XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé články - všehochuť, aneb zprávy pro Vás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Takhle vypadá jezevčík mezi monitory. Bizarně protáhlý Samsung má poměr 32:9

[Obrázek: CGG90-1-679x452.jpg] Citace: Na začátku dubna prosákly na web informace o chystaném monitoru Samsungu, který by měl nabídnout extrémně široký poměr stran 32:9. Ten nyní dostává název CGG90 a my si jej můžeme prohlédnout na prvních fotografiích webu The Verge, protože až ty plně odhalí, o jak bizarní nudli se jedná.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]
x86 si rozvracet nedáme. Intel hrozí patentovými žalobami za emulaci Windows na ARMu

[Obrázek: intel.jpg] Citace: Windows, bežící s plnou kompatibilitou na procesorech ARM, by mohla otřást ekosystémem osobních počítačů a vést k velkým změnám v mobilní sféře. Pokud jste čekali, že Intelu se to nebude ani trochu líbit, měli jste naprostou pravdu.
Tzv. aliance Wintel, označující pevnou provázanost platformy Windows a procesorů s instrukční sadou x86, která díky tomu de facto definuje osobní počítač (PC) před nedávnem narazila na nejvážněji vypadající hrozbu v poslední době. Samotný Microsoft totiž představil technologii pro běh Windows na procesorech ARM se zpětnou kompatibilitou – emulací procesoru x86 pro existující aplikace. Tento počin sice ještě může zapadnout jako před pár roky Windows RT pro čipy ARM, ale zároveň může být i předstupněm pro eventuální širší migraci z x86 na platformu ARM. A zdá se, že Intel má z této hrozby natolik vítr, že už začíná s preventivními útoky, které mají jeho „píseček“ ochránit.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Intel Optane 32 GB v testu: zrychlete starý disk až pětkrát

[Obrázek: stoneybeach_onmotherboard_floatingchip_l...9-orig.jpg] Citace: Název článku opravdu nelže, pomocí malého disku SSD Intel Optane s novými pamětovými čipy s technologií 3D Xpoint můžete zrychlit váš starý mechanický HDD několikanásobně. Na úroveň nejrychlejších SSD na trhu. Díky levné diskové cache, je možné mít rychlost SSD a kapacitu HDD najednou. Má to však i svá „ale“... 

Čtěte → [Obrázek: 6ioLsMD.png?1]




V Linuxu byla objevena díra. V systému je už sedm let a hackeři ji teď aktivně využívají

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Citace: Hackeři začali zneužívat zranitelnosti operačního systému Linux, která byla zveřejněna před pár týdny a týká se síťového řešení Samba. Zranitelné systémy přeměňují na těžební stroje generující kryptoměny. Bližší informace o hrozbě zveřejnil web Bleeping Computer.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]
Citace z diskuze na Živě:
"esondra  |  12. 06. 2017 10:52  |  Android AppleMAC-Safari 5.0
Jako obvykle, když je na zive.cz v nadpisu Linux a díra - žádná senzace se nekoná a všechno je tak trochu jinak. Nejde o Linux a je to dávno opraveno. "
Samba na LinuxMint opravena:
http://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-linuxm...7#pid25097
Datart se spojí s Kasou a Euronicsem. Dohromady chtějí dohnat Alzu

[Obrázek: 300?_sig=AwhV4c6gaOZj6ocxLCuLDk-3EH1obNUhGSnPPyUAYMY] Citace: Datart se spojí se společností HP Tronic provozující konkurenční síť obchodů Euronics, e-shop Kasa.cz a Hej.sk. Nově vzniklou skupinu kapitálově posílí fond Genesis Private Equity Fund III, který získá významný minoritní podíl.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]



Voliro: unikátní hexakoptéra, která má otočné motory a dokáže letět v jakémkoli úhlu

[Obrázek: 415E789200000578-0-image-a-98_1497303613141.jpg] Citace: Drony, respektive hlavně kvadrokoptéry, zažívají rozmach po celém světě - jak v domácí, tak i profesionální oblasti. Inženýři (studenti) ze Spolkové vysoké technické školy v Curychu se ale pustili do vývoje speciální hexakoptéry, která má unikátní vlastnosti.

Čtěte → [Obrázek: 7F7np89.png?1]
Ode dneška můžete v EU volat, psát a datovat jako doma. Otázky a odpovědi

[Obrázek: fd71d5823875c1ca39927c020f4ac71fe17a56f1...20x348.jpg] Citace: Dnešek je vskutku zásadním dnem evropských telekomunikací. Po několika letech regulace roamingových poplatků již v osmadvaceti členských zemích EU a třech zemích EHP začne platit nové pravidlo „roam like at home“.
Roaming tím fakticky nekončí. Tento pojem označuje přístup do cizí sítě a vy v zahraničí pochopitelně do cizí sítě vstoupíte. Váš operátor přitom bude platit onomu cizímu operátorovi za vámi využité služby. A naopak zákazníci cizích operátorů nakrmí ty naše při návštěvě Čech, Moravy a Slezska. Vy už ale ve většině případů nemusíte nic jako roaming řešit. Mobilní služby budete využívat stejně jako doma.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Nová „solární barva“ dokáže úžasné věci

[Obrázek: 170616_SolarPaint_Full.jpg?fit=clip&w=835] Citace: Střešní solární panely vám nestačí? Chtěli byste, aby čistou energii produkoval celý váš dům? Teoreticky je možné. Stačí ho natřít inovativní barvou, kterou nedávno vyvinuli odborníci z Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT).

Čtěte → [Obrázek: 7F7np89.png?1]



Číňané spustili „kvantový kosmický závod“. Zatím s přehledem vedou

[Obrázek: quantumcomputing.jpg] Citace: Šéfové čínského kosmického programu asi mají důvod ke spokojenosti. Jednomu z série velkých vesmírných experimentů, které mají Čínu dotáhnout mezi mocnosti v kosmickém výzkumu, se už po několika měsících provozu podařilo dosáhnout kýženého úspěchu. Týmu čínských fyziků se podařilo uskutečnit přenos „kvantového signálu“ ze Země na oběžnou dráhua zase zpět. Úspěch popisuje práce zveřejněná v časopisu Science.

Čtěte → [Obrázek: 4ozasU3.jpg?1]



Jaká je nová Skylink Live TV pro mobil a tablet? Nadějná a už teď výborná

[Obrázek: skylink_live_233.jpg] Citace: Poslední verze má mít, podle informací ze Skylinku, zavedeny nejen všechny novinky ohlašované zhruba před měsícem (květen 2017 – více samostatný článek), ale má i další vylepšení, jako například posun o 60 s.

V současnosti zde najdete 45 programů (na dalších se pracuje), prodlouženou funkci Zpětného zhlédnutí, TimeShift a Skylink také do nabídky přidal rozšířenou videotéku.
Co se týče webové aplikace na adrese livetv.skylink.cz, ta je zatím toliko redesignovaná, na vylepšení funkčnosti a uživatelského rozhraní se pracuje. Službu Skylink Live TV také podporuje hybridní satelitní přijímač Samsung EVO-S, o kterém jsme se už několikrát zmiňovali.

Čtěte → [Obrázek: czXra0h.png?1]
Netflix, filmová a televizní studia zakládají obří propirátskou alianci

[Obrázek: Online-piracy-1.jpg] Citace: Špičky v oboru, přední televizní a filmové společnosti plus ryze internetové televize založily protipirátskou alianci ACE (Alliance for Creativity and Entertainment). Třicet evropských a amerických společností chce chránit trh s legálním obsahem a bojovat s pirátskými kopiemi. Ty připravují tvůrce o peníze a distribuce na pokoutných webech může ohrozit i počítače. Třetina pirátských webů prý podle ACE obsahuje malware.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]



WD chce Toshibě zakázat prodej lukrativního byznysu s polovodiči

[Obrázek: Toshiba%20BiCS%203D_3.jpg] Citace: Společnost Toshiba stále hledá cestu, jak se dostat z finančních potíží, do nichž spadla po skandálech a investicích do amerického jaderného průmyslu. Chce tak prodat svůj polovodičový byznys, ale to prý moc nejde pod fousy firmě Western Digital.

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Francouz přeletěl kanál La Manche v létajícím autě. Do města dojel po silnici

[Obrázek: buggy-pegase_01B0000001597102.jpg] Citace: Automobily se schopností vzlétnout zaměstnávají v posledních letech řadu inženýrů a vynálezců. Nápad to není nový, ale pomalu roste poptávka po takových strojích, navíc dostupné technologie umožní létající automobily vyrobit za relativně dostupnou cenu. Jedním takovým je francouzský Vaylon Pégase. Prototyp tohoto létajícího auta nyní zvládl přelétnout kanál La Manche.
  • Vaylon Pégase je létající auto využívajícího kluzného padáku a tlačné vrtule
  • Auto jelo z Paříže do Londýna, cestou přeletělo kanál La Manche
  • Na zemi je to mrštná bugina, ve vzduchu trochu pomalejší stroj
Čtěte → [Obrázek: 7F7np89.png?1]
Atari potvrzuje vývoj herní konzole založené na PC

[Obrázek: nEw-Atariconsole-on-kickstarter-Atari-news.jpg] Citace: Samotný CEO společnosti Atari ve svém tweetu potvrdil, že se chystá nová herní konzole, která bude založena na PC hardwaru. Otázka je, co můžeme od Atari po tak dlouhé odmlce očekávat a zda se vůbec chystá něco opravdu nového. 
Atari bývala kdysi velice populární firma produkující herní počítače, jako byla konzole Atari 2600 ze 70. let, na níž běžely legendární hry jako Pac-Man, Pitfall, Adventure a další. Byla to právě společnost Atari, která pomohla zavést do praxe hraní před domácím televizorem, v čemž dnes pokračují především konzole Microsoft Xbox a Sony PlayStation.

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Synology představuje nové NASy pro náročné, zvládnou až osm disků a kapacitu 180 TB

[Obrázek: synology_43.jpeg] Citace: NASy od Synology vždy patřily mezi špičku v této oblasti a dokazují to i nové modely. Synology DS1517 pojme až pět disků, přičemž větší Synology DS1817 je připraven až na osm disků. V kombinaci s externí rozšiřovací jednotkou Synology DX517 pro pět disků lze vytvořit úložný prostor s kapacitou až 180 TB.

Čtěte → [Obrázek: epXOddj.png?1]



Intel ukončuje výrobu vývojářských desek Edison, Galileo a Joule

[Obrázek: getthumbnail.aspx?crop=1&w=600&h=300&q=6...=194430657] Citace: Když se objevil rozmach malých a dostupných vývojářských základních desek, bylo jasné, že krále v podobě Raspberry Pi či Arduino jen tak něco neohrozí. Hlavním důvodem byla velká otevřenost a komunita vývojářů. Intel se chtěl do tohoto trhu rovněž dostat s vlastními produkty, ale bohužel neuspěl.
Trochu mimo hlavní informační cesty totiž Intel zveřejnil, že produkty v podobě Edison, Galileo a Joule končí a už se nebudou vyvíjet ani vyrábět (EoL – End of Life). I když budou ještě dostupné do konce tohoto roku.

Čtěte →  [Obrázek: mvecar2.png?2]
Experti z CERNu spustili bezplatnou VPN. Je prý zcela bezpečná

[Obrázek: DCrShfUWAAAV_JC.jpg] Citace: Pamatujete na projekt ProtonMail? Výzkumníci z CERNu chtěli vytvořit nejbezpečnější e-mailovou službu na světě. Veškeré zprávy jsou v ní šifrované, provozovatelé k nim nemají přístup a díky zázemí ve Švýcarsku se ani nemusejí zodpovídat regulacím EU nebo USA. Titíž lidé v posledním roce připravovali ProtonVPN. Funkčnost několik měsíců ověřovalo 10 000 betatesterů, teď služba ve finální verzi míří mezi lidi.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]



Pojďme programovat elektroniku: Postavíme si titěrnou Wi-Fi meteostanici s lepším teploměrem než Netatmo

[Obrázek: adafruit_products_2471_iso_assembled_01_...1429908417] Citace: V našem seriálu Pojďme programovat elektroniku jsme si nejčastěji pohrávali buď s jednoduchými mikročipy ATmega328p na prototypovacích destičkách Arduino, anebo s mnohem výkonnějšími čipy ESP8266 s vestavěnou podporou Wi-Fi.
  • Dnes se podíváme na maličkou Wi-Fi destičku Wemos D1 mini
  • A připojíme k ní barometrický a teplotní shield
  • Poběží na ní web a nabídne i JSON API
Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]
Kodi: nová žaloba a další vývoj ve věci doplňků

[Obrázek: kodi-perex-1-thumb.jpg]

Vlny, které se v souvislosti s výrokem SDEU rozběhly do všech stran, nakonec doputovaly až na druhou stranu oceánu.

citace: Výrok Soudního dvora Evropské Unie (SDEU) číslo 527/15 ve sporu Stichting Brein versus Jack Frederik Wullems, týkající se veřejně dostupných doplňků (add-on) Kodi, umožňujících příjem chráněných děl, byl precedentním rozhodnutím, které zapůsobilo jako ten příslovečný kámen hozený do vody. Vlny, které se rozběhly do všech stran, nakonec doputovaly až na druhou stranu oceánu. Tam, po pečlivém prostudování výroku, bylo připraveno jeviště pro další dějství – novou žalobu.


link http://www.digizone.cz/clanky/kodi-nova-...i-doplnku/
Sega vdechne život starým hrám. Na mobilech zdarma vydala Sonica a další pecky

[Obrázek: Ni3AWru_.png] Citace: Zatímco Atari se chce vrátit na herní trh s novou konzolí, jeho letitý konkurent Sega bude dál ždímat ty staré. Spustil program Forever, v rámci něhož každý měsíc přinese hráčům na Android a iOS některou z klasik pro konzole Master System, Dreamcast, Genesis apod.
Portované hry budou k dispozici zdarma, obsahují však reklamu. Té se uživatelé mohou zbavit pomocí in-app platby. Na Androidu je to 48 Kč, na iOS pak 59 Kč. Sega hry doplnila o online žebříčky, možnost uložit postup a podporují také Bluetooth gamepady.


Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]



SmartDuvet Breeze: chytrá peřina, se kterou si každý z dvojice může nastavit vlastní teplotu a sama se ustele

[Obrázek: image_top123_logojjjj51-01_530x@2x.png?v=1495728536] Citace: SmartDuvet Breeze využívá podobné konstrukce jako skládající model – základem jsou tak nafukovací části, které jsou rozprostřené přes celou peřinu. V tomto případě je ale kromě automatického skládání možné regulovat i teplotu vzduchu a to na obou oddělených polovinách.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?2]



Televizory Loewe Bild 5 se dostaly na český trh

[Obrázek: loewebild5-1l.jpg] Citace: Špičkové materiály, minimalistický design a nejnovější technologie jsou aspekty, které značka Loewe chválí u své řady televizorů Bild 5. V minulých týdnech se tyto LCD TV objevily také na českém trhu.

Čtěte → [Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Google přestane prohledávat poštu v Gmail pro cílení reklam

[Obrázek: 428827-gmail-tips.jpg?thumb=y&width=810&height=456] Citace: Gmail je nejpopulárnější e-mailový systém na světě. Jeho bezplatná verze však používala skenování e-mailů uživatelů pro lepší cílení reklam. Tomu už ale bude v budoucnu konec, dojde k většímu sjednocení pravidel s placeným e-mailem v rámci G Suite. 

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Bugatti Chiron čeká na lepší pneumatiky. Pak zkusí překonat 450 km/h

[Obrázek: Bugatti-Chiron-2017-1600-05.jpg] Citace: Když si koupíte Bugatti Chiron, získáte nejrychlejší produkční auto na světě. Ovšem má to drobný háček. Chiron je normálně omezen na mrzkých 381 km/h, pro posunutí omezovače na 420 km/h musíte použít speciální klíček. I tak ale jede Chiron jen o 5 km/h rychleji než starší Veyron Super Sport. Proč jen o takový kousek, když má vyšší výkon a lepší aerodynamiku?
Kvůli pneumatikám. Při maximální rychlosti jsou totiž speciální pláště Michelin vystaveny děsivému odstředivému zrychlení 3800 g. A ani Michelin nedokáže zaručit, co se s aktuálními pneumatikami bude dít za hranicí 420 km/h. Přesto by v průběhu zimy měly být již vyvinuty nové pláště, které dovolí posunout omezovač Chironu na slibovanou metu 450 km/h.

  • Bugatti čeká, až Michelin vyvine pro Chiron nové pneumatiky
  • Současné auto je omezeno na 420 km/h
  • Nové pláště mají umožnit posunutí omezovače na 450 km/h
  • Podle Bugatti dokáže Chiron uhánět víc než 480 km/h
Čtěte → [Obrázek: 5NCZFG3.png?1]
Raspbian 2017-06-21 - nová verze Debianu pro Raspberry Pi

[Obrázek: Raspbian_1.png] Citace: Nedávno se objevil nový Debian 9, takže si rovnou představme také nový Raspbian. Ten nadále staví na Debianu 8.Raspbian 2017-06-21 je aktualizovaným buildem distribuce specializované na použití s Raspberry Pi. Tvůrci se nepustili do experimentů a tak distribuce stále zakládá na Debianu 8, což nepředstavuje žádnou katastrofu či „velkou hospodářskou škodu“.

Čtěte → [Obrázek: Rv0OPLX.png?1]



Hvězdou YouTubu beze slov. Tyhle kanály vás budou bavit, i když se v nich nemluví

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Citace: Ne každý youtuber musí hrát hry, sledovat trailery, nakupovat, vlogovat a u toho otravně pištět. Ne každý musí dělat pranky nebo jiný humor. Ne každý musí zpívat karaoke. A ne každý musí dělat kompilace z jiných videí. Představíme vám několik youtuberů, kteří se obejdou (skoro) beze slov a kteří dělají originální obsah, jenž baví miliony diváků.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]



Českem se šíří další vlna phishingu. Podvodný e-mail se vydává za zprávu KB

[Obrázek: researcherobserve4_682949.jpg?format=jpg...r&mode=pad] Citace: Komerční banka varuje, že někdo jejím jménem a zfalšovanou adresou mojebanka@kb.cz zasílá podvodný e-mail upozorňující na příchozí mezinárodní SWIFT platbu. Podrobnosti má uživatel najít v příloze. V ní se však nachází 550kB soubor swift.jar, který obsahuje trojského koně Java/Kryptik.FF.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Počítače v klíčence už tu byly. InnSpire vytvořil PC integrované do kabelu

[Obrázek: InnSpire_InnCable_all_colors_no-BG.jpg] Citace: InnCable je počítač s Androidem schovaný do kabelu, na jehož jednom konci je konektor HDMI a na druhém ethernetový RJ-45. Díky tomu druhému lze InnCable také napájet, pokud switch/router podporuje PoE (Power over Ethernet). Tentýž konektor pochopitelně poskytne i připojení k síti. InnCablu ale nechybí ani Wi-Fi.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]



Den D přišel. Evropská komise udělila Googlu rekordní pokutu 2,42 miliardy eur

[Obrázek: 1467287210_P201606300533701.jpg] Citace: Evropská komise vyšetřuje Google kvůli možnému zneužití dominantního postavení již od roku 2010. Na jaře 2015 vydala předběžný závěr, že firma skutečně porušuje antimonopolní pravidla na půdě EU. Google nicméně stále tvrdil, že jej Komise nechápe a že se nedopouští ničeho špatného.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Další velký útok ransomwaru zasáhl nezáplatované počítače. Nejvíce je postižena Ukrajina

[Obrázek: images?q=tbn:ANd9GcTkB1DwzQ1ChVvOxT4xlve...Bv82VYYynn] Citace: Včera večer bezpečnostní firmy informovaly o novém masivním útoku ransomwaru, který byl zahájen 27. června v odpoledních hodinách. Ačkoli je jde o globální akci, nejvíce jsou postiženy instituce v Ukrajině. Kromě řady různých soukromých firem byly zasaženy banky, energetické firmy, dopravní služby, ale také vláda.

Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]
Laserový projektor od Xiaomi vykouzlí 150palcový obraz jen 50 cm od stěny

[Obrázek: Xiaomi-Mi-Laser-Projector.jpg] Citace: Xiaomi se vrhá na nový trh. Nejdříve prodávalo chytré přehrávače s Androidem, pak i rovnou celé televizory. Včera čínská firma představila svůj první projektor. Určitě stojí za pozornost.
Mi Laser Projector to hlavní prozrazuje už názvem. Novinka Xiaomi používá zobrazovací technologii DLP s rozlišením 1920 × 1080 a o samotné promítání se stará laserový systém ALPD 3.0. Jas je až 5000 lumenů, kontrast 3000:1 a barevně pokrývá 85 % prostoru NTSC. Využívá pětisegmentové kolečko a slibuje lepší podání červené (slabina levnějších DLP projektorů).


Čtěte → [Obrázek: jnlALHr.png?1]