XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Rpi2 zapne vypnutou TV.
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
O tom vím, a tohle jsem i zkoušel, ale tím právě konfigurujes systém který je na pozadí vybraný.
A když na pozadí nevybereš žádný? Teď to nemám před sebou tak nevím přesně, ale vím, že jsem to takhle nastavil.
EDIT: tak možná máš pravdu, já si takhle hrál s BerryBOOTem, nicméně nějak to jít nastavit musí.
Zkus to podle tohoto návodu :
http://alexnj.com/blog/disable-hdmi-swit...and-noobs/
(23.2.2016, 18:38)Lucky005 Napsal(a): [ -> ]... Mám TV Samsung le40b650

Mám stejný typ televize, jen jinou úhlopříčku. Ke zrušení zapínání TV při startu RPi stačilo změnít v nastavení CEC adaptéru volbu "Zařízení k zapnutí při spuštění Kodi" na "Žádné". Oproti tobě nemám multiboot, ale startuju přímo OpenElec s Kodi, takže příčinu hledej v tom multibootu.
To, ze je problem s Noobsem je snad evidentni uz nekolik prispevku vyse. Pokud uz chce dotycny laborovat, tak doporucuji nakup dalsi SD karty, ceny jsou fakt mizive.
to S474N: Reseni typu ciste instalace  openelec bez noobs, byla jasna a fungujici moznost, ale byla to posledni moznost. Chtel jsem proste vyresit stavajici situaci s noobs.


a diky Mayki, ktery pochopil o co mi jde a nasmeroval na spravnou cestu se to povedlo  1

Nabootoval jsem do raspbian, spustil prikazovou radku a provedl nasledujici sadu prikazu viz predchozi odkaz (http://alexnj.com/blog/disable-hdmi-swit...and-noobs/)od Mayki.

Kód:
mkdir recovery-mount  
sudo mount /dev/mmcblk0p1 recovery-mount

cd recovery-mount
echo hdmi_ignore_cec_init=1 | sudo tee --append config.txt

cd ..
sudo umount recovery-mount
rmdir recovery-mount/
sudo reboot 

zatim to vypada ze to funguje, budu jeste testovat. 

Diky moc vsem za spolupraci, mozna to vyuzije i nekdo jiny.
ja mam skor opacnu otazku...da sa cez raspberry prepinat vstup na telke...ked chcem z HdMI prepnut na TV?
Mam RPI napajene USB kabelem zapojenym do TV. Kdyz zapnu TV nastartuje RPI a prepne TV na HDMI. Kdyz TV vypnu, dojde k vypnuti RPI. To je presne tak jak chci, ale co uz nechci je, ze i kdyz je vypnuta TV a tedy i RPI, ktere neni napajeno z vypnute TV a jejiho USB dochazi nekolikrat denne nahodile ke stavu, ze prijdu k TV a ta je zapnuta vcetne RPI. Jestli dojde nahodilemu zapnuti TV a naslednemu zapnuti RPI nebo se nahodile zapne PRI a nasledne i TV nevim. Nikdy jsem to zapnuti nevidel. Stane se to po nekolika hodinach. Mam RPI na 3 ruznych TV a ruzna RPI (2 a 3) a deje se to vsude. Nevim jestli jde o nejaky WOL nebo neco podobneho, ale prohledal jsem cele menu a uz me nic nenapada. Takhle musim odpojovat USB kabel, jinak me v noci probudi zapnuta TV 1
Napada Vas neco ?

P.S.
Cista instalace image s OpenElec 6.0.3, zadne NOOB, multi boot apod.
Pohraj si s nastavením CEC Adapteru v OpenElec, najdeš to v Nastavení->Systém->Vstupní zařízení->Periférie
Případně taky koukni na nastavení CEC v TV.
Pokud je vypnutá TV, zřejmě zmizí i napětí na jejím USB. Potom nemůže RPi, které není pod napětím, probudit TV. Takže zjisti, jak je to s tím napětím na USB na TV, jestli TV nemá nějakou volbu pro toto, nebo jestli se ti tam nedostává zpětně napětí z jiného zdroje. Třeba máš ještě USB HUB?
Chybí tu typ TV a jestli je USB kabel (typ USB->micro USB?) a HDMI (předpokládám) jediným propojením k RPi? A co ještě je připojené a jak k TV?
No pokud vypíná TV vypínačem, nebo ze zásuvky, tak určitě, ale pokud jen ovladačem, tak ve stand-by režimu bych si tím tak jistý nebyl.
Mam 3 TV - Samsung, Panasonic a Philips. Kazda je samostatne zapojena do el. zasuvky, nic jineho uz s ni neni. Do TV je vzdy pripojeno PRI pres USB-microUSB a HDMI-HDMI. Nic vic.
TV zapinam a vypinam dalkovym ovladacem, takze vypnuta (odpojena z el. zasuvky) uplne neni, je ve standby rezimu.
RPI se po case probudi, tedy dostane signal z "vypnute" TV (jejiho USB portu). To se nekdy stane za 10 hodin a nekdy za 2 hodiny. Na vsech TV se to deje se stejnou nahodilosti.
Tolik k upresneni. Zkousim ruzne volby, ale protoze vzdy cekam celkem dlouho, jestli uz se problem vyresil nebo ne, slo mi o to jestli nekdo tohle uz ma vyresene nebo nejaky "super" napad.
Je to docela zvláštní problém. Mám 2x RPi na 2x TV Samsung. Nikde se tohle neděje. RPi neumí WoL, takže to vylučuje signál z LAN. Předpokládám, že nepoužíváš WiFi, ten by to nezavinil vůbec.
Některé LAN Switche umí poslat napájení po LAN. Ale nevím, jak to zpracovává RPi.
Co napájení a rušení v rozvodu 230V? Mně po výpadku 230V startují TV přijímače.
Wifi nejedu, ale muzu zkusit, mam na ni realne cca. 16 Mb/s s dobrou odezvou. Aktualne je zapojeno :
kabelovy modem (100 Mb/s) ten spojeny LAN s Wifi routerem TP-link (4x LAN, urcite neumi po LAN napajeni).
Taky jsem nikde necetl, ze by RPI umelo v zakladu WoL.
Nechal jsem merak mezi zasuvkou a napajenim TV, ale zadne vykyvy napeti co by mely delat neporadek s TV ve standby a tedy nasledne i treba s napajenim USB portu TV jsem nezaznamenal, i kdyz co clovek vi na 100%.
Dnes jsem ale mluvil s 2 kamosi, co si RPI kupovali cca. 1-2 tydny zpet a ty mi to doma zkusili (zapojili si to jako to mam ja) a obema to dela taky, tak to uz je snad nejaka epidemie 1
Tohle uz nemuze byt nahoda, pri tolika variantach kabelu a TV.
Nemohla by to dělat nějaká forma automatické aktualizace TV ? Zkus se podívat do menu televize ....
To ne. Dvě z těch tv nejsou Smart a vůbec nemají možnost přístupu do internetu.
A to nastavení CEC adaptéru jsi zkoušel? Je tam přímo volba při zapnutí RPi.

[attachment=1217]
Prave s tim si ted porad hraju. Ruzne logicke a mene logicke kombinace, vzdy pockat nekolik hodin nez je pokus neuspesny a dalsi pokus.
Zatim to vypada, ze to alespon pujde tak, ze sice dojde po case k impulsu od USB z televize ve standby, ta zapne RPI, ale RPI uz nasledne nezapne TV. Tohle zatim "relativne" dlouho drzi. Bude sice dochazet k samovolnemu zapinani RPI, ale uz ne TV. Sice by to byt nemelo, ale tohle uz mi nevadi, protoze neobtezuje, proc se tak deje mi jasne neni, tedy proc dochazi s nejvetsi pravdepodobnosti k impulsum od USB z TV, kdyz je vypnuta (standby) a ani el. napeti nekolisa abych to na nej svedl 6
Snad jsem to nezakriknul a alespon takto to vydrzi.
Hmmmm.... Já mám prostě pro RPi samostatný zdroj a nikdy se mi toto neděje. Odběr má být při zapnutém RPi pod 1A bez připojeného HDD. A při spícím (CEC to při nepoužívání uspí) jak jsem dohledal 0,12A. Napájím pořád a neřeším.
Originální napájecí adaptér 2,5A stojí kolem 250Kč, měl by utáhnout i ext. 2,5" HDD (po doplnění konfiguračního souboru u RPi2).
Takze ted se to chova pro me v unosnych mezich. RPI se probudi (zapne) nahodnym impulsem z USB TV (ve stavu standby), TV se ale nezapne, takze napajeni z USB se neaktivuje (krome toho impulsu) a RPI se zase vypne. Ted jsem to videl na vlastni oci. Najednou vidim cervenou LED na RPI, TV vypnuta, a po chvili se RPI zase vypne (LED na RPI zhasne).
Zatim nedokazu odhadnout kolikrat denne se to stane, ale urcite ne kazdou hodinu. Takze timto me to neobtezuje a chova se to pro me v akceptovatelnych mezich, ale logiku to nema.
Chovají se takto všechny USB porty na TV?
Stran: 1 2 3