• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Zdravím hosta! Přihlášení Registrace


Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
start bez obrazu
#1
Caute, obcas mavam taky problem ze ked mam vypnutu telku cez vypinac a zapnem raspberry a nasledne pochvilke telku a prepnem na raspberry tak vidim len ciernu obrazovku...musim raspberry vypnut a znova zapnut a u z to ide...pokial mam telku vypnutu len cez dialkove, vsetko slape...
system mam openelec 6.0.1...
niekto nejake napady? dik
 
Citovat
#2
Ahoj, myslím že tohle by ti mohlo pomoct.
Když budeš mít obraz ve funkčním stavu, připoj se přes Putty do Rpi a povol zápi do složky flash tímto příkazem :

Kód:
mount -o remount,rw /flash


Potom vytvoř soubor edid.dat a nakopíruj ho do složky flash tímto příkazem :

Kód:
tvservice -d edid.dat
cp edid.dat /flash


Potom musíš do souboru config.txt ve složce flash dopsat tyto dva řádky :

Kód:
hdmi_edid_file=1
hdmi_force_hotplug=1


Doporučuji na to použít program Notepad++ nebo Notepad2.
Potom zadej příkaz :

Kód:
mount -o remount,ro /flash

A nakonec restart :

Kód:
reboot


A mělo by být hotovo... 4
 
Citovat
#3
:) i kdyz obcas delam neco v terminalu (linux) a celkem si sam neco upravim, tomuto tedy nerozumim (zatim).

Nicmene, pro tazatele, me se to taky stava - prisuzuji to chybe v TV, popripade kabelu.

Ja jsem prisel na zpusob jak to obejit. Prisel jsem totiz na to, ze i kdyz je obraz cerny, tak openElec a RPi je zapnute v poradku.
Takze, prepnu Tv na jiny HDMI kanal a potom zpet na HDMI s RPi2, a hle... obraz je tak jak ma byt.
Televize: Sony   OS: hloupá
RaspBerry: Pi 3B   OS: libreELEC 7.0.2   Zdroj: originální 2.5 A   Uložiště: SONY class 10 70MB/s 16GB
Notebook: SonyVaio (VGN-FW51ZF)   OS: elementary OS 0.3.2 Freya 64-bit (Ubuntu 14.04)   OS MMC: Kodi 16.1[/size]
 
Citovat
  


Přejít na fórum:


Prochází: 1 host(ů)