XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Sledovani streamu - navyseni velikosti cache
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Ahoj, spustil jsem výše uvedený script, něco to stahovalo, updatovalo a to je vše? Cache je nastavena? Tweak jsem nikde nenašel, abych prozkoumal. Mám RPi, Libreelec, slozku userdata se mi bohuzel nalezt nepodarilo, může mě kdyžtak někdo prosím nasměrovat? Díky
Celé vlákno o Ares Wizardu máš v sekci Skiny/Kodi builds
Ok, sice mi to nijak nepomohlo, ale mrknu na to. Při kliknutí na Ares se pořád spouštěl update a doplněk se nechtěl spustit, po restartu kodi je to ok. Zajímalo by mě proč Ares a návod k EasyAdvanceSettings dopuručuje nastavit cca 225mb a soubor v prvním příspěvku pro RPI 1Gb má jen 40Mb? To je trošku velkej rozdíl ne?


Vyrovnávací paměť (cachemembuffer) spotřebovává trojnásobek volné paměti RAM. Ares to zřejmě takto vypočítává. V systémových informacích budeš patrně mít asi kolem 675 - 700 MB volné RAM paměti.

Jinak Kodi/Wiki uvádí jako bezpečné nastavení pro RPi s 1 GB RAM tohle :

<advancedsettings >
  <network >
    <buffermode > 1 </buffermode >
    <cachemembuffersize > 157286400 </cachemembuffersize >
    <readbufferfactor > 20 </readbufferfactor >
  </network >
</advancedsettings >

To znamená vyrovnávací paměť 150 MB, která spotřebuje 450 MB RAM.

Ještě poznámka k buffermode (záleží na tom, k čemu RPi využíváš):

Nastavení 1 = vyrovnávací paměť se použije na všechny souborové systémy - jak proudy z internetu, tak místní soubory (třeba přehrávané z externího disku)

Nastavení 2 = vyrovnávací paměť se použije jen na internetové proudy (http ...,tedy Sosáč,WS atd.)
Mohu poprosit, jak mohu velikost načítání streamu do paměti RAM navýšit u KODI 17 ?

Pro Kodi 17 Krypton se mění názvosloví v souboru advancedsettings.xml takto :

<advancedsettings>
   <cache>
    <buffermode>1</buffermode>
    <memorysize>157286400</memorysize>
    <readfactor>20</readfactor>
    </cache>
</advancedsettings>
zarizeni evolveo q5 4k android 5.1.1. kodi 16.1 ma to vliv na filmy na ktere se divam napr, pres sosac? soubor jsem vlozil dle navodu,ale zadna zmena. film se vzdy nacte 15MG dopredu a film se zacne sekat a znovu pomalu nacitat samo ne u vsech asi jeto dobou zhlednuti a jak je stary. jde v tom vlozenem souboru neco zmenit,hodnota,prip. ktera?
zdravim. mam zarizeni evolve q5 4k operacni system android 5.1.1. zkopiroval jsem soubor do slozky dle navodu. ram mam 2gb. kdyz jsem otevrel ten soubor,kde mam zmenit hodnoty, aby zarizeni nacitalo soubory rychleji,pokud to jde. jde mi pedevsim o filmy,ktere se nactou do hodnoty 15MG a tim to konci. koukam hlavne pres doplnek sosac.
<advancedsettings>
  <network>
    <buffermode>1</buffermode>
    <cachemembuffersize>78643200</cachemembuffersize>
    <readbufferfactor>20</readbufferfactor>
  </network>
  <pvr>
    <minvideocachelevel>65</minvideocachelevel>
    <minaudiocachelevel>65</minaudiocachelevel>
    <cacheindvdplayer>true</cacheindvdplayer>
  </pvr>  
</advancedsettings>
Zdravím vás pánové.Chci se zeptat dnes jsem si nainstaloval SPMC na MXQ PRO 4K zda jde i tady navyšit cache přes advancedsettings.xml
Zdravím lidičky! Jelikož jsem téměř amatér v tomto,poprosím o takové shrnutí pro blbce jak se říká. Stáhl jsem si tohle:
plugin.program.advancedsettings-0.8.8.zip a nevím,jestli jsem dobře pochopil,že je třeba si nainstalovat Total Commander a přes něj zip rozbalit a uložit přes tuto cestu: Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/. Je to správně nebo jsem opravdu hloupý a nepochopil jsem to? Přístroj mám SCISHION V88 TV Box Rockchip 3229 Quad Core.Děkuji za případnou radu.
pepol: 
1) spusť Kodi
2) otevři System->Správce souborů->Přidat zdroj: tam nadefinuj cestu, kde máš plugin.program.advancedsettings-        0.8.8.zip uložený (nebo ulož tento soubor do     adresáře, který už Kodi zná)
3) otevři System->Nastavení->Doplňky->Instalovat ze souboru zip: zde najdi kde máš soubor uložený a klikem si to Kodi nainstaluje přímo ze ZIP souboru.
4) Doplněk pak najdeš pravděpodobně v Programy. Pokud ne a při instalaci ti to nenapíše žádnou chybovou hlášku, pak to bude chtít ještě povolit doplněk. Doplněk        vyhledej v System->Nastavení->Doplňky->Moje doplňky->Doplňky programů, tam na něj klikni a dej povolit
Díky moc,jak budu mít trochu času vyzkouším. Skvěle popsáno.
Tak bod 2) se mi nepodařil,protože kamkoliv jsem to dal,tak když chci přidat zdroj a vyhledávám ho,tak ho ve složce do které jsem ho dal Kodi nevidí.
Nicméně zbytek proběhl ok.
Akorát se ještě zeptám,v tom programu potom nastavuji velikost cache nebo k čemu vlastně slouží?
To petak85 bufermode zmen na 0 , podle cachemembuffersize by se ti melo nacist cca 70M upravit v notepad++ a ulozit do adr. userdata
Nazdar chlopi! Nevie nahodou niekto aké nastavit hodnoty ak mám RAM 3GB?
Zdravím, nevím zda můj dotaz je či není off topic, ale mám problém s občasným nepravidelným sekáním při přehrávání hudby z NAS WD My Cloud. Výpadky - záseky jsou velice krátké - méně než vteřina, zcela nepravidelné a děje se to při přehrávání jakéhokoli formátu. Vše mi běhá na 1Gb síti. Přehrávání filmů z NAS i ze STREAM CZ je naprosto v pořádku a plně funkční. Můžete mi prosím poradit, zda by pro vyřešení mého problému mělo smysl instalovat zde zmíněný script? Pokud ano, tak jaký v mém případě, když mám 3GB RAM? Předem děkuji za radu.
Mmuze to byt take hardwarem, ale pouzil bych nejaky wizard napr. diggz a z nej maintenance tool, pri startu vse co neni potrebne automaticky  vymaze, ale hlavne vycisti cache. u androidu je nutne cistit pamet  pravidelne nejakym cleanerem nejenom v kodi,ale take v androidu
DIGGZ WIZARD V PRILOZE KE STAZENI

[Obrázek: screenshot002.png]

[Obrázek: screenshot000.png]
dokonce pres tento wizard mimo jine nastavite jednoduse advancedsettings.xml 

[Obrázek: Snimekobrazovkyporizeny2017-03-2711-10-11.png]
To matchboxx - díky za snahu, ale bohužel nejde nainstalovat
Ahoj, tak jestli jsem to dobře pochopil, tak stačí vložit do zařízení soubor který je výše a mělo by video na sosači přestat se sekat? Díky
tak pouzij areswizard to je v podstate to stejne je tu na foru ke stazeni nebo odsud http://repo.ares-project.com/magic
nekdy to tak skutecne muze byt, ale nevime nic o tvem hardware/software
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12