XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé články - všehochuť, aneb zprávy pro Vás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zatímco se svět děsil WannaCry, Wikileaks zveřejňoval další a další kyberzbraně CIA

[Obrázek: wikileaks-information-wants-to-be-free.png] Citace: Zatímco se technologická scéna minulý týdne věnovala převážně WannaCry (a samozřejmě hromadě dalších událostí), WikiLeaks zveřejnil dokumentaci dalšího nástroje pro své kybernetické zpravodajské operace.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]
Pirátský Vodlocker.to: Zadáte kód filmu z IMDB a přehrávač jej bude streamovat z wearezových doupat

[Obrázek: logo.png] Citace: Filmové pirátství jde s dobou, a tak se stává stále populárnějším streamování obsahu bez potřeby jeho stahování. I proto se na pořad dne dostává otázka, zdali je odkaz zločin, či nikoliv, přičemž toto právní dilema zaměstnává už nějaký pátek i evropské soudy.Nyní se na scéně objevil další technicky zajímavý počin. Jmenuje se VoDlocker a jeto jakési embed API pro audiovizuální warez.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]
Díra, na kterou nikdo nemyslel. Počítač můžete ohrozit stažením titulků k filmu

[Obrázek: CZ_tiulky_Netflix.png] Citace: Výzkumníci bezpečností společnosti Check Point upozornili na závažnou díru, která se nachází v softwarových přehrávačích filmů. Pomocí nakažených titulků můžou hackeři napadnout váš počítač a vzdáleně jej kompletně ovládnout. Zranitelnost obsahují například VLC, Kodi (XBMC) nebo streamovací platformy Popcorn Time či Stremio. Ohroženo je podle odhadů až 200 milionů zařízení.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Česká televize bude muset vysílat i v původním znění s titulky

[Obrázek: getthumbnail.aspx?crop=1&w=600&h=300&q=6...=472471842] Citace: Včera přijatá novela zákona o elektronických komunikacích se primárně týkala přechodu na DVB-T2 a lepší ochrany spotřebitele ve vztahu s telekomunikačními společnosti. Poslankyně Markéta Pekarová Adamová však prosadila ještě jeden novelizační bod, který zůstal našim očím skryt.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Microsoft to ještě se streamováním her nevzdává. Neúspěšný Beam přejmenoval na Mixer a přidává nové funkce

[Obrázek: mixer_tab_xbox_one_1920.jpg] Citace: Vloni na podzim si Microsoft koupil službu Beam, která měla konkurovat nejpopulárnějšímu Twitchi – platformě pro živé streamování hraní her. Microsoft však nedokázal nalákat větší množství diváků ani samotných streamerů, tudíž přišel na řadu poměrně radikální krok – Beam se přejmenoval na Mixer. Zároveň vývojáři přidali několik funkcí, které mají nalákat potenciální uživatele.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]



Bezdrátová umělá srdeční pumpa by mohla zachránit tisíce životů

[Obrázek: slider%20for%20Heartware%20recalls%20cop...k=aLpF3mqS] Citace: Pokud jste někdy viděli někoho s umělou srdeční pumpu typu VAD (Ventricular Assist Device), jistě jste si všimli i kabelu, který prochází otvorem v těle a spojuje vlastní pumpu s řídící jednotkou a baterií. Toto řešení je nejen nepohodlné, ale navíc značně zvyšuje pravděpodobnost vzniku infekce.

Čtěte → [Obrázek: 7F7np89.png?1]
Boeing dostal od Pentagonu zelenou. Vyvíjí hypersonické letadlo do vesmíru.
Více na: http://www.euro.cz/byznys/boeing-dostal-...n=copylink
[Obrázek: 4-boeing_VI.jpg]
O-R3: první bezpečnostní robot, který kombinuje autonomní vozítko a dron

[Obrázek: Worlds-first-autonomous-security-robot-4.jpg] Citace: O-R3 je světově prvním hybridním robotem, který kombinuje jak autonomní vozítko, které se dokáže přemisťovat na povrchu, tak i autonomní dron, který dokáže vzlétnou a sledovat případného pachatele i ze vzduchu. Robot je totiž určen jako náhrada lidských hlídačů a slouží tak hlavně pro bezpečnostní a sledovací účely.

Čtěte → [Obrázek: 7F7np89.png?1]
To musíte vidět. Češi vymysleli algoritmus, který rozpohybuje olejomalbu, skicu nebo sochu

[Obrázek: 552d051b-bcca-471d-9c63-7fe8e7c52aac.jpg?itok=3WCZn9AL] Citace: Skupina grafiků a programátorů z ČVUT vedená docentem Danielem Sýkorou vyvíjí algoritmus SkyLit. Dokáže přenést vizuální styl z fotografie na video či počítačovou animaci. Sýkora za tuto práci minulý týden získal Cenu Neuron udělovanou špičkovým vědcům do 40 let.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Chcete router s dírou? Asus jeden takový má

[Obrázek: DSCF5224.0.jpg] Citace: Router prý nemusí být jen nudná krabička, kterou schováte za stůl či skříň. Výrobci jako je Google či nyní Asus se snaží z těchto zařízení udělat naopak součást interiéru, kterou rádi vystavíte. Jedním z takových modelů má být router Blue Cave.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]
Intel začne prodávat počítač o velikosti kreditní karty v srpnu. Známe parametry

[Obrázek: intel-compute-card-ces-2017-01.jpg] Citace: Na začátku roku Intel představil nadějný projekt Compute Card. Do krabičky s půdorysem kreditní karty a tloušťkou půl centimetru se rozhodl napěchovat komponenty dostatečně výkonné na provoz chytré televize, miniaturního počítače, ale především informačních kiosků, navigační tabule a široké využití ve výrobě. Zařízení využívající Compute Card tedy bude do jisté míry modulární, kdy hlavní výpočetní srdce půjde snadno vyměnit při poruše nebo upgradovat při nevyhovujícím výkonu. Na Computexu nyní Intel zveřejnil parametry, partnery a plány do budoucna.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]
Severní Korea představila vlastní iPad. Parametry...
Movití občané Korejské lidově demokratické republiky si teď mohou koupit iPad. Samozřejmě ne ten jablečný.
https://www.cnews.cz/severni-korea-predstavila-vlastni-ipad
Disponuje čtyřjádrovým procesorem, 1 GB RAM, 8 GB flash paměti a čtečkou karet. Tablet nejspíš běží na Androidu a je na něm předinstalováno 40 aplikací.
[Obrázek: ryonghung-ipad.jpg] Citace CNEWS - Lukáš Václavík

1.6.2017 - O2 „uvěznilo“ 250 000 zákazníků. Ti se v zahraničí nemůžou dovolat
O2 postihl rozsáhlý výpadek roamingových služeb. Operátor mluví o poruše v infrastruktuře Cetinu. Podle ČTK prý může jít o hackerský útok na mezinárodní ústřednu Cetinu, nebo softwarovou chybu.
Tak či onak, kvůli výpadku nemohlo až 250 000 zákazníků, kteří se právě nacházejí v zahraničí, volat, psát ani datovat. Ani jim se nikdo nedovolá. Operátor postižené odškodní.
https://www.cnews.cz/o2-uveznilo-250-000...u-dovolat/
[Obrázek: 200px-O2-Logo.svg.png] Zřejmě volají ti darebové, co to podle Mládka exministra nikdy nepotřebují. Zdroj: Rozhovor v TV.
Problém se týká zákazníků českého i slovenského O2. Operátor včera v noci část provozu obnovil a pracuje na alternativním řešení, které by obnovilo spojení v celém rozsahu. Ještě i dnes jsou však někteří klienti nedostupní.
Citace CNEWS - Lukáš Václavík
Mycroft: open source chytrý reproduktor jde do boje proti Amazon Echo, Google Home a dalším

[Obrázek: prototypes_mycroft-final.jpg?itok=0PguS-M0] Citace: Trh s chytrými reproduktory, které obsahují i chytré asistenty, se začíná pomalu plnit. Mezi nejpokročilejší patří Amazon Echo a jeho mnoho variant, dále pak Google Home a na trh se chystají různé verze od výrobců jako HP a dalších, které budou mít Cortanu od Microsoftu. Dle spekulací vlastní verzi chystá i Apple v kombinaci se Siri.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]
Šíří se podvodná kampaň lákající na slevy v supermarketech. Neklikejte na ni

[Obrázek: getthumbnail.aspx?q=80&height=144&width=...=431875304] Citace: Aktualizujeme starší článek, protože se objevila nová vlna podvodné kampaně, která láká na slevy v supermarketech. Šíří se mezi českými uživateli komunikátoru WhatsApp, upozorňuje na ni na svém blogu také Avast.
Když na odkaz kliknete, místo na webu obchodního řetězce se ocitnete na podvržené stránce útočníka. Ta vás následně přesměruje na další podvodnou stránku nabízející nástroj pro opravu Windows. Po instalaci přitom ve skutečnosti zjišťuje a předává dál informace o nastavení a zabezpečení počítače a uživatelského účtu.
Na odkaz rozhodně neklikejte.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]
Manuál pro počítačovou válku. I kybernetické konflikty mají svá pravidla

[Obrázek: Tallinn-Manual.png] Citace: Informační dálnice není Divoký západ, kde vládne anarchie, ale mohou a měly by se na ní uplatňovat mezinárodní zákony a předpisy, soudí experti na mezinárodní právo, kteří dali dohromady i příslušnou příručku, napsala agentura AFP.
Tallinn Manual 2.0 vytisklo v angličtině nakladatelství Cambridge University Press jako druhé vydání příručky, která poprvé vyšla v roce 2013. Jde o jedinečné dílo svého druhu, ve kterém se devatenáct právníků pokusilo stanovit pravidla, jimiž by se měly či mohly řídit vlády v případě kybernetických konfliktů.

Čtěte → [Obrázek: kZul8YN.png?1]
MegaBots: souboj obřích mechrobotů řízených člověkem se blíží

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Citace: Zábava, ale také technologická výzva, která tady doposud nebyla. V rámci porovnání technologických a konstrukčních schopností se utká „Amerika a Japonsko“, které budou reprezentované obřími roboty řízenými člověkem („Mechroboti“). Souboj se uskuteční v srpnu a bude přenášen živě na Youtube.
  • Americký obří robot od MegaBots se utká s japonským obřím robotem
  • MegaBots Mk.III má hmotnost 12 tun a výrobní cenu 2,5 milionů dolarů
  • Na projektu se podílí spoustu známých společností, včetně Intelu a NASA
Čtěte → [Obrázek: 7F7np89.png?1]
2500 km na litr paliva. Studenti v Londýně předvedli extrémně úsporná auta

[Obrázek: 28407608183_c6bc762331_b.jpg] Citace: V rámci inovativního festivalu Make the Future se v Londýně uskutečnil již 33. ročník soutěže Shell Eco-marathon. Tato akce je zaměřená na studenty sestrojené vozy, které musí prokázat největší možnou úsporu pohonných hmot. Družstvo, jež vyhraje hlavní cenu, se za odměnu podívá do italského Maranella. Tam ho budou čekat inženýři i jezdci z týmu Formule 1 - Scuderia Ferrari.
  • V Londýně proběhl již 33. ročník soutěže Shell Eco-marathon, která je zaměřená na úsporné vozy navržené studenty
  • Cílem bylo ujet co možná nejdelší vzdálenost na jeden litr, kilowatthodinu či krychlový metr pohonných hmot
  • Kromě toho se hodnotila také praktičnost designu
Čtěte → [Obrázek: 7F7np89.png?1]
Obnovovací frekvence - fakta o zásadní vlastnosti všech displejů

[Obrázek: 20170223_132708.jpg] Citace: Není monitor jako monitor, ani televize jako televize. Jednotlivé modely výrobců se od sebe navzájem liší v mnoha aspektech. Pokusíme se Vám ukázat, proč je obnovovací frekvence panelu jednou z nejdůležitějších vlastností, na kterou se při porovnávání zaměřit.

Čtěte → [Obrázek: Rv0OPLX.png?1]
Nový koncepční rover NASA vypadá jako Batmobil

[Obrázek: mars-rover-concept_827x510_41496833335.jpg] Citace: Zástupci Kennedy Space Centre Visitor Complex a Parker Brothers Concepts představili výsledek své spolupráce – šestikolový elektrický rover, navržený speciálně pro výzkum povrchu Marsu. A nutno uznat, že se jim opravdu povedl.

Čtěte → [Obrázek: 7F7np89.png?1]
O2 vyrobilo vlastní supermodem. Jmenuje se Smart Box, nabídne rychlou Wi-Fi i IoT

[Obrázek: o2-smart-box-696x392.jpg] Citace: Modrý operátor dnes představil vlastní hardware. O2 Smart Box je VDSL modem s podporou 250Mb/s sítě a rychlou Wi-Fi, zároveň má ale být také centrálním prvkem pro internet věcí. Smart Box bude umět lokálně i vzdáleně ovládat nebo monitorovat dveřní/okenní senzory, elektrické zásuvky, světla nebo detektory kouře. Zařízení slouží i jako meteostanice, na displeji kromě hodin zobrazuje také počasí.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Ad KONCEPČNÍ ROVER NASA - to fakt neodolám!
Viděli jste někdy protiletadlový Praga V3S 6x6..?
Možná ta inspirace není k zahození, jezdilo to na naftu, benzín, petrolej, nějaký rozpouštědla, možná i na líh, jen s vodou fakt nevím. V každém kole redukce pod zvýšenou osou, jako má loňský nejdražší terénní Mercedes-Benz G 500 4x4^2. A komfort ve V3S podobný marsovskému. Chcete si ho slepit z papíru?
[Obrázek: t_jesterka_923.jpg] [Obrázek: JJM-p23-PragaV3S-jesterka.png] <<<Přes pravé tlačítko - Zobrazit obrázek.