XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Tvheadend a IPTV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
V celé řadě případů se u IPTV stává, že při prvním spuštění kanálu, poté co byl nově (pře)scanován mux, funguje při přehrávání pouze zvuk. Stačí ale přehrávání zastavit a znova spustit a objeví se i obraz a pak už to funguje dobře, až do dalšího (pře)scanování. Pátral jsme po problému a provedl několik testů. V log Tvheadend se ten stav projeví hláškou:
Kód:
tsfix: The timediff for AAC-LATM is big (290720), using current dts
Nakonec jsem našel hlášení bug, které uvedený stav popisuje https://tvheadend.org/issues/4701.

Jde tedy o bug ve verzi 4.2, který je již v develop verzi 4.3 opraven, Takže pokud nepřejdete na develop verzi, musíte počkat do releas produkční verze 4.4.
Dá se nějak upravit čas trvání vygenerovaného playlistu ???
otava5 Dobu platnosti jakýchkoli v údajů u všech služeb, co jsme kdy dělal, zásadně vždy určuje server služby.
Client: ok tak jde kde to nastavit na serveru?
Myslel jsem server služby (O2TV například). Tam si "dobu trvanlivosti" nastavit nemůžeš. Tu si určuje serve na základě svých interních pravidel.
Client: já zas myslel playlist TVH (IP:9981/playlist) 1
Mám dotaz.
Rozběhal jsem TVheadend server a generování playlistu O2TV od Pavuucka na Synology NASu.
Playlisty generuji do /volume1/Playlist/moje.m3u8
Když toto zadám do Tvheadend pomocí file:///volume1/Playlist/moje.m3u8 tak Tvheadend nic nenačte.
Playlist je generován pro Tvheadend a je naplněný.
Nevím kde dělám chybu že se mi kanály z playlistu nenačtou do TVH.
Verze TVH je 4.2 a návodů jak TVH nastavit jsem prošel jak tady tak na netu plno.
Poradíte mi někdo kde by mohl být zakopaný pes ?
Tak už vyřešeno. Už se mi playlist načítá v TVH.
(03.9.2019, 11:49)Client Napsal(a): [ -> ] Myslel jsem server služby (O2TV například). Tam si "dobu trvanlivosti" nastavit nemůžeš. Tu si určuje serve na základě svých interních pravidel.


ale můžeš, vyloženě u o2 to jde obejít. u jiných isp co jedou nangu platformu bohužel.
Bavíme se o adrese streamu. Ta má omezenou platnost. Jak tu můžeš změnit? To by mě fakt zajímalo.
Já měl na mysli toto: https://tvheadend.org/boards/5/topics/21...sage-24553, takže 5 minut nelze prodloužit....
Chvilku mi trvalo, než jsem se k tomu dostal. Podle všeho je ve 4.3 development verzi Tvheadend možnost generace autentizačního kódu realizovaná. Viz. https://tvheadend.org/issues/5274. Takže opatři si 4.3, viz https://tvheadend.org/projects/tvheadend...positories (nebo pro LE myslím existuje nightly, viz https://forum.libreelec.tv/thread/3416-t.../?pageNo=1) a můžeš si to vyzkoušet.

Jinak věnuje se tomu Jaromír Kysela, a z jeho vyjádření je prosté prodloužení platnosti ticketu, bez bezpečného procesu autentizace, bezpečnostní riziko. Já jsem se tomu nikdy nevěnoval. Jen jsme si párkrát jen vyzkoušel jak playlist v Tvheadend funguje a nikdy jsme to prakticky a dlouhodobě nepoužíval.
A čím to bylo? Zkoušel jsem to taky na NASu a nedařilo se mi to.
Nemá. 14 dní jedeš na stejném generovaném linku. Způsob přihlášení...
No dobře, šťourat se v tom nebudu, a zveřejňovat to by asi nebylo účelné...
: No já mám upravený o2tv playlist skript pro jinou IPTV a tam jsem musel upravit hodnoty :
Maximum imput stream
Maximum bandwith
Mám dotaz na zkušenější.
Tvheadend server mi běží na RPI, playlist m3u8 generuji co hodinu a ukládám do /home/pi/ Playlist a EPG grabuji pomocí Webgrab++ do /home/pi/EPG.
Vše funguje tak jak má.
Ale vytvořil jsem si své skupiny kanálů do Channel groups, upravil i channel numbers u požadovaných kanálů a roztřídil je do vytvořených skupin.
Vše jsem uložil a fungovalo to, v KODI skupiny načteny v PVR klientovi.
Ale jakmile se mi po hodině vygeneruje playlist tak mám po nastavení a všechny kanály mám v “centrální systémové skupině”.
Neexistuje, pro mě skryté či mnou přehlédnuté, nastavení v Tvheadendu které by zachovalo moje nastavení ?
Moc děkuji za nasměrování.
Takhle bohužel Tvheadend funguje. V okamžiku, jakmile změníš v playlist adresu streamu se původní služba a s ní namapovaný program zruší a vytvoří nový. Tím pádem přijdeš i o vytvořenou příslušnost ke skupině. Existuje ale pomoc, stačí si vytvořit playlist ve kterém bude místo url adresy streamu volání scriptu, či obecně nějaké aplikace, která bude mít stále konstatní tvar. Más dvě možnosti, buď použiješ php script nebo nějaký sh script (sh, bash, ...) či obecně jakoukoliv aplikaci, která bude na svém stdou vracet data toho streamu.

Php script se volá prostřednictvím url adresy, potřebuješ pro něj tedy nějaké běhové prostředí, web server, nebo nějakou jinou metodu, jak php script spustit, vlastní playlist se němění, jen místo url adresy steramu máš url adresu scriptu. Použiješ-li sh script nebo nějakou aplikaci, musí být výsledkem jejího běhu to, že spustí odesílání dat streamu na stdout. Aby Tvheadend uvedený script spustil, musí být v playlistu (nebo v muxu) uvozen "pipe://" a aby script . Aby scripty (php, sh) věděly, jaký stream mají "spustit" musí být v jejich názvu nebo parametrech spuštění obsažena nějaká jejich neměnná identifikace, většinou název kanálu nebo jeho identifikace, kterou používá příslušný provider.

Obě metody (php nebo sh scripty) mají své příznivce, já osobně používám sh scripty. Je toho tady v tématu popsáno mnoho. Zkus se porozhlédnout a najít podle svého providera řešení. bohužel je to rozptýlené, pokouší se nás více tomu dát nějakou štábní kulturu, ale času je málo a tak v tom zatím nejsme moc úspěšní. Ono vždycky nějaký čas zabere, než se řešení pro daného providera vytvoří a pak už nezbývá čas na to, to pořádně zdokumentovat. I v sh scriptech či aplikacích existuje několik postupů. Jedním z nich je řešení od , které převzal pro o2tv, druhé vytváří celá řada dalších, včetně mé maličkosti. Napiš jakého máš providera. Kromě o2tv od existuje celá řada dalších, které jsou řešeny o něco jednodušeji, ale jsou určeny pro o něco více poučené uživatele (musí mít nějakou základní povědomost o Linux a jeho scriptech): sledovanitv.cz, sledovanietv.sk, kuki.cz, digitv, poda, lepsi.tv. Myslím, že pracuje na orange. Já teď u sebe zprovoznil tmobile, jen mi chybí dodělat nějaké maličkosti a budu to publikovat.
tmobile tv, upravený playlist skript od pavuucka.
Ve skriptu od pavuucka je v konfigu možnost generovat tři typy playlistu,
generuji 2 typ pro Tvheadend.
Asi budu muset použít 3 typ generování tedy Tvheadend@ který mi do daného adresáře vygeneruje i skripty.
A ty pak budu muset použít ale nevím jak.
Ano, musíš použít ten třetí typ, který právě generuje playlist s voláním scriptu. Dělat myslím nemusíš nic. Jen musíš počkat, až se ti aktualizuje načtení playlistu v Tvheadend. Tam je default perioda obnovy 60 minut (můžeš si ji po dobu testů zkrátit až na 1 minutu) nebo tomu můžeš pomoci ručně, případně restartovat Tvheadend server.

P.S. Mohl bys mi také pomoci? Nemohu prorazit přihlášení a registraci tmobile, takže si pomáhám tím, že si acces_token tahám z PC, kde se přihlašují na webovém rozhraní. Pro odladění funkce mi to stačí, ale pro normální provoz je to samozřejmě nepoužitelné. Většinou si ty sekvence odchytávám v aplikaci na mobilu, ale to mi teď z nějakého mně neznámého důvodu (podezření mám, ale ne potrvzené) nechodí. Vyzkoušel jsme několik osvědčených triků, které na NanguTV platí, ale stále se nemohu dostat k cíli. Stačí poslat upravený modul o2tvgo.py. Díky.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14