebo bezpilotních letounů.
Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]



Nvidia Shield TV 2: skvělý Android box pro 4K v menším

[Obrázek: IMG_3550.jpg] Citace: Máte občas chuť rozvalit se v obývaku na gauči a zahrát si oblíbené PC hry na velké obrazovce? S rozmachem streamovacích krabiček je to velmi snadné. Jedním ze zástupců těchto zařízení je nová verze Nvidia Shield TV, menší nástupce krabičky z roku 2015, jejíž možnosti si v dnešním článku představíme.

Čtěte → [Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



LG UP970: 4K BD přehrávač připravený na Dolby Vision míří i k nám

[Obrázek: https-2F2Fblueprint-api-production.s3.am...b1d68a.jpg] Citace: Systém Dolby Vision (HDR) podporuje několik velkých výrobců televizorů, namátkou LG a Loewe, dále pak Amazon a Netflix a zapomenout nesmíme ani na obsah (vynikající seriál Marco Polo či poslední Mad Max). Loewe Dolby Vision podporuje zatím pouze u OLED televizoru Bild 7, LG má nabídku podstatně širší, a pokud se bavíme o modelové řadě 2017, nepůjde jen o vysloveně vrcholové modely, což je určitě příjemná zpráva. Podle domácího zastoupení LG bude podpora Dolby Vision zabudována do všech televizorů s obrazovkami OLED, všech LCD přístrojů Super UHD a také do nejvyšší běžné 4K TV řady UJ750.

Čtěte → [Obrázek: czXra0h.png?1]



Sony pozastavilo aktualizaci na Android TV 6.0 kvůli technickým potížím

[Obrázek: sonyandroidtv60-1l.jpg] Citace: Koncem února začalo Sony postupně vydávat Android TV 6.0 pro vybrané modely svých televizorů, ale nedlouho poté musela být aktualizace pozastavena. Na vině jsou technické potíže a zatím nebylo oznámeno, kdy bude update pokračovat.

Čtěte → [Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Umělá inteligence Googlu nás konečně zbaví otravného testu CAPTCHA

[Obrázek: google-recaptcha.jpg] 
Citace:
  • reCAPTCHA se stává neviditelným testem
  • Umělá inteligence pozná, jestli jsme lidi, nebo bot
  • Už žádné otravné opisování obrázků
 Skupina geeků z Carnegie Mellon University před devíti lety stvořila webový test reCAPTCHA, který se brzy poté prosadil jako největší služba svého typu. Kontrolní formulář, který ověřoval, jestli se na dané webové stránce nachází člověk, nebo softwarový automat, zároveň pomáhal dobré věci, asistoval totiž u digitalizace knih.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
Síťové disky WD mají bezpečnostní díru, raději je odpojte od internetu

[Obrázek: NYV69d49d_profimedia_0305121345wd.jpg]
Citace: Používáte-li síťové disky Western Digital řady My Cloud, doporučuje bezpečnostní poradenská agentura SEC Consult odpojit je od internetu do chvíle, než výrobce vydá opravený firmware. Kvůli několika bezpečnostním chybám mohou útočníci snadno uložená data odcizit či třeba smazat.

>>> technet.idnes.cz
Vimeo přichází s podporou 360° videa

[Obrázek: vimeo360.jpg] Citace: Server Vimeo přichází s podporou 360° videosekvencí s velmi vysokým rozlišením až do 8K. Vedle toho zde najdete kurzy pro natáčení a stříhání těchto videí, nezapomnělo se mimo jiné ani na jejich prodeje zákazníkům.

Čtěte → [Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
IBM dokázalo uložit jeden bit v rámci jednoho atomu, disky budou moci mít tisíckrát větší kapacitu

[Obrázek: 543189a-f1.jpg] Citace: 
  • IBM se podařilo vyrobit nejmenší magnet na světě, který je tvořen pouze jedním atomem
  • Pomocí jednoho atomu lze tak uložit jeden bit, současné disky k tomu potřebují stovky tisíc atomů
  • Budoucí úložiště budou moci mít tisíckrát větší kapacity než dnes
IBM se pochlubilo novým milníkem při výzkumu nejmenších magnetů na světě. IBM se totiž podařilo vyrobit ten nejmenší magnet na světě, který je tvořen pouhým jedním atomem a díky tom, dokáže uložit jeden bit s použitím jednoho atomu. S takovou hustotou ukládání informací budeme moci mít pevné disky i další druhy magnetických pamětí s tisíckrát větší kapacitou.

Čtěte → [Obrázek: 7F7np89.png?1]
Jak běží internet? V posledním čtvrtletí roku 2016 činila globální průměrná rychlost 7 Mb/s

[Obrázek: image.jpg] Citace: Svět pomalu migruje na IPv6, přičemž některé státy jsou v tomto ohledu výrazně před ostatními. Průměrně zrychluje celý internet, přičemž Jižní Korea se pomalu začíná obávat o svou vedoucí pozici.
Firma Akamai uvolnila další vydání svého tradičního reportu hodnotícího vývoj připojení k internetu. Co zajímavého souhrnná zpráva za období posledního čtvrtletí roku 2016 prozrazuje?

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Hacker částečně prolomil zabezpečení nové herní konzole Nintendo Switch, může za to použití zastaralého WebKitu

[Obrázek: WebKite-Logo-Blue-e1415197355536.png] Citace: Neuběhl ani celý měsíc od spuštění oficiálních prodejů nové herní konzole Switch od Nintenda a hackerům se podařilo částečně prolomit („jailbreak“) zabezpečení a získat tak přístup k vnitřním systémům konzole.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
Sony ukázalo svou první 4K OLED TV a HDR nabídne i pro Full HD

[Obrázek: sony_bravia_a1_oled_5.jpg] Citace: Sony se přidalo k LG, Panasonicu a Philipsu a uvedlo svou první velkou 4K televizi s technologií OLED. Prodávat se bude jako A1 Series. OLED znamená dokonalou černou, jeho nástup do levnějších sérií však bude mnohem pozvolnější, než u druhé výborné technologie, kterou je HDR. Na rozdíl od televizí s 3D, které nikdo nechtěl a výrobci s nimi už přestali, znamenají pojmy HDR, 4K i OLED užitečné technologie.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Samsung Frame TV: televizor napodobující umělecké dílo zamíří na trh

[Obrázek: samsung-yves-behar-the-frame-TV-designboom-00.jpg] Citace: Samsung na letošním veletrhu CES ukázal koncept televizoru, který se po „vypnutí“ tváří jako běžný obraz. Nyní bylo potvrzeno, že tzv. Frame TV nezůstane jen konceptem a ještě v letošním roce zamíří na trh.

Čtěte → [Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Applied Micro začíná dodávat 16nm serverové ARMy. X-Gene 3 má 32 jader a takt až 3,3 GHz

[Obrázek: applied_micro_x_gene.jpg?x=1200&y=794] Citace: Před pár dny jsme psali o tom, jak Microsoft podpořil výrobce serverových čipů ARM a postavil se za použití této architektury v datacentrech, včetně těch svých. Skloňované při tom byly hlavně procesory Cavium a Qualcomm, ale současně s nimi nyní zatroubil k ofenzivě také další hráč, firma Appplied Micro, která byla s čipy X-Gene vůbec prvním průkopníkem 64bitových procesorů ARM v serverech. Nyní ohlašuje jejich novou verze X-Gene 3, která by měla být proti předchozím zatím nejzajímavější a tedy také s největší šancí na větší prosazení.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
K tomu Samsungu jako obrazu na zdi, já měl LCD TV SONY asi teď 12 let starou, a ta má také volbu "obrázek" a interně asi 16 uměleckých děl (nebo výřezů). Pamatuji si jen Van Gogha. Nepoužíval jsem to, nechtěl jsem platit víc za elektřinu.
Laowa 24 mm F14 telescopic macro – nejpodivnější objektiv na světě

[Obrázek: efbg120phiikqzw2ybla.jpg] Citace: Roztodivných objektivů existuje celá řada – většinou však stojí za pozornost jejich parametry nebo ovládání některých částí, jako je clona či manuální ostření. Ovšem objektiv vypadající jako kombinace pušky a udice...

Čtěte → [Obrázek: b935TMi.jpg?1]
Raspberry Pi se stalo 3. nejprodávanějším počítačem na světě

[Obrázek: raspberry-pi-models.jpg] Citace: Malé počítače Raspberry Pi jsou natolik populární, že svými prodeji překonaly i legendární Commodore 64. Díky tomu se staly třetí nejprodávanější univerzální počítačovou platformou na světě. S prvními dvěma pozicemi to ale nebude jednoduché.

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Citace:Sdílení autorsky chráněného obsahu je protizákonné, ale stahovat takový obsah z nelegální zdrojů možné je. A to samé platí o streamingu, což je de facto jen jiná forma stahování. Na tuto právní praxi už jsme si zvykli a platí i napříč Evropskou unií. Jenže opakovaně se otevírá téma, zda by mělo být postihnutelné právě i sledování nelegálních streamů


Koukání na nelegální streamy může být nezákonné...   9


Diskusia pod článkom je dobrá...
Panamský průplav čeká další upgrade, bude lépe řídit lodě

[Obrázek: panamsky-pruplav-ceka-giganticka-zmena-3.jpg] Citace: Panamský kanál po rekonstrukci, která umožnila proplout větším lodím, ještě navýší objem přepravovaného zboží. Má k tomu pomoci nový software.

Čtěte → [Obrázek: kZul8YN.png?1]