• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Zdravím hosta! Přihlášení Registrace


Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RPi 2 problem
#1
Ahoj, mám problém z mojim rpi, dúfam že mi niekto bude vedieť poradiť. Používam ho už možno 2 roky, kodi 16 som mal a všetko fungovalo krásne ale nešiel mi rozšírený sosác tak som dal novú inštaláciu OE 8.0.4 kodi 17. A tu začal problém už pri prvom štarte...seklo sa to, dal som reset, po chvíle zas seklo a tak stále dokola. Dal som reset nastavení, trochu sa to zlepšilo čiže zásek už menej často...po X reštartoch som mal nainštalované čo potrebujem a išlo to v pohode, pustím seriál zo sosáča tiež v pohode ale keď som spustil film z NAS tak po štvrtine/tretine zásek, potom další a další, čím bližšie ku koncu tým častejšie, raz išiel obraz bez zvuku, raz zvuk bez obrazu alebo to ztuhlo celé. Urobil som test I/O zapis 0,5 druhý pokus 1,5 čo sa mi zdalo málo tak som dal druhú SD. Výsledok rovnaký. Vrátil som sa na kodi 16 a pohyb v menu bol ok, film z NAS znova to isté, zásek jeden za druhým. Dal som systém na USB kodi 17. Celkovo je to lepšie, restart menej, pohyb v menu po nastavení a instal doplnkov ok, film z NAS znova to isté, zásek jeden za druhým.
Poradte mi čo mám otestovať aby som zistil kde je problém...
Ešte čo som už skúšal...test rýchlosti netu 60, kopírovanie filmu z NAS do RPi úplne zúfalé...ak spustím film v kodi na smartfone, tablete alebo pc ide bez zásekov. RPi je od routru menej ako meter a pripojené cez wifi dongle. Este ma napadlo že ked som spustil OE 8 prvý krát bol problém z wifi najskôr sa tváril že žiadne wifi nemá, po reset už wifi mal ale nevidel siet a na tretí krát sa aj pripojil. Pri tom prvom spustení ten wifi donge bol fakt že horúci až páchol ako spálený bakelit...tak že či ho to nepoškodilo ? Budem vám vďačný za každú pomoc ako zistím kde je problém.
Ďakujem :)
 
Citovat
#2
Myslím, že sis odpověděl sám - tím donglem začni, nejspíš je po něm. Třeba to připoj ke kabelové síti a uvidíš.
 
Citovat
#3
Tak testoval som ten dongle...v najvzdialenejsej izbe D20Mbps U30Mbps, v izbe kde je malina D81Mbps U62Mbps....funguje tak ako ma, skusal som aj malinu pripojit kablom a zatial ziadny zasek pocas filmu. No a teraz ako zistim co s tym je ? :) islo to cez ten dongle dobre dlhsiu dobu a teraz toto...
 
Citovat
#4
A drží to tenhle stav i když permanentně necháš třeba 20Mbit přenos? Není možné, že když se trochu ohřeje, tak klekne?
 
Citovat
#5
No takto som to netestoval, zajtra skusim a dam vediet. Ale ohriata bola dost :)
 
Citovat
#6
A nemůžeš tam nechat ten kabel, když to funguje? Já jsem na WiFi v podstatě rezignoval, a všude, kde je to možné, mám natahané kabely, a mám klid.
1xRPi2B → LibreELEC 8.0.2 → Kodi 17.3 \ 2x PC → Windows 10  → Kodi 17.3
[Only registered and activated users can see links Click here to register]
 
Citovat
#7
Pred kupou noveho routra kde som si nevsimol ze ma len 2x vystup tiez bola pripojena kablom, ak to inak nepojde kupim switch. Obcas nenabehne CEC, musim restartovat a potom ide. To sa pred tym tiez nestavalo.
 
Citovat
  


Přejít na fórum:


Prochází: 1 host(ů)