XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé články - všehochuť, aneb zprávy pro Vás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
D: Ach jo, ten jsem měl! A pak ještě Didactic Gama (tak ne, prý se to jmenovalo Delta), ze kterého jsem odloupl přelepku a pod názvem bylo na původním těle vytlačeno ZX Spectrum+. A do zadního konektoru různé vlastní interface pro joysticky a tiskový port. Asi 4 měsíce jsem stavěl plotr, kterým jsem vypisoval zdroják assembleru. Toho ztraceného času - nahrávání SW z kazetového magnetofonu bylo o nervy.
Tak "gumák" mne tehdy moc nezaujal, objednal jsem si tehdy v Tuzexu Commodore 64 a čekal na něj půl roku než dorazil, ta 8bitová sranda mne tehdy stála rovných 15.000,- Kčs (již ani nevím kolik to bylo bonů)  17  
Také jsem na chvilku vlastnil Atari 800 společně s tehdy "revoluční" superrychlou, domácí jednojehličkovou tiskárnou od Tesly BT-100 (kdo nepoznal neví co je to tisk), ale hned jsem se zase poslušně vrátil zpět k C64. Následovala Amiga 500 a éru těchto počítačů jsem zakončil s Amigou 1200.
Jinak na "kazeťák" jsme si tehdy montovali takové červené kontrolky, dle kterých se malým šroubováčkem "štelovala" hlava magnetofonu do ideální čtecí polohy  1
Jo jo. V tu dobu jsem laškoval s PMD85 a Basicem. Fígl s kazeťákem jsem používal taky.
Možná vás pánové překvapí, že se stále najdou lidé, kteří se tomuto aktivně věnují.
Pokud mohu udělat malou reklamu, tak koho tyto věci zajímají, může se podívat na naše fórum.
http://oldcomp.cz a zjistí že doba 8/16bitů ještě neskončila.
Jak se dívám, máte na tom "Old" Compu zastoupeno vše přes co jsme tehdy poznávali PC svět  Thumbup . Krásná to doba, doba digitálně poznávací, doba kdy kB byly pro nás stejně "velké" jako současné GB a rozlišení 320x200 se rovnalo dnešnímu 1920x1080  4



Nejpopulárnější torrentový klient zamíří na web. Nabídne i streamování

[Obrázek: utorrent-logo-796x398.jpg] Citace: uTorrent má 150 milionů aktivních uživatelů, ale dochází mu šťáva. Slavný torrentový klient už několik let nedostal žádné výrazné novinky a dřívější přechod na verzi 3.0 nepřinesl zrovna pozitivní ohlasy. Jedna významná změna je ovšem na cestě. Promluvil o ní Brad Cohen, tvůrce BitTorrentu, v rozhovoru pro Torrent Freak.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
ZX Spectrum Next: zpětně kompatibilní kopie legendy

[Obrázek: 03022e6fa291e10e336ac2d32b037846_origina...c56518e960] Citace: Existuje mnoho lidí, kteří s nostalgií vzpomínají na staré osmibitové počítače či herní konzole, což vytváří nové příležitosti. Díky modernímu hardwaru mohou být staré procesory emulovány, což platí i pro Z80 ve známém gumáku, čili počítači ZX Spectrum.

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
..
..
--
--
..
..

Zajímavé  6



Zbývající komerční slovenské stanice JOJ diváci Skylinku s českým regionem už nenaladí

[Obrázek: plus-a-wau-nebude-1.jpg] Citace: Od dnešního dne zákazníci Skylinku s „místem instalace Česká republika“, tedy s nastaveným českým regionem, už na svých televizích nenaladí slovenské stanice Plus a Wau. Sama satelitní platforma Skylink uvádí informaci na svých webových stránkách.

Čtěte → [Obrázek: czXra0h.png?1]
ARM deska silnější než RPi? HiKey 960 má 4× Cortex-A73 na 2,4 GHz a 3 GB RAM

[Obrázek: LeMaker-HiKey-960-2-696x392.jpg]
Citace: 
HiKey 960 je založená na čipu HiSilicon Kirin 960, což je zcela aktuální big.LITTLE osmijádro vyráběné 16nm procesem s tranzistory typu FinFET. Používá jej Huawei v letošních highednových mobilech (Mate 9Mate 9 ProP10) a momentálně by mělo jít o jeden z nejvýkonnějších SoC v Androidích mobilech. 

Čtěte
Prodávat přehrávač upravený pro pirátský streaming je nelegální, řekl soud

[Obrázek: Kodi-police-crackdown-illegal-streaming-794694.jpg] Citace: S tím, jak se šíření pirátského obsahu na internetu v posledních letech přesouvá od stahování ke stále populárnějšímu online streamingu, vzrostla také popularita hardwarových přehrávačů, které dokáží pirátsky streamovaný obsah z internetu přenášet například na obrazovku televizoru. Čerstvý verdikt (C‑527/15) Soudního dvora Evropské unie (SDEU) ale prodej takových přehrávačů označil za protiprávní. Zatím ovšem jen v případě, že jsou jasně (byť třeba jen softwarově) upravené k přehrávání pirátského obsahu.

Čtěte → [Obrázek: VueRFyv.png?1]



Internetová televize Kuki přichází exkluzivně na Shield TV od Nvidie

[Obrázek: kuki-tv-na-nvidia-shield-2017-aplikace-4.jpg] Citace: Nejlepší současný přehrávač k televizi bude ještě o kousek lepší. Nvidia se domluvila s Netboxem a společností AIM a pro svůj Shield TV přináší aplikaci Kuki. Tato internetová televize od brněnského poskytovatele rychlého internetu po optických kabelech je známá velkými možnostmi konfigurování vlastních kanálů.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Skylink představil novou identitu. Květnové změny se dotknou i Skylink Live TV

[Obrázek: skylink-v3.gif] Citace: Dojde nejen k zásadní změně loga, obohaceného o nový grafický prvek, ale nového provedení se dočkají i tiskoviny, webové stránky a nejspíše také zákaznická linka.

Čtěte → [Obrázek: czXra0h.png?1]
Kde právě teď fouká, prší a padají trakaře? Koukněte na Windy a další weby

[Obrázek: turning-windy-and-colder-goose-lake-weat...lipart.gif] Citace: Počasí si z nás na sklonku dubna tropí legraci. Zatímco na jihu Čech se dnes probudili opět do Ladovské zimy, východ Moravy trápí déšť a zvyšující se hladina v korytech potoků a řek. To si zaslouží připomenout několik služeb, kde můžete na webu sledovat aktuální stav počasí v povedeném grafickém provedení.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
Společnosti Google a Facebook naletěly podvodu za miliardy. Proč?

[Obrázek: euro-447209_1920-1024x683.jpg] Citace: Neustále je nám na každém kroku připomínáno, že na internetu je mnoho podvodníků, kteří čekají na každou chybu. Asi každý už dokázal někdy naletět, a to i velké technologické společnosti jako je Facebook a Google. Jejich jména se nyní skloňují u podvodu za miliardy. Za vším přitom stál jeden muž.

Čtěte → [Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
Proměnili jsme Raspberry Pi v chytrou hlasovou asistentku Google Home

[Obrázek: getthumbnail.aspx?q=100&height=20000&wid...=158457427] 
Citace: 
  • Google uvolnil nástroje pro vývojáře Assistent SDK
  • Mohou hlasovou asistentku zavést do vlastního hardwaru
  • Google nechce, aby byl jeho Home jediný svého druhu
Google loni na podzim vypustil do prodeje své chytré reproduktory Home s hlasovou asistentkou, které měly zaútočit na konkurenční systém od Amazonu. Na rozdíl od předchozích experimentů, vzpomeňme třeba na dnes již zapomenutý přehrávač Nexus Q, však má tentokrát Google širší vizi a spíše než o Home mu jde o samu asistentku, kterou chce dostat i na podobná zařízení dalších výrobců.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
Turecko v celé zemi zablokovalo Wikipedii, odmítla odstranit obsah

[Obrázek: 2413239_rusko-wikipedia-roskomnadzor-car...lokace.jpg] Citace: Turecko zase jednou využilo zákon, který v zemi slouží k omezení obsahu na internetu, jenž úřady shledají obscénním, nevhodným nebo ohrožujícím národní bezpečnost a zakázalo internetovou encyklopedii Wikipedia ... 

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
VDSL zrychluje na čtyřnásobek. Cetin už nabízí 250Mb/s internet

[Obrázek: VDSL.jpg] Citace: Cetin provozující metalickou infrastrukturu zděděnou po Českém Telecomu loni zrychlil VDSL ze 40 na 50 Mb/s a navíc nabídl ještě rychlejší 80Mb/s přípojku. Letos nás čeká další navyšování. Firma začala od května svým velkoobchodním partnerům nabízet ještě rychlejší linku Superfast s nominální rychlostí 250/25 Mb/s. Od 1. října 2017 bude poskytovat ještě nový tarif Premium s rychlostí 100/10 Mb/s.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Je tu den Hvězdných válek. Zahraniční e-shopy nabízí tématické slevy

[Obrázek: star-wars-day-2017.jpg] Citace: Nový trailer z dalšího dílu Hvězdných válek už je na světě několik týdnů. Dnešní den, jehož tradice vznikla před šesti lety, využívají ale především zahraniční e-shopy a fanouškovské obchody ke speciálním akcím.

Čtěte → [Obrázek: VueRFyv.png?1]
Používatelia Kodi by mohli čeliť až 10 rokom väzenia
http://www.edinburghnews.scotsman.com/ne...-1-4437031
Ale no tak .......  18 Ne každý název článku je nutné brát doslovně, novináři chtějí být čteni a udělají pro to cokoliv .....  14
aramej ber to tak ze jestli se tam sejdem vsichni v tomhle slozeni, tak by to mohla byt i zabava :-D