• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Zdravím hosta! Přihlášení Registrace


Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
start bez obrazu
#1
Caute, obcas mavam taky problem ze ked mam vypnutu telku cez vypinac a zapnem raspberry a nasledne pochvilke telku a prepnem na raspberry tak vidim len ciernu obrazovku...musim raspberry vypnut a znova zapnut a u z to ide...pokial mam telku vypnutu len cez dialkove, vsetko slape...
system mam openelec 6.0.1...
niekto nejake napady? dik
 
Citovat
#2
Ahoj, myslím že tohle by ti mohlo pomoct.
Když budeš mít obraz ve funkčním stavu, připoj se přes Putty do Rpi a povol zápi do složky flash tímto příkazem :

Kód:
mount -o remount,rw /flash


Potom vytvoř soubor edid.dat a nakopíruj ho do složky flash tímto příkazem :

Kód:
tvservice -d edid.dat
cp edid.dat /flash


Potom musíš do souboru config.txt ve složce flash dopsat tyto dva řádky :

Kód:
hdmi_edid_file=1
hdmi_force_hotplug=1


Doporučuji na to použít program Notepad++ nebo Notepad2.
Potom zadej příkaz :

Kód:
mount -o remount,ro /flash

A nakonec restart :

Kód:
reboot


A mělo by být hotovo... 4
[Only registered and activated users can see links Click here to register]
 
Citovat
#3
:) i kdyz obcas delam neco v terminalu (linux) a celkem si sam neco upravim, tomuto tedy nerozumim (zatim).

Nicmene, pro tazatele, me se to taky stava - prisuzuji to chybe v TV, popripade kabelu.

Ja jsem prisel na zpusob jak to obejit. Prisel jsem totiz na to, ze i kdyz je obraz cerny, tak openElec a RPi je zapnute v poradku.
Takze, prepnu Tv na jiny HDMI kanal a potom zpet na HDMI s RPi2, a hle... obraz je tak jak ma byt.
Televize: Sony   OS: hloupá
RaspBerry: Pi 3B   OS: libreELEC 7.0.2   Zdroj: originální 2.5 A   Uložiště: SONY class 10 70MB/s 16GB
Notebook: SonyVaio (VGN-FW51ZF)   OS: elementary OS 0.3.2 Freya 64-bit (Ubuntu 14.04)   OS MMC: Kodi 16.1
 
Citovat
#4
Mayki: Take jsem zkusil a myslím, že se vůbec nic nezměnilo. Poradíte ? Už m nebaví xkrat přepínat mezi různými vstupy na TV, aby naskočil obraz. Mě zapojení je RPI-AVR Onkyo-TV Sony, vše přes HDMI. Na AVR použit HDMI1.

Přikládám výstup z mého config.txt, dále edid.dat a také m-CEA.

Můžete se mi na to mrknout, jestli je to nastavené OK?

Díky


Přiložené soubory
.txt   EDID.txt (Velikost: 7,38 KB / Stažení: 6)
.txt   HDMI_config.txt (Velikost: 286 bajtů / Stažení: 9)
.txt   m_CEA.txt (Velikost: 1,87 KB / Stažení: 8)
 
Citovat
#5
tomascrayfish: zkoušel jsi z toho řetězce na zkoušku vyřadit Onkyo? Tzn. malinu přímo do HDMI TV? Abys nehledal chybu tam, kde třeba není. Zkoušel jsem všemožné kombinace zapínání a vypínání, ale po zapnutí maliny se mi TV vždy přepnula. Pravda, mám Samsung
Openelec 6.0.3 + Raspberry 2B
Kodi 17 final + Win10Pro InsiderPreview +  virtual PC
Kodi Jarvis + Lenovo Yogatablet 10 FHD + Android
Kodi Jarvis + NB Lenovo ThinkPad E540 + Win10Pro
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1
 
Citovat
#6
To jsem nezkoušel... Mám to trochu komplikovanější, protože mám schované všechny kabely a znamenalo by to převrátit vzhůru 1/3 obyvaku... :-(
Ale co vím je, že když jsem před rokem pořídil malinu, tak vše běhalo cca 4 měsíce jak mělo. Až poté se to začalo zlobit. Zkoušel jsem i vyměnit HDMI kabel, ale tím to není.

Spíš přemýšlím, že bych udělal novou čistou instalaci na jinou verzi novější KODI.
 
Citovat
#7
tomascrayfish: tomu rozumím. Já bych udělal na jinou kartu čistou instalaci stejné verze, kterou používáš teď. Tvým návrhem uděláš dvě změny naráz (nová instalace+nová verze Kodi). Pokud to pomůže, nebudeš vědět, co pomohlo. Za půl roku se ti může vyskytnout stejný problém a budeš tam, kde jsi dnes.

Ve skutečnosti bych vzal image karty, kterou jsem si udělal po nainstalování a odladění Kodi a všech doplňků a natáhl ji na jinou kartu - práce na 10 minut.

Taky můžeš mít hardwarově nabouraný HDMI maliny (kanál DDC). Já jsem si odpálil HDMI grafické karty v PC při výměně HDMI kabelu. Zajiskřilo se při zasouvání mezi pláštěm samičky a samečka a konec. Teprve potom jsem se dočetl poučku, že se má s HDMI výstupy manipulovat pouze při odpojených spotřebičích (TV, DVD, PC...). Zřejmě to není dostatečně ochráněno a při zapnutých spotřebičích docházi k vyrovnávání různých potenciálů mezi zeměmi spotřebičů. Tuto závadu ti samozřejmě nepřeju, protože je neopravitelná.
Openelec 6.0.3 + Raspberry 2B
Kodi 17 final + Win10Pro InsiderPreview +  virtual PC
Kodi Jarvis + Lenovo Yogatablet 10 FHD + Android
Kodi Jarvis + NB Lenovo ThinkPad E540 + Win10Pro
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1
 
Citovat
#8
@jkmh Mám jednu záložní kartu, kde mám stejnou verzi Kodi, jako mám teď v RPI (mám ji pro sichr, kdybych něco potento, tak abych nemusel začínat úplně od nuly). Možná tam nejsou nějaká poslední nastavení addonů, ale to by nemělo vadit. Jde o stejnou verzi NOOBS/Openelec/Kodi, kterou teď používám. Uvidím, jestli bude nějaká změna a dám vědět.

Pokud to bude stejné udělám novou čistou instalaci stávající verze, jak si psal.
Díky za čas, je fajn, když je možné to s někým probrat.:-)
 
Citovat
#9
ja mam malinu pripojenu k zosiku harman kardon a ked zapnem naraz malinu a zosik, tiez mam tv bez obrazu.Malina je zjavne spustena (mam openelec ) ale tv je bez obrazu. Ked mobilom cez apk Kore spravim restart, obraz nabehne. Takze vzdy musim najprv zapnut tv so zosikom a az potom malinu a vtedy je to korektne. Ked prepnem telku na ine hdmi a potom vratim spat hdmi kde je zosik, vidim malinu, ale prestane fungovat CEC. Musim na zosiku prepnut iny hdmi a dat spat ten kde je malina a uz CEC zacne fungovat. Skusal som openelec preinstalivat aj novu 7-micku verziu, stale to iste. Takze ma to svoje chyby, ale ked uz poznam problem viem ako to mam zapinat. Ano, je mozne malinu pripojit priamo na tv, ale ked mam dobry zosik, zda sa mi to nerozumne. Kupil som si koli tomu ovladac logitech harmony a tym padom to mam poriesene. Pravidlo mam, ze najprv zapnut zosik a potom ostatne zariadenia s harmony ovladacom. Tym som chcel dat vediet, ze ked je malina pripojena k zosilovacu a nie priamo k tv, asi kazda znacka ma zosilovacov ma svoje muchy, ktore je treba vychytat.

Odoslané z SM-G930F pomocou Tapatalku
 
Citovat
#10
Potvrzuju, že přesně takhle se to chová i u mne. RPI nevypinam, běží stále, jen je uspana. Kdy pustím TV, mám nastaveno, že se automaticky zapne AVR. Když ale prepnu na TV vstup na HDMi, kde je připojena RPI, tak ji to najde a ale bez obrazu. Když jdu přes Yatse v telefonu na RPI, tak ta normálně jede, pustím film, song, atd. Na TV ale stále černá obrazovka. Samotné přepnutí vstupu na TV na jiný vstup a zpět na HDMI, kde je AVR nepomáhá. Odzkoušené mám, že pomáhá buď přes Yatse restart RPI nebo bez restartu na RPI pustit přes Yatse film a nechat chvíli běžet a po chvíli přepnout TV opět na HDMI z AVR a pak naběhne i obraz (někdy musím opakovat přepnutí vícekrát). Většinou začne nejdříve hrát zvuk, nejdříve přerušované, to se po cca 20s srovná a pak naskočí i obraz. Jen mě to čekání na obraz fakt otravuje a zkousim to řešit. Nehledě, že to štve manželku... :-)
 
Citovat
#11
tomascrayfish: Na manželku vymyslel S474N lék: [Only registered and activated users can see links Click here to register]   88
Openelec 6.0.3 + Raspberry 2B
Kodi 17 final + Win10Pro InsiderPreview +  virtual PC
Kodi Jarvis + Lenovo Yogatablet 10 FHD + Android
Kodi Jarvis + NB Lenovo ThinkPad E540 + Win10Pro
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1
 
Citovat
#12
Tak jsem teď o víkendu laboroval s RPI a zapojením přes AVR Onkyo TX-SR606, abych přišel na kloub tomu zpoždění a hádejte co, mám 99% jistotu, že to není RPI, ale receiverem, kde odchází HDMI board. Poprvé jsem si totiž všiml, že to zlobí i u BD Playeru, který je také připojen přes HDMI. Od doby co mám RPI ho moc nepoužívám. Jedině tyhle dvě zařízení jsou přes HDMI, ostatní je bud optika nebo RCA. Trochu jsem pak googlil a je toho všude dost, že tahle řada AVR má tento problém... např.
[Only registered and activated users can see links Click here to register]
[Only registered and activated users can see links Click here to register]
[Only registered and activated users can see links Click here to register]

Jen jsem zvědav, jestli to ještě někde budou schopni opravit..., je kupovaný 2009, ale HDMI periferie jsou připojené rok a něco...
 
Citovat
#13
tomascrayfish: jestli jsou periferie koupené v CZ, tak honem najdi účtenku a reklamovat. V každém případě jim popiš co nejpřesněji závadu a jak jí nasimulovat nebo ti napíšou, že se závada v servisu neprojevila. Pokud jsou koupené v cizině, pak platí záruční doba v místě nákupu. Hodně štěstí.
Openelec 6.0.3 + Raspberry 2B
Kodi 17 final + Win10Pro InsiderPreview +  virtual PC
Kodi Jarvis + Lenovo Yogatablet 10 FHD + Android
Kodi Jarvis + NB Lenovo ThinkPad E540 + Win10Pro
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1
 
Citovat
  


Přejít na fórum:


Prochází: 1 host(ů)