XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Lupnutí při spuštění/zastavení filmu Hifiberry DAC+
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím,
dnes zakoupené RPi 3 model B s rozšiřujícím modulem Hifiberry DAC+ Pro, připojeno přímo na vstup koncového zesilovače. 
Problémem se zdá být neskutečný lupanec, když spustím/zastavím film. 
Je to běžné, případně, co s tím?

PS: hledal jsem zde i na netu a nic podobného jsem nenašel.Sad
Já jsem se s tím kdysi setkal, v jiné souvislosti, ale zatím nebudu nic uvádět, aby se zase někdo necítil "nedoceněný".
Jen ti řeknu, že to bude chtít možná elektrikáře a to hodně dobrého. Jistě to ovšem nevím.
Ale možná se někdo najde, kdo poradí. Pokud se nikdo nenajde, tak ti pak napíšu, co se kdysi stalo mně.
astv: Mno, díky za reakci, klidně to rozveď, mám oprávnění k provádění revizí dle vyhl.50/78 Sb., takže s elektrikářskou není problém. Viděl bych to přímo na RPi, lépe řečeno kartu Hifiberry, která se, jako by "vypne", proto ten lupanec (tipuji).... Lupanec se ozve až spustím/vypnu film, nikoliv zesilovač. Během listování v menu a nastavování Kodi je vše bez problému. Jiná zařízení která kdy byla k zesilovači připojena to nedělala (NAS, MD,....)
btw. klidně mi to napiš do SZ;)
A nepomůže nastavit zvukový výstup na aktivní - Vždy ?
Vyzkouším, díky.....ještě jsem narazil na položku "konfigurace výstupu"...na kterou bych to možná také viděl.
stk - pomohlo ti, co radil Petrvald ?
Zda vůbec mám sem vkládat můj zážitek s podobným problémem?
astv - krúžiš okolo ako šaman pred vyrieknutím diagnózy :) tak to sem daj, určite to bude zaujmavé a niekomu tým pomôžeš aj do budúcna.
Mně se dějí v životě nejroztodivnější věci. Já mám hodně pestrý život, jak si nakonec můžeš ověřit v mých příspěvcích, kdy mi jeden program na stejném PC nepřeváděl zvuk do televize, zatímco druhý po stejném kabelu ty problémy nedělal.
Kdysi, ještě za komunistů, jsem měl magnetofon B-4. Tak začali vyrábět nový typ B-70. Natěšeně jsem prodal B-4 a koupil B-70. Nahrávalo to skvěle, ale ozývalo se tam při zapnutí hlasité lupnutí. Vrátit to nešlo, i tak jsem ten nedostupný mg koupil přes velkou známost.
Jedna reklamace, druhá reklamace ( samozřejmě v opravně ), ale stále to lupalo. Já měl velkou sbírku vinylových LP a hodně známých je chtělo půjčit, což jsem zásadně odmítal. Zku*vili by mi je. Prostě jsem říkal, přines mi pásku a já ti to nahraju sám. Jenže jak nahraju, když je tam pořád to lupnutí ?
Nakonec mi opravář řekl, abych počkal, až přijde z dovolené jeden jejich kolega, ten že je velmi šikovný kutil a ten že opraví i neopravitelné.
Tak jsem počkal, kolega se vrátil z dovolené a světe div se, magnetofon nelupal. Tak jsem se ho ptal, v čem to bylo?
Odpověděl, že neví, že prostě vyměnili všechno a nepomohlo nic. Tak tam napájel kondenzátor a ten mi taky ukázal. Lupání přestalo. Jak a kam ho dal, to už nevím. Nevím ani jaký tam dal. Prý to dělala statická elektřina ( ten mg byl celý z plastu ) a on se jí tím zbavil. Od té doby přístroj hrál skvěle.
Tak proto jsem ti psal, že budeš možná potřebovat skvělého elektrikáře, protože to bylo taky někde u koncového zesilovače. Ale pokud už ti bylo pomoženo, buď rád. -:)
@ astv, ne, nepomohlo.......zatím vím jen, že to dělají *.mkv s jiným formátem problém není.
Ci je to .mkv alebo .avi bude asi jedno, je to kontajner ktory obsahuje aj zvukovu stopu, to moze byt stereo, ac3 5.1 atd. Hifiberry je najma o stero muzike, cize avi asi stereo ti idu normalne, hudba asi tiez ? Pozri aky format audia maju tie .mkv, apka mediainfo alebo v niecom inom. Predpokladam ze na zosiku nemas hdmi, nakolko hdmi a passtrought je asi najlepsie co moze byt :)
astv - oldies technika zn tesla a inych znaciek v tej dobe potrebovala obcas individualnu upravu :) Ale na druhej strane aj dnes dokaze prekvapit...nedavno som dal necelych 200€ za opravu AV onkyo...odisiel koncovy tranzistor a ze menia sa vzdy oba...L aj P nakolko su specialne parovane. Plus nejake drobnosti okolo. Pytam sa ze ako to mohlo odist...ze sa mohlo vlakno z drotu dotknut uzemnenia alebo opacneho polu, a ze onkyo nema ochranu aby nebola degradovana kvalita zvuku....si vravim ze to je p....a ale prisiel som dom a idem to ceknut...a nasiel som odpojeny plus audio kabla na PP. Od vtedy neberiem lupance na lahku vahu :) zacalo to totiz lupancom vo filme assasins pri kovovom zvuku ako vysunul cepel z rukava :) bola to krasne reprodukovatelna chyba pri ktorej sa AV vyplo. Reprodukoval som ju asi 6x potom uz nenabehlo Sad
Jen mne napadla taková hloupost, jiný napájecí zdroj (například silnější) jsi asi již zkoušel ?