XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: KIII Pro DVBT2+S2 Amlogic S912
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Nakonec to tim neni. Jednou najede jednou jen cerna obrazovka, prestoze streamovat muzu takze bezi jen do televize nic nejde. Tak to asi vzdam. Na jedne televizi OK na druhe to takhle blbne. Nejaky sotek asi
tak jsem konecne vyresil situaci na mem kiii pro,pri vypnuti boxu (coreelec 9.03)se mi stavalo,ze nekdy mi coreelec nenabehl,pouze na tv svitilo mecool,pomohlo vzdy odpojit od site a podrzet power a nastartovat.uz drive jsem laboroval,menil jsem fw. na androidu i dokonce jsem zkousel nahravat coreelec i na jinou sd kartu a porad to bylo stejny.

ted nahodou jsem zkousel na sd kartu co jsem mel v telefonu fw.night build a ten sel vypinat a zapinat v pohode,tak jsem na tu kartu nahral zpatky coreelec  9.03 a vse krasne funguje.takze neni karta jako karta a musim podotknout,ze ty karty jsou stejne 32gb kingston.(ze tri kusu mi to facha jen na jedny)a pri tom ty karty normalne fungujou.
konecne uz muzu  vpoho prepinat z core na android a zpet bez vytahovani boxu z el.

a jestli nekdo pouzivate skin aeonnox silvo,tak staci prepsat tento soubor a muzete prpinat do androidu i z tohoto skinu
[attachment=5499]
tak poznatek. Funguje jak full HD tak 4K. Jen je potřeba nechat mecool ať si sám zapne TV. pak OK. Když je někdo nedočkavý a zapne tv dříve,tak hold černá obrazovka. To je super. Ale další drobná věc. Do teď vše s ovládáním hlasitosti OK. Dnes po startu ztlumím, za pět sekund se samo zesílí na maximum a ovladačem už prostě hlasitost nejde. Vše ostatní funguje OK.
re: McRABBIT
Dle problémů které, popisuješ (černá obrazovka, audio na full) tipoval bych na problém s HDMI-CEC, zkus se podívat do nastavení příp. ho zkus vypnout jak se KIII začne chovat.
jojo tam nekde bude zakopaný ten pes. :-) Bohužel nějak se nechce aby se HDMI tvářil jako klasický vstup. Na televizi nastavím normální a stejně je to CEC. Na Kodim to nemůžu najít. :-(
edit: už sem to našel. tak jdu laborovat
Plánuji si zakoupit tento "Mecool KII Pro"
https://www.aliexpress.com/item/32958663...b201603_52

Jsem absolutní začátečník, poctivě jsem zde přečetl celý thread a přesto si nejsem jist, jak přístroj ve finále nechat - co se vám po zkušenostech zdá být nejvhodnější volba:

1. Původní fw a dělat aktualizace z přístroje
2. Malaysk
3. LibreElec
4. OpenElec

Četl jsem recenze o zařízení a lidé si občas na tento přístroj stěžují (sekání, teplota aj.), mi osobně by se asi zdálo dát tam jednu z variant viz body 2 - 4.
Dal jsem na sd kartu coreelec a od te doby jsem v androidu nebyl. Mam tam dany ventilator a teploty do 45st. Vic jsem tam snad nevidel.
Vse funguje, zadne sekani, zadne problemy nemam. Box mam rok urcite spis dva a zatim nevidim jediny duvod ho menit.
(20.8.2019, 18:04)wolwzz Napsal(a): [ -> ]Dal jsem na sd kartu coreelec a od te doby jsem v androidu nebyl. Mam tam dany ventilator a teploty do 45st. Vic jsem tam snad nevidel.
Vse funguje, zadne sekani, zadne problemy nemam. Box mam rok urcite spis dva a zatim nevidim jediny duvod ho menit.


Máš tam tuto verzi 9.0.3 odtud? -viz: https://coreelec.org/ Stačí tuto stáhnout, nainstalovat a vše pojede jak má? Mám na mysli hlavně tuner DVB T2...omlouvám se za možná hloupé dotazy, ale nemám s tímto žádné zkušenosti.
Verzi mam urcite z coreelec.org postupne se sama aktualizuje takze nevim co tam mam ted.
(20.8.2019, 16:18)Dan2019 Napsal(a): [ -> ]Plánuji si zakoupit tento "Mecool KII Pro"
https://www.aliexpress.com/item/32958663...b201603_52

Jsem absolutní začátečník, poctivě jsem zde přečetl celý thread a přesto si nejsem jist, jak přístroj ve finále nechat - co se vám po zkušenostech zdá být nejvhodnější volba:

1. Původní fw a dělat aktualizace z přístroje
2. Malaysk
3. LibreElec
4. OpenElec

Četl jsem recenze o zařízení a lidé si občas na tento přístroj stěžují (sekání, teplota aj.), mi osobně by se asi zdálo dát tam jednu z variant viz body 2 - 4.


Určitě CoreElec. Chodí dokonale. Včetně DVB-T a DVB-S. DVB-S jedu přes sat sharing a chodí to dokonale. I bez problémů streamuju do dalších zařízení které mají kodi + tvh clients a nebo nějakou aplikaci co tvh podporuje. Tohle android neumí a vůbec se nechytá.
Malaysk určitě ne. To je horor.
@ Martynet a proc by to android neumel? oscam v pristoji je a tvheadend se pro android da stahnout taky, tim samozrejme nerikam ze coreelec je spatny :-)
Tak krabka je na cestě a rozhodnul jsem se pro CoreElec. Budu jej spouštět z karty - stačí tedy pouze spustit a pro příjem DVB T2 již není potřeba něco dohrát/nastavit pro správnou funkci TV tuneru? Mám na mysli, zda bude ihned k dispozici volba pro naladění kanálů.
Na starším miniPC mám nainstalován přímo na HDD LibreElec (zde jej nespouštím z karty), je toto možné případně takto provést i s KIII?
Spoustet z sdkarty muzes. Dvbt vsak fungujr trochu jinak nez v androidu. Musis vytvorit v tvheadend server kde vse.pres pc najdes nastavis a v kiii pak zadas ipadresu a ten uz si vse vycte z toho serveru. Vse najdes tady v navodech.
(22.8.2019, 14:51)matchboxx Napsal(a): [ -> ]@ Martynet a proc by to android neumel? oscam v pristoji je a tvheadend se pro android da stahnout taky, tim samozrejme nerikam ze coreelec je spatny :-)


Android neumí streamovat dvbt a dvbs. Tvh jen klient, ne?

(23.8.2019, 11:07)Dan2019 Napsal(a): [ -> ]Tak krabka je na cestě a rozhodnul jsem se pro CoreElec. Budu jej spouštět z karty - stačí tedy pouze spustit a pro příjem DVB T2 již není potřeba něco dohrát/nastavit pro správnou funkci TV tuneru? Mám na mysli, zda bude ihned k dispozici volba pro naladění kanálů.
Na starším miniPC mám nainstalován přímo na HDD LibreElec (zde jej nespouštím z karty), je toto možné případně takto provést i s KIII?


Po prvním spuštění a nastavení je potřeba nainstalovat z coreelec repo TVHEADEND server. Na ten se pak připojit z kompu přes web prohlížeč. A vše naladit a nastavit. No a pak už jen stačí nainstalovat TVH klient opět z coreelec repo a připojit se. Potom se tv programy zobrazí v hlavní nabídce kodi nalevo. A nebo se můžete připojit odkudkoli.
Zdravím, potřebuji poradit, kamarád by chtěl zabít dvě mouchy jednou ranou, u starší TV Samsung z hroku 2012, kde přestal fungovat YouTube a nemá DVB-T2.  MECOOL KIII PRO Hybird by toto splňoval, ale když mu ho koupím, tak podle toho co tu čtu asi nebude fungovat aniž bych ho nějak nastavoval případně nahrával linux CoreElec, TVHEADEND server (nevím o co jde) a jiné ůpravy a blnutí jako, že se sámovolně přenastavuje jazyk z CZ na čaj a tak. To by z toho asi nebyl nadšenej.
Bude fungovat MECOOL KIII v základu s Androidem Hlavně DVB-T2 případně Kodi? Nebo je lepší koupit pouze TVBOX a raději zvlášť další krabičku DVB-T2.
re duhen:
Čau přesně takhle KIII provozuju (CoreElec > multimediální centrum + setobbox DVB-T2), nemusíš mít obavy vše funguje hned na první spuštění. V androidu je pouze problém s Youtube app. seká se jinak vše bez problému jsou tu na foru odkazy na jiné romky, Jinak ostatní věci jako snadné lazení programů čeština atd. naprosto bez problémů, stejně tak vypínání a zapínání přez DO. Ideání je ke KIII pořídít sdkartu a jak píšeš nahrát Coreelec, TVHEADEND atd. ač Android není špatný Coreelec s Kodi je úplně jiná liga je pravda, že ze začátku se musí člověk prokousat návody a nastavením ale pokud to nevzdáš vytvoříš si systém, který bude vyhovovat většině tvých požadavků a někdy je i předčí.

Například
Předělal jsem si v KODI DO reaguje na dlouhé a krátké stisky tlačítek a pokaždé spustí jiné okno, vyvolá nabídku, zavře EPG apod. je to super máš pod jedním tlačítkem více funkcí v závislostí na zrovna otevřeném okně.

Kodi má super doplňky k LIVE TV( TVHEADEND DVB-T2 ) štvou mě reklamy když koukám na TV nainstaluješ doplněk AD Zapper přiřadíš ho k tlačítku na DO, ve chvíli kdy běží reklama spustíš doplněk přes DO, on si zapamatuje číslo kanálu který sleduješ má přednastavený čas na 6 min (to lze měnit) přepneš na jiný kanál a neřešíš po 6 min. se TV automaticky přepne zpět na původně sledovaný kanál.
Je spoustu důvodů proč provozovat CoreElec s Kodi, nemluvě o doplňcích pro videa + automatické stahování titulků apod., jedna jediná nevýhoda CE nemá webový prohlížeč. Samozřejmě není problém kdykoliv přepnout do Androida a zpět.

KIII je výborný zařízení, pokud ti nevadí, že tomu budeš muset obětovat čas a minimálně pročíst alespoň tohle vlákno (většina návodů už je zde popsána a jsou funkční k naší spokojenosti), zbytek záleží pouze na tvých schopnostech a trpělivosti, případně lze KIII provozovat i na Androidu, kde v podstatě kromě nalazení tv není třeba nic dělat, je to také funkční.
re:packy1
Díky za informace, v podstatě mi jde o to aby fungoval hlavně prohlížeč, YouTube, KODI s Cinema CZ a SK a terrestrial.
Pochopil jsem, že to v pohodě bude fungovat i v Androidu, až na to YouTube, ale to sekání vyřeším instalací jiné ROM, tak aby YouTube šlapalo?
Musím použít starší, nebo je i novější než s jakou mi to číňan pošle?
A na ty Android ROM pro KIII je nějaký server, nebo jen zde ve fóru?
Zkusil bych nejprve fungovat na Androidu a pokud by mi to nevyhovovalo, tak pak bych zkusil laborovat s CoreElec.
Kopit chci zde:
https://www.geekbuying.com/item/MECOOL-K...99855.html
@ duhen - pokud ti jde jenom o to, tak mozna postaci Tesla TEH-500 s S905X - YouTube, KODI s Cinema CZ a SK a terrestrial funguji bez problemu
re.matchboxx

Tak ta Tesla 500 by asi stačila i když jsem zapoměl uvést, že te sat. tuner bych také využil, ale nad tím se musím ještě zamyslet, protože sat. HDBOX používam samostatně.
Ale i tak bych asi už raději přidal na Teslu 700, která má 4GB paměť a slot pro kartu. No musím podumat :)

Edit: Jej všiml jsem si až teď, že Tesla 700 Pro neumí DVB T2 - HEVC, ....škoda Sad.
matchboxx: Díval jsem se na Teslu 700, ale ta nemá bohužel DVB-T2.

Pak jsem četl, že na té T500 přestal fungovat Youtube, ale asi to byla věc nového software snad.

Ty tu T500 vlastníš?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34