XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Premazanie knižnice podla filtra
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahojte, pridal som si do knižnice filmy zo sosáča, mám ich tam viac ako 10 000 a zbytočne to spomaluje chod celého kodi ked hladám nejaký film. Väčšinou si zapínam filter a vyberám filmy s hodnotením nad 70% podla CSFD. Dala by sa celá knižnica premazať nejak tak že zostanú len filmy s hodnotením 70%+ ?
Tak napřed by to chtělo informace o tvém HW a SW, na kterém to provozuješ. Bez toho se těžko radí.
Pardon nevedel som ze natom zaleží. Kodi v16.1 na android TV Nexbox A95X 2GB RAM, 16GB ROM, Android v6.0.1
No vida, že to jde. 4
Tak odstranit z knihovny filmy tak, jak popisuješ jde pokud vím pouze jednotlivě, nebo celý adresář, viz http://kodi.wiki/view/Updating_or_removing_videos, a to je v tomto případě nepoužitelné. A stejně, pokud bys nesmazal i zdrojové soubory, tak je to k ničemu. Takže promazat knihovnu asi ne. Řešil bych to spíš vytvořením smart playlistu pro filmy s hodnocením 70 a více, viz http://kodi.wiki/view/Playlists/Smart_playlist, a následným přidáním tohoto playlistu na home screen, viz http://kodi.wiki/view/Custom_home_items, případně http://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-librar...hovne-kodi
(08.3.2017, 16:25)vlk Napsal(a): [ -> ]Ahojte, pridal som si do knižnice filmy zo sosáča, mám ich tam viac ako 10 000 a zbytočne to spomaluje chod celého kodi ked hladám nejaký film. Väčšinou si zapínam filter a vyberám filmy s hodnotením nad 70% podla CSFD. Dala by sa celá knižnica premazať nejak tak že zostanú len filmy s hodnotením 70%+ ?

Jen na doplnění...

Pokud jde o úplné odstranění filmů z databáze s hodnocením nižším než xx %, tak tady žádné filtry nepomůžou. V principu ale stačí odstranit adresáře s filmy a pak nechat kodi vyčistit knihovnu - sám je z databáze odstraní. Teď ale, jak pohodlně vybrat filmy/složky, kterých se to týká... Způsobů je dost.

Jednou z možností (nepohodlnou, ale rychlou) je využít vzdálené ovládání kodi a např. přes prohlížeč volat dotaz na spuštěné kodi pomocí JSON-RPC (value "4.0" vybere všechny filmy s hodnocením, nižším než 40 %) a z toho pak "vydlabat" adresáře:

Kód:
http://192.168.1.50:8080/jsonrpc?request={"jsonrpc": "2.0", "method": "VideoLibrary.GetMovies", "params": { "filter": {"field": "rating", "operator": "lessthan", "value": "4.0"}, "limits": { "start" : 0, "end": 75 }, "properties" : [ "rating", "file"]}, "id": "libMovies"}
Poznámka: 192.168.1.50 je IP adresa mého kodi.

Další a efektivnější možností je poslat SQL dotaz do databáze, který zobrazí sloupec s cestou ke složce filmu. K tomu, co má nízké hodnocení.

Pro Sqlite (čtyřicítka na konci znamená hodnocení menší než 40 %):

Kód:
SELECT movie.C00 AS movie_name, movie.C22 AS movie_path, rating.rating, CAST(rating.rating * 10 AS INT) AS rating_as_int
FROM ((files INNER JOIN movie ON files.idFile = movie.idFile) INNER JOIN path ON files.idPath = path.idPath) LEFT JOIN rating on ((movie.c05 = rating.rating_id ))
WHERE CAST(rating.rating * 10 AS INT) < 40;


Pro MySQL/MariaDB:

Kód:
SET @MIN_RATING := 40; # hodnocení méně jak 40 %

SELECT movie.C00 AS movie_name, movie.C22 AS movie_path, rating.rating, CAST(rating.rating * 10 AS INT) AS rating_as_int
FROM ((files INNER JOIN movie ON files.idFile = movie.idFile) INNER JOIN path ON files.idPath = path.idPath) LEFT JOIN rating ON (movie.c05 = rating.rating_id)
HAVING rating_as_int < @MIN_RATING;


A teď už stačí všechny zobrazené složky odstranit a v kodi zvolit "vyčistit knihovnu" nebo čištění knihovny spustit vzdáleně opět pomocí JSON-RPC:

Kód:
http://192.168.1.50:8080/jsonrpc?request={"jsonrpc": "2.0", "id": 1, "method": "VideoLibrary.Clean"}

Díky za nastínění možností.
Takovou práci by zastalo taky:

Rozšíření addonu např. v nastavení položka Smazat databází + min hodnocení
  • projde všechny strm soubory ve zdroji, 
  • pro každý zjistí hodnocení z media library  a eventuelně smaže
nebo

Rozšíření scraperu o možnost nescrapovat položky s nižším hodnocením a rovnou je mazat.

Rozšíření addonu je realizovatelné a promluvím o tom s autorem rozšířené verze sosáče jestli by to potom co odladí současnou verzi viz. https://github.com/zbyna/plugin.video.sosac.ph/pull/4 zapracoval.

U rozšíření scraperu si možnosti realizace nejsem jistý.