XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: HEIC
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Iphony už delší dobu mají možnost ukládat fotky ve HEIC formátu.
Mám dost fotek uložených na disku a kodi je vůbec nevidí.
Neřešil to už někdo?
V Kodi by měl být HEIF image decoder. Najdeš ho ve standardním Kodi Add-on repository v adresáři Dekodér obrázku.

Asi ale bude třeba přidat odpovídající typy souborů. Jak se to dělá, najdeš v popise advancedsettings.xml v části pictureextensions.
Musel jsem se podívat, co to je: https://docs.fileformat.com/cs/image/heif/
https://cs.wikipedia.org/wiki/High_Effic...ile_Format
Soubor HEIF je formát souboru High-Efficiency Container Image, který je schopen uložit jeden obrázek nebo sekvenci obrázků do jednoho souboru. Jedná se tedy v podstatě o kontejner, který má uloženo více obrázků. Formát souboru HEIF komprimuje obrázky pomocí standardu High Efficiency Video Coding (HEVC). Je efektivnější a lehčí ve srovnání s jinými formáty obrazových souborů, jako je JPEG. Jeden soubor HEIF může ukládat sekvence obrázků, jako jsou animace GIF nebo sekvence HDR, spolu s metadaty, která popisují každý obrázek. Společnost Apple Inc. přijala svůj variantní formát souboru HEIC pro svůj iOS 11. To vedlo další společnosti k podpoře tohoto formátu ve svém softwaru, včetně Adobe.
Mám Kodi 20.5 a nenašel jsem ho mezi doplňky obrázků ani mezi doplňky programů. Adresář Dekodér obrázku nemám vůbec.
No jo, ono umístění možná bude záležet na typu instalace. Na to jsme nepomyslel. Promiň za špatnou navigaci. V Kodi pro Windows je ale určitě v tom standardním repozitáři. Pokud máš tedy ELEC systém, zkus se podívat do adresáře *ELEC Add-ons, např. tedy CoreELEC Add-ons. Pokud máš Android, tak to nevím...
Díky JiRo za snahu. Pohledám si to.
Před pár lety jsem přišel k apple tv a když už to bylo doma zdarma, tak jsem na tom rozjel kodi a od té doby se doma nenudím. Všechno je jinde a jinak ?