XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Orange Pi PC
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Asi mám nejaký bazmek, skúšam aj SD formater a disk32, img z orangepi stránky a nič nenabehlo len ten h3odroid, stalo sa to niekomu ? Čo mám ešte skúsiť ?
Zkus http://dn.odroid.com/DiskImager_ODROID/W...d-v1.3.zip který umí i verify.

Image na ofiko stránkách nejsou nejlepší - použij image z https://www.armbian.com/

Pokud si vzpomínám, tak Linux je podle některých zdrojů, poněkud náročnější na napájení, takže bych zkusil vyměnit napájecí zdroj.
: zkoušel jsem hodně img z orangepi.org, z odkazů od Loborise, od igora, openelec, libreelec... zatím mi naběhly všechny. Záleží na tom, co máš za desku a jaký script.bin máš nastavený. Může se stát, že nenajede obraz, ale systém žije. Já jsem si vykopíroval script.bin z funkčního systému a ten vždycky nakopíruju na kartu před tím než to nastartuju. Android je křáp, naběhl mi jakžtakž jen h3droid a nedá se to rozumně používat. Armbian je OK.
Veď práve, skúšal som armbian, raspbian, retro, 3x openelec ale jediné čo nabehlo bol h3odroid. Zdroj by mal byť ok, h3odroid plus myš, klávesnica a vetracik a išlo to. Dosku mám pi plus 2e. Podľa LED vidím že to nefunguje, pri h3odroid bliká červená a zelená svieti. Pri ostatných buď len zelená alebo červená buď bliká alebo svieti trvalo. Tlačidlá pwr a rst nerobia nič, len v h3odroid pri pwr zobrazí otázku či chcem vypnúť systém a ak áno tak sa vypne a hneď zas zapne. Ten script.bin môžem aj s toho h3odroid použiť? Iný nemám.
U některých imagů jsou ruzné verze script.bin přímo uvnitř. Musíš to vypálit na kartu, připojit do počítače a přepsat tím správným původní script.bin - myslím, že ten návod je přibalen i k tomu image.
To som si nikde doteraz nevšimol, idem to skúsiť. Ďakujem :)
Tak Libreelec jsem rozchodil. Nainstaloval i nějaký doplňky z repozitáře, ale teď už mi to zas nejde :-(
Nejdou mi nainstalovat ani jiný skiny Undecided
To wifi do USB mám TP-Link - TL-WN725N. Půjde mi? :-)
Pokud je to

0bda:8179 Realtek Semiconductor Corp.

tak ten v Libreelec z března 2017 jde, nejde v poslední verzi Openelecu.
- Tak máš desku Orange Pi+ 2e nebo desku Odroid?
Chceš říct, že Armbian stažený tady (desktop)...
https://www.armbian.com/orange-pi-plus-2e/
https://dl.armbian.com/orangepiplus2e/
...se ti nerozběhne? Měl bys vidět textový výpis(?) a pak udělat zápis hesla podle manuálu, ...restart rozšíří partišnu... atd...
https://docs.armbian.com/User-Guide_Gett...ow-to-boot
Vůbec žádný text při bootu?
: Tlačítka PWR a RST nejsou vůbec nijak definované, jsou to jen dva GPIO piny, které můžou a nemusí být v systému obsluhované. Tak samo ledky. Hardwarově není určené že PWR má OPi zapnout a zelená ledka se má při zapnutém OPi rozsvítit. Právě naopak, tohle musí programátor nadefinovat v systému a pokud to neudělá, tak je to mrtvý. A už vůbec nejde vypnuté OPi zapnout nějakým tlačítkem, procesor je odpojený a dokud mu nevypneš a znovu nezapneš zdroj, tak nemá šanci zjistit, jestli vůbec bylo stisknuté tlačítko nebo přišel kód po infra.
Doska Orange Pi+ 2e ten h3odroid má byť h3droid :) ten img som skúšal tiež, ale nie dlhšieho ako 5minut ...mám čakať viac ? Nepísalo nič, ešte by mohol byť problém HDMI-VGA ? Ale skúšal som aj na TV a tiež nič. kocickamia vďaka za objasnenie tých LED .... Čiže sú v podstate na nic, skvelé :) Ak stiahnem img na konkrétnu dosku tak by som očakával že nebude potrebné meniť script.bin a podobne...ak nahram openelec tak SD sa už vo Windows nezobrazí...a script ani neviem či tam je teda.

Bolo to tým monitorom, skúsil som openelec na tv a ide :) len niečo s tým ventilátorom budem musieť spraviť...je hlucnejsi ako niekoľkoročné herne stolné PC :)
Jellyfish videá...idú všetky vratane hevc po 4k, 4k 140 mbps h264 už seká...čo sa tohoto týka som spokojný zatiaľ :)
: Jestli píšeš problém s monitorem, pak je důležité, jaká rozlišení a frekvence monitor umí. Nevím jak ostatní img systémů, ale třeba Armbian má v konfigu nastaveno Full HD a 60Hz, takže na mém starém monitoru jsem výpis viděl posunutý a oříznutý. Jak jsem to řešil je v textu tady.
Na OpenElec/LibreElec mi jiné rozlišení než 1920x1080 nikdy nefungovalo. Nastavoval jsem to přímo v menu a žádné harakiri jsem nezkoušel.
Ďakujem za odpovede, keď bude viac času skúsim aj ine systémy zatiaľ pozriem niekoľko filmov nech porovnám kodi na rpi a opi :) CEC funguje alebo vôbec nefunguje ? Čítal som v jednej diskusií že niekomu fungovalo ale iba z jednou dvoma verziami img. Skúsim to niekde nájsť a upresnim...
Proč Orange Pi PC? 1GB je na hovno, stejně tak analogový AV výstup a mikrofon. Libreelec stačí 256 MB, max. 512 MB ram.
Jediná relevantní věc oproti OPiONE jsou 3 USB porty (ty by OPiONE slušely - naopak by se mohl vyhodit ten port na kameru, který využije jen minimum lidí).
OPiONE stojí 350 Kč, OpiPC 560 Kč.
Rozdíl v ceně desek OPi One a PC a příslušného poštovného je 5,06$, tedy asi 115Kč. Zbytek (krabička, zdroj, chladič, uSD karta) stojí +- stejně.
Skusil som inštalovať libreelec na emmc týmto príkazom ....nano /storage/emmc_install.sh...vypol som, vybral kartu a zapol...no a nič :) ako dlho tá operácia asi trvá alebo aký by mal byť výpis na konci ? Prikladám screenshot z ssh.[Obrázek: 85cd6c52a103be1ed08c42d634d6fc91.jpg]
příkazem "nano" si otevřeš ten skript v textovém editoru. Nic víc. Musíš ho spustit "sudo emmc_install.sh"
Ďakujem, skúsim. Som Linux panic :) Niečo ako dualboot z rôznych systémov tu asi nespravím ? Alebo ak bude jeden systém na emmc spustí sa iný z SD ? Ak sa nespustí prioritne s SD tak už nebudem mať možnosť skúšať rôzne distra.
Stran: 1 2 3 4 5 6