XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: NEJDE DOLBY TRUEHD?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
=#ffffffDobry den mám na TV TCL 55C845 s GOOGLE  TV a soundbar LGS80GR které podporutjí DD,DD +,D TRUEHD,ATMOS,DTS,DTS-HD,DTS:X    propojené HDMI 2.0  kabelem  a v TV mám nainstalované  KODI 21.0 OMEGA beta 3! A mám problém ze kodi nechce přehrávat DOLBY TRUEHD ale DD a DD + a D ATMOS a DTS a DTS-HD jdou ! Jenom to D TRUEHD se přehrává jako PCM 2.0 ! Tak bych chtěl poradit co bych měl udělat aby to D TRUEHD šlo taky ?
Pokud se nepletu, pak Kodi v Androidu umí jen to, co AndroidTV. A Kodi je i závislé na nastavení v Androidu. GoogleTV nebude až tak rozdílné. Nikde jsem nenašel, že tvá TV umí Dolby TrueHD. U tvého soundbaru ano. Konec konců ani Kodi ti TrueHD nedetekuje (viz screen). Zkus si odsud Demolandia -Files for testing home theater systems- stáhnout vhodný demo stream a otestuj si to místně. Abys nehledal nastavení v Kodi, když už může být špatně nastavení v Androidu (Google).

Ale je možné, že tu informaci Google jen neumí do Kodi poslat. Podobně jako neumí poslat, že TV umí 4K.
mno ...když se podívám do Specifikace Audio, tak tam píšou pro řadu C845 Dolby: Audio Dolby AC4, Dolby TrueHD
https://www.tcl.com/cz/cs/tvs/c845
Ale otázka je, který zdroj to zpracování umí. Signál HDMI, soubor na USB, aplikace Android, ...?
A jo. https://www.tcl.com/cz/cs/tvs/c845. Tak to jsem přehlédl. Omluva za mystifikaci. Ale stejně bych napřed zkusil ten demo soubor. Aby byla jistota, že GogleTV je nastaven správně.
Mám SONY a True HD, DTS HD a DTS X přes HDMI ven nedostanu. DTSka se pustí jen v obyč DTS 5.1 a True HD v DD+ 2.0. Blokujou to asi umyslně výrobci telek, přestože eARC to to umí. Proto používám externí krabku na filmy.
Výrobci to neblokuji. Ale Android verze. Pokud máte Android verzi nižší než 12 tak vám to nepůjde. Až od verze 12 by to mělo podporovat a nejen to. Ale i rozlišení 4k v Android systému. Což ve verzi Android 11 je Full HD bohužel.