XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Sledovani streamu - navyseni velikosti cache
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
(23.7.2018, 16:22)JiRo Napsal(a): [ -> ] Poměrně dobrou odpověď na to, čím jsou problémy při přehrávání nějakého titulu způsobeny dostaneš, když zkusíš daný film přehrát:
  1. Z SC
  2. Ze stáhnutého souboru umístěného na PC/NAS ve své domácí síti
  3. Ze stáhnutého souboru umístěného v systému na kterém ti běží Kodi
Porovnání chování při přehrávání v každém z těchto tří způsobů můžeš s celkem vypovídající pravděpodobností určit, kde je (či by mohl být) problém.

Ale vždyť celé toto vlákno je o tom. Je zde plno odkazů na nástroje, které ti pomohou.

Tak stiahol som 57GB film Barry Seal-Nebesky Gauner z webshare, ten co je aj na SC. Prehravanie z USB disku pripojeneho do zariadenie uplne bez problemov.
Zo sietoveho disku som to neskusal mam WDMycloud, ale toto je pre mne druhorade. 
Tie nastavenia suboru advancedsetting. xml som uz skusal rozne sposoby a nema to ziadny efekt, bud to iste alebo este horsie. 
Skusal som zariadenie pripojit priamo do Telekom routera (vynechal som switch-1gb) , islo to asi o 5% lepsie, ale aj tak to robilo problemi.
Este raz popis: pustim film z SC (40gb a viac, mensie idu ok)
Prehrava ok cca 3 minuty potom sa to sekne a vypise zdroj je prilis pomaly. 
Znovu sa to pusti a asi 30sekund to ide, potom vypadne zvuk zacne to sekat. 
Pauznem to a znovu pustim, rozbehne sa to na cca 3 sekund a zas to iste dookola.

Poslednu vec skusim nainstalovat Kodi do velkeho PC co ma vykon (i7, 16gb ram, nvidia 1080....) uvidim ci mi to bude robit aj tam.

PS: este zakladne udaje prehravaca - Vorke Z6 Plus, Amlogic S912, 3gb ram ddr3, 1gb Lan, gpu Mali T820
Internet-Telekom Optika 300/30 Mb/s
 To doporučení, spustit to z nějakého místního síťového úložiště nebylo samoúčelné. Je jedno, že je to pro tebe druhořadé. Ale vyzkoušíš si tak, že problém není někde v tvé lokální síťové infrastruktuře. V rozhraní na tvém boxu, v síťovém kabelu, síťovém aktivním prvku (switchi).
(23.7.2018, 21:17)JiRo Napsal(a): [ -> ] Vzhledem k tomu že máš poměrně luxusní parametry připojení i velikosti paměti, řekl bych, že je to v podstatě jedno. Klidně nastav velikost bufferu na 1GB, tzn. <memorysize>1073741824</memorysize> a koeficient rychlosti načítání třeba na 20 i více, tzn. <readfactor>20</readfactor>.

Takže celkový zápis bude:
Kód:
    <cache>
        <buffermode>2</buffermode>
        <memorysize>1073741824</memorysize>
        <readfactor>20</readfactor>
    </cache>
Ďakujem
(24.7.2018, 11:46)JiRo Napsal(a): [ -> ] To doporučení, spustit to z nějakého místního síťového úložiště nebylo samoúčelné. Je jedno, že je to pro tebe druhořadé. Ale vyzkoušíš si tak, že problém není někde v tvé lokální síťové infrastruktuře. V rozhraní na tvém boxu, v síťovém kabelu, síťovém aktivním prvku (switchi).

Tak teda, odskusal som to tak ako si popisoval, prehravanie spominanych velkych filmov 4K nad 40GB (testovane na Barry Seal 57GB) na tej cinskej blbosti stale ten isty problem, ci uz z SC, alebo sietoveho disku WDMycloud. Po cca 2 minutach seknutie, Buffering a uz to ide zle,, sekanie, vypadky zvuku atd... Ako keby sa to cele zahltilo, alebo tam nestiha sietova komunikacia, proste zle. Jedine z USB disku to ide OK.

Potom som to cele poprepajal na velke vykonne PC a odskusal rovnakou metodou. No a div sa svete to ide uplne v pohode bez najmensieho problemu.

Tak ze sa mi len potvrdzuje porekadlo, co je lacne nie je vzacne. Tie cinske krami 4K nestihaju a mozete sa aj na hlavu postavit. Na to treba aj vykon aj odladenejsi system.
Ide sa setrit a kupovat NVIDIA Shield !!!
Nevím, jestli jsme se tě na to už neptal? Nemáš nainstalované nějaké další pluginy z jiných něž oficiálního repozitáře nebo repozitáře Kodi cz/sk? Pokud ano, zkus je zastavit - najeď na addon, dej "i" nebo "info" a klikni na "Zastavit". Některé tyto addons mohou totiž dělat při komunikaci po internetu neplechu.
(24.7.2018, 20:51)JiRo Napsal(a): [ -> ] Nevím, jestli jsme se tě na to už neptal? Nemáš nainstalované nějaké další pluginy z jiných něž oficiálního repozitáře nebo repozitáře Kodi cz/sk? Pokud ano, zkus je zastavit - najeď na addon, dej "i" nebo "info" a klikni na "Zastavit". Některé tyto addons mohou totiž dělat při komunikaci po internetu neplechu.

Prave ze nemam okrem SC a OpenVDF (potrebne pre chod diplaya na krabicke) nemam nic specialne nainstalovane.

Ale nastala zmena po tomto nastaveni:
<advancedsettings>
   <cache>
        <buffermode>2</buffermode>
        <memorysize>802160640</memorysize>
        <readfactor>20</readfactor>
    </cache>
</advancedsettings>

Teraz to ide, asi po 5 minutacj to zacne bufferovat, to trva cca 10sekund pokial nabufferuje do 100 % a potom film dalej ide asi 5min a zas to iste.
Je to lepsie, ale stale otravne.

Doplnim, ze zariadenie ma 3GB RAM a mne pise ze mam 2550MB volnej
No, 10 s po 5 minutách, to už je docela pěkný výsledek. Zkus si s tím ještě pohrát a zkusit zvýšit readfactor, tím bych začal. U něj se ti nestane, že by Kodi začalo být po překročení nějakého limitu nestabilní. U navýšení <memorysize> to možné je, ale klidně bych ještě zkusil přidat. Každopádně je to ale divné, 300 Mbps připojení, to by mělo přeci běžet bez problémů.
(25.7.2018, 13:10)JiRo Napsal(a): [ -> ] No, 10 s po 5 minutách, to už je docela pěkný výsledek. Zkus si s tím ještě pohrát a zkusit zvýšit readfactor, tím bych začal. U něj se ti nestane, že by Kodi začalo být po překročení nějakého limitu nestabilní. U navýšení <memorysize> to možné je, ale klidně bych ještě zkusil přidat. Každopádně je to ale divné, 300 Mbps připojení, to by mělo přeci běžet bez problémů.

Vyskusam este ten readfactor. Videl by som to v tom ze to male cudo nestiha, ako som pisal, cez velky PC to ide uplne hladucko a je to zapojene cez rovnaky switch a rovnakym kablom.

PS: snad som to pocital dobre cez tento vzozer:
Volna RAM x 0,9 = vysledok /3 = vysledok x 1024 = vysledok x 1024= vysledna hodnota memorysize.
Ahoj,
Na Shield TV se mi dost blbe edituje advanced settings. Pouzival jsem Arese, ale ten zmizel ze z povrchu. Narazil jsem na Easy Advanced Settings (EAS), ale ja se zda Kodi ve verzi 17 zmenilo format advacedsettings.xml. V dusledku EAS meni nastaveni, ktere Kodi zacalo ignorovat.
Nedari se mi najit zadny jiny dalsi rozumny addon. (Nebo je?)

Preferoval bych, kdyby adv settings daly resit prave cestou addonu; Myslim, ze EAS urcity smysl dava a stalo by zato ho fixnout.
Nasel jsem tohle repo: https://github.com/sidealice/kinkin-xbmc-repository , ale vypada to, ze se o nej nikdo nestara. Puvodni(?) "google code" repo podle vseho ani neexistuje. (nebo mozna bylo zmigrovano na github... nejsem dev, tyhle veci nesleduju.)
Pri nahlednuti do kodu addonu to vypada, ze s upravou by nekdo zkuseny nemel stravit vic nez 15 minut; Pro mne tak akce na dve hodiny.

A tedka:
1. Chapu to dobre, ze pokud by problem autora zajimal, uz by to sam vyresil?
2. Rad bych mel funkcni addon v obehu co nejdrive; Predpokladejme, ze puvodniho autora addon uz nezajima...
  1. Je ok, kdy addon upravim? Lze ho pak vubec dat do obehu? (Nebo je to poruseni podminek?)
  2. Pokud ho upravim, pujde o novou verzi nebo o novy addon? (Jak/proc/kdy (ne)zachovat kontinuitu?)
  3. Jaka je nejrychlejsi cesta, jak addon vypublikovat/dostat do obehu? (Nemam ambice byt dev ci vlastnik addonu. Tancovenim kolem nechci travit dyl nez upravou kodu.)
Dik a zdravim
Zdravím, pořídil jsem si další novou krabičku z Číny. Tentokrát H96 Max+, se zázrakem 3328 a v konfiguraci 4GB+64GB, Android 8.1. Cílem bylo hladké streamování 4K filmů z Stream Cinema CZ&SK. Bohužel zázrak se nekoná. Seká se to úplně stejně jak v Kodi tak v SPMC. 2 dny jsem si hrál s nastavením easy advanced setting a bez úspěchu. Ještě si s tím budu zkoušet chvilku hrát, ale asi rezignuji a spokojím se s Full HD. Podotýkám, že internet mám UPC 300. Resumé tedy je, že ty 4GB RAM v tomto případě nejsou řešením.
Tak trochu do mlýnku taky. Mam android Phillips 4k telku a vše běhá naprosto v pohodě do doby než pustím 4k HDR film nad 40 gb. Linkou to není a tak mám vlastně stejný problém jako ty. Řešeni... uz jsem vzdal :)
Mám dvě čínské krabičky a novou android televizi SONY a 4K z KODI to prostě nepřehraje.
Android jsem vyhodil po obrovském trápení s čímkoliv, dal jsem LibreElec a jede to. Advanced setting mám default..

Film se mi zastaví a stojí dobrou minutu, kolečko načítání bufferu se nezobrazuje, potom hláška "Zdroj je příliš pomalý", ale film se rozjede a jede plynule do konce., totéž se opakuje při pokusu o posun, ale po kapitolách to skáče relativně plynule. Vzhledem k tomu, že jsem stále nevyhodil plasmu Panasonic 165 cm, která je pouze fullHD, tak to moc neřeším. 4k je sice lepší, ale ten rozdíl není až tak markantní na starém železe.
Ještě vydržím, až to trochu zlevní ,
Stejný problém, ale myslím, že zakopaný pes bude i v tom, že do těch krabic, televizi stále cpou 100Mbit ethernety, což realně dá 90 Mbit a ve špíčkach už to klidně může lagovat.

4K z SC/Webshare nereálné, pže, tam jede download 30 MB/s a klidně na chvíli spadne 7-10 MB/s což už je pro ten souběžný bitrate smrt. A internetem to fakt není, jsem na optice, je to opravdu závislé na Webshare a vytíženosti jejich serverů. Takže na streamování 4K HDR je nejspíše ještě brzo....
Problém 100 Mb ethernetu alespoň u mé televize řeší kvalitní wifi modul. Internet mám UPC 300 a právě nyní mi wifi tester nainstalovaný v TV ukazuje nějakých 241 Mbps. Takže důvod proč se seká stream 4K filmů a hlásí to hlášku, že zdroj je příliš pomalý bude asi někde jinde. Mimochodem 4K videa z Youtube přehrávaná v nativním přehrávači běží zcela hladce. Problém je pouze u KODI.
Jakou máš TV, kolik má paměti /volné/?. Pořád se ten vývoj zastavil, spíš mám pocit, že ty televize vylepšují softwarově, max. nějaký lepší display, ale HW pořád starý / čipsety apod.) všechny nové TV mají max. 1.5-2 GB RAM, což v mojem případě u nové Philips TV 8503 i při ladění s advancedconfig není na plynulé stremovaní 4K z LAN reálné. 60 Mbit/bitrate BR už je problém. Fakt nevím na co jsou ty 4K HDR TV stavěné, asi to je vymyšlené, že se k tomu připojí BluRay přehraváč, nebo něco externího přes HDMI, ale rozhodně ten HW to sám o sobě nemůže zvládnout.
Mám SONY Bravia KD XF 9005. S RAM to je bída asi jako u tebe. Full HD 1080p přehrává bez problémů. 4K do 40 Gb jak u kterého konkrétního filmu a nad 40 Gb se to seká prakticky pořád. Bohužel to samé i ty externí Tv Boxy (popisy mám v podpisu). Nevím, jestli by pomohlo nějaký multimediální PC s alespoň 16GB RAM. Třeba je skutečně chyba u zdroje. Zatím se mi nechce do toho zbytečně investovat, protože ono to Full HD mému oku bohatě stačí. Spíš mi to vrtá v hlavě tak nějak z podstaty věci a rád bych na to přišel.
Zítra budu mít Nvidia Shield, tak jsem zvědavý, dám kdyžtak vědět, min. ten 1 Gbit port a 3 GB RAM vypadá nadějně. a chytrá TV jako zobrazovátko :-)

Update:
Shield nainstalován, 4K HDR, které běželo max. 3 minuty (na nové chytré TV) a začalo se škubat. Tak na Shieldu už běží 15 minut bez jediného problému (z SC/Webshare), z NAS tedy ani nemá smysl zkoušet ;-)

Ve špičkách můžete vidět, že si to cachuje klidně i při 160 Mbitech, s tím 100 Mbit ethernetem bez šance. Takže se potvrdilo, že dnešní chytré TV jsou akorát tak parodie a použítí max. jako display.

[Obrázek: SRHezSO.png]
Ahojte.
Presne kvoli tejto teme som sa dnes zaregistroval.
Kupil som pred tyzdnom 4K TV Thomson 55UD6406 s androidom a tesil sa na pozeranie 4K filmov cez SC doplnok.
No a presne ako vsetci pisete, filmy nad 40 GB su nepozeratelne. Ok, TV ma len  100Mbit ethernet, 4 jadra a myslim 1,5 GB RAM. Tak som pripojil android TV box (teraz neviem z hlavy znacku, ale objednane z Ciny). 8 jadier, 3 GB RAM, podpora 4K rozlisenia, pripojene kablom priamo do routera. Cez speedtest namerana rychlost 300 Mb, internet od UPC, optika.
No a vysledok rovnaky. Skusal som rozne nastavenia podla vsemoznych navodov, co som nasiel na nete. Aj cez advanced setting. A stale to iste.
Ako citam posledny prispevok predo mnou, Nvidia Shield slape. Necital som uplne cele vlakno, ale okrem majitelov Nvidia Shield a nadupaneho PC ide pozeranie 4K filmov bez problemov este niekomu inemu?
NIe je to proste nejaka chyba priamo pri zdroji?
Tak to niečo nebude v poriadku, internet 300 a 40GB film seká, lebo nestíha napĺňať cache, ja mám VDSL2  a len 80 a tento problém nemám, [attachment=4880] a prijímač nie je nadupaný ba skôr naopak slabší, už ani nemôže byť, viac vo videu
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12