XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Sledovani streamu - navyseni velikosti cache
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Pokud vycházíš z volné paměti (tedy z cca 2600MB), tak to počítáš +/- dobře. Pak tedy nechápu tu větu, "... potřebuju přednačíst aspoň 2GB cache aby se to nezasekávalo." To ti snad musí být jasné, že 2GB si nenačteš.

Jinak pozor, nastavovat cache na hranici limitu není dobrý nápad. Uvědom si, že na pozadí mohou běžet další addon, které ti mohou ukrojit paměť a pak ti to celé půjde do háje. Raději si nechávej nějakou rezervu.

BTW vůbec bych se např. nezatěžoval těmi přepočty na byte. Je to zbytečná onanie. Vyjde-li ti hrubým výpočtem 833 MB, tak tam napiš 833 000 000, či ještě lépe 800 000 000. Pokud si myslíš, že tě zachrání těch pár MB, tak to máš celé špatně a pořiď si lepší připojení.
Volné mám něco málo přes 3000MB. V klidu si to bere tak 600-700MB a se zapnutým KODI okolo 1GB a rezervu navíc jsem chtěl nechat tak 0.5-1GB pro ostatní procesy a zbytek cca 2GB na cache. Nejvíc co se mi dá nastavit je 899 999 990. S více se mi už nespustí film a na to jsem ještě nepřišel proč. V infu je vidět jak se mi RAM plní a zbyde volné okolo 2050MB. Potom spustím film z pauzy a v pohodě to jede až do konce, ale záleží na velikosti. 4k v 40GB+ už je někdy horší. Připojení mám 50/5. Tak třeba někdo bude vědět. Díky za váš čas. 6
: Ta "jedna třetina volné RAM" není výmysl místních guru, ale je to pevný limit Kodi systému. Takže když máš volné 3GB RAM, tak maximálka pro cache je 1GB. Když dáš víc, tak ti to začne padat nebo se ti film ani nespustí. Možná řešení:
1. zrychlit internet
2. připojit USB HDD, nastavit memorysize na 0 a nastavit cestu cache na připojený HDD
3. film stáhnout a pouštět přes USB HDD, NAS, flash disk
Aha tak teď už jsem doma. S tím limitem podle RAM mi to teda muselo uniknout, omlouvám se.  Blush
Na kodi běžím krátce tak ještě pochytávám všechny nedostatky. Body 1-3 jsem chtěl řešit 
až po tomto nastavení. Tak uvidím jak to poběží. Děkuju za vysvětlení.

Tak nakonec limit co mi to dovolí dát je 930 000 000. Víc z toho nebude.  Zkoušel jsem teď nového Terminátora a stíhá to i tu největší velikost co tam je
a to mi zatím stačí. Wink
TV BOXY Android.
Dle mých 4 letých zkušeností s KODI je lépe, jak už bylo zmíněno, dát trochu menší hodnotu cache než vypočítaná hodnota. Procesy na pozadí systému mohou rapidně kolísat.
Ideální jsou na toto v KODI tzv. maintenance ( údržbové ) addony, které umožňují v advancedsettings (ADVST) automaticky (doporučeně) nastavit hodnotu dle aktualního stavu paměti systému. Dobrý je na toto mimojiné například ARES Wizard nebo EZ Maintenance + ... ikdyž oba addony nenastaví hodnotu ADVST stejně, pouze pro cache se cca shodují. Nicméně zvláštní je addon zvaný Supreme wizard. Tam kromě automatického - doporučeného nastavení ADVST existuje možnost přímo na nastavení ADVST dle různých zařízeních Tv boxů ( ...FireStick,INVidia shield...) nebo dle tovární hodnoty RAM daného Tv boxu - ( do hodnoty 512 MB nebo nad 1GB RAM - nic víc, jiné hodnoty nejsou uvedeny ) pro KODI 17, ( pro KODI 18 jsem nezkoušel ).
Není na škodu občas KODI promazat nějakým addonem pro údržbu ( INDIGO,ARES Wizard,SUPREME wizard,EZ Mainenance atd - mají mnoho dalších perfektních funkcí pro údržbu ) a samozřejmě vymazat KODI mezipaměť ( pouze mezipaměť !!!! ) přes systém nebo nějakou apku. KODI si někdy nabere data,že se z něho stane otesánek s velikostí i 9GB, a přitom na počátku instalace se všemi vámi potřebnými addony zabíral max 500MB. I toto někdy má vliv na paměť ,načítání,chodu a i ukončování KODI jako takového.
Android na týchto boxoch je sám o sebe riadne svinstvo. Ja na svojej X96 s CoreELECom mám cache nastavený na polovicu pamäťe 1GB a neviem, čo je to sekanie videa.
Naprosto souhlasím....nejlepší jsou platformy všech "...eleců" . Videa se nesekají,frame rate funguje a lze bez potíží přehrát 4k video s Hdr i na tom nejslabším Amlogic boxu (1/8gb - odzkoušeno).Záleží jen na rychlosti netu.Hardware to zvládá.Divím se prodejcům tv boxů,že aspoň neumožňují přímý přístup k hardwaru,jako u ...elecu.Namísto toho jen "zlepšují" android ,ale pro Kodi to spíše nikam moc nevede.
funguje navýšení cache v doplňcích jako například nova PLUS, iPrima, iVysílaní?
Všiml jsem si totiž, že v těchto doplňcích vůbec nefunguje bufferování (fuj, to je blbé slovo). Na příklad v doplňku SC bufferování funguje výborně.
Nezáleží na doplňku, tedy s výjimkou PVR, ale na typu protokolu/kontejneru. Obecně se v Kodi video cache nepoužívá u adaptivních protokolů (DASH a HLS). V případě přehrávání přes PVR addon se pak video cache nepoužívá také, protože obsahem dat zpracovávaného protokolu/kontejneru je lineární stream, který logicky přednačítat nejde.
Jasně. Děkuji.
Amlogic Vontar X3 krabička s Androidem 9 a procesorem S905x3,co nyní testuji,se chová v Kodi docela jinak s cache videa.
Protože má RAM 4Gb,dovolí cache videa až něco přes 700Mb.Bohužel opak je pravda.Videa na jiných addonech sice běží,ale film z SC se mi nespustí.Musím dát v advancedsettings ( ADVS ) video cache méně než 500Mb,ikdyž mi volná RAM v Kodi při přehrávání ukazuje tedy přes 2200MB.Má to ale jeden háček.Videa se vždy spustí,ale většinou dříve či později dojde k vypnutí přehrávání zpět do menu addonu,ikdyž je video dosti přednačteno .Dlouho jsem přemýšlel a zkoušel různá nastavení,stále se to opakovalo.Pokud jsem úplně vypnul ADVS ,videa sice běžela,ale často se sekala nebo zamrzala.Udělal jsem to naopak.Nastavil jsem video cache na pouhých 100Mb a vše se rozjelo,jak po másle ,4k videa z SC běží hladce až do konce a ostatní video addony ( Nova,Prima,Stream...v 1080p ) jedou bez záseku. Dle přehrávače ve skinu Kodi videa v přehrávací liště ukazují ,že se přednačítají zvolna ,ale vždy s dostatkem a předstihem.
Zatím vše testuji a 4 dni mám už pokoj,tak doufám,že to bylo tím. ( nyní už v Kodi 18.6 )
Pokud vám tedy takhle zlobí přehrávání videí v Kodi,zkuste toto nastavení video cache v ADVS nebo pozvolna hodnotu spíše ubírejte nebo maličko přidejte , bez ohledu kolik vám ukazuje volná RAM.
Toto platí zatím pro procesory řady Amlogic S905x3 a 4gb RAM. Možná v jiném typu procesoru to bude jinak nebo možná záleží na celé architektuře HW či SW celé krabičky.
Pokud dojde ke změnám,dám vědět....ale doufám a držím palce ,že je to už vyřešeno.
Máte někdo zkušenost jaká je ideální velikost cache pro Xiaomi Mibox S hlavně pro stream cinema ?
: máš dvě možnosti:
1. stáhni se repo Ares wizard nebo Supreme builds a v něm si necháš vygenerovat advancedsettings.xml soubor podle volné RAM.
2. stáhni si soubor "advancedsettings_Kodi17+_1GB-RAM.xml" z prvního příspěvku v tomto vlákně, soubor přejmenuj na "advancedsettings.xml", otevři soubor v nějakém testovém editoru a hodnotu "memorysize" přepiš na číslo, které ti vyhodí tento vzorec a soubor pak nakopíruj do složky s profilem (dle instrukcí v 1. příspěvku).
braby:mam vontar x3 a s coreelec je to bez problemov
(20.1.2020, 0:09)wolfjunior Napsal(a): [ -> ]: Ta "jedna třetina volné RAM" není výmysl místních guru, ale je to pevný limit Kodi systému. Takže když máš volné 3GB RAM, tak maximálka pro cache je 1GB. Když dáš víc, tak ti to začne padat nebo se ti film ani nespustí. Možná řešení:
1. zrychlit internet
2. připojit USB HDD, nastavit memorysize na 0 a nastavit cestu cache na připojený HDD
3. film stáhnout a pouštět přes USB HDD, NAS, flash disk

Ahojte, snazil som sa najst ako nastavit cestu cache na externy HDD, no neuspesne. Nemate prosim niekto link alebo navod ako na to? 

Dakujem
Nastav memorysize na 0 a pridaj toto.. (nezabudni prepísať cestu tvojho HDD)
Kód:
<pathsubstitution>
  <substitute>
    <from>special://profile/temp/</from>
    <to>Cesta tvojho HDD/nejakýpriečinok/</to>
  </substitute>
</pathsubstitution>

Edit: oprava chyby
: a nemělo by tam být spíše
Kód:
<from>special://temp/</from>

Nikdy jsem to netestoval, jen jsem to četl na zahraničním fóru :-)
Omg.. Big Grin Áno, máš pravdu. Má tam byť temp a nie thumbnails. Sekol som sa, díky za opravu.
Dakujem za rychle odpovede.

nastavil som <from>special://temp/</from> , v logu sa nachadza -  DEBUG:   Registering substitution pair: , vsetko vyzera byt ok, len stale to cachuje do povodneho priecinku, nechapem co robim zle. Ked som skusal nastavit pathsubtitution pre <from>special://profile/thumbnails</from> , tak to pekne uklada do noveho priecinku. V Kodi ked si vytvorim novy source pre special://temp tak vidi spravny priecinok pre cache. Skusal som to aj vo windowse 7 a 10, plus v Xiaomi mi box S a Evolveo H4, samozrejme som pouzil vzdy ine cesty pre HDD.
Tu sú všetky specials: https://kodi.wiki/view/Special_protocol
Môžeš tam ale nastaviť klasicky celú cestu:
/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/temp
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12