XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Rpi2 zapne vypnutou TV.
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Ano.
(19.7.2016, 20:59)maxik Napsal(a): [ -> ]To ne. Dvě z těch tv nejsou Smart a vůbec nemají možnost přístupu do internetu.

TV nemusí být smart a nemusí mít možnost přístupu do internetu → Update softwaru z vysílací antény DVB-T

ale to jen tak na okraj .....  4
No nevím, jestli je tohle rychlé zap/vyp pro malinu vhodné, docela bych se o ni bál. Osobně ji mám zapnutou stále, ten odběr je zanedbatelný, jak psal meda, a řekl bych, že ty tři TV v pohotovostním režimu si vezmou víc.
Tím bych si nebyl tak jistý, protože Stand by u spotřebičů po roce 2010 musel být nižší než 1W a od roku 2013 to bylo dokonce pod 0,5W bylo to dáno EU. A konkrétně u TV od Samsungu to na nějakém fóru řešili/měřili a sedělo to.

Každopádně malinu taky nevypínám
Aktualizace tv vzduchem je podle  mě v cs/sk pouze teorie. Neznám nikoho kdo by ji úspěšně realizoval. Ale neznám vse. O RPI se nebojim. To, že se denně nekolikrat zapne a vypne sama nebo tim, ze ji pustim sam by nemel byt problém. U zarizeni za cca. 1000 kc mě stačí zivotnost 1 rok, ostatní je pro mě bonus.
maxik: a proc ti teda vadi to mit nonstop pustene?

BTW nechces priste k tomu tucnemu pridat i nejake barvicky, treba duhove pismo, caps lock nebo par vykricniku? 71
Proto jsem psal jen na okraj a pro ostatní malou informaci, že update TV nemusí probíhat pouze přes internet či OTA (Over The Air) ...
Já to docela chápu, že RPi připojené jen USB a HDMI  kablíky je docela elegantní řešení. Žádné další "dráty navíc" kolem TV, mně to také nedělá dobře, když se podívám za své TV přijímače. K jednomu RPi mám totiž ještě připojený USB HUB a z něho vlastně i napájím. Pak 2x prodlužovací USB pod TV na rychlé připojení HDD a případně bezdrátové klávesnice (nejsou totiž připojeny stále).
A také myslím, že opakované obnovení a ztráta napětí (v USB portu TV, jak popisuje Maxik) nesvědčí nekorektně vypnutým zařízením. Ale to spíš těm paměťovým (SD, HDD).
Tak to nechapu, protoze mam RPi napajene extra, ale je to par minut, co mi zaplo televizi. Fakt nechapu.
Proc to chci mit zapojene pres USB vystihl meda presne, lip bych to nenapsal.
Ze je vzdy neco za neco je fakt. To ze se to denne 2-3x zapne a vypne (nahodne+umyslne) coz je urcite k HW mirne horsi nez kdyz to jede porad, coz zase ale znamena permanentni napajeni (stanby) a nabijecku. Pokud pominu periferie v RPI, tak si myslim, ze pro me je subjektivni "cena" mirne horsiho zachazeni s HW RPI za "cenu" pripojeni pres USB TV prijatelna. Kazdy to ma samozrejme z ruznych duvodu jinak.

Ze to "nove" zapina TV i pri klasickem pripojeni pres nabijecku je tedy hodne zvlastni.
Tak beru zpet, presne v ten okamzik jsem zjistil, ze byl vypadek proudu na 3 sekundy, takze to za to muze.
Je to sice starší vlákno, ale k tomu náhodnému zapínání doplním, že např. moje stará plazma Panasonic má nastaveno, že má každý den v noci zkontrolovat nějaké aktualizace (firmware, tv stanice). Takže v ní v noci cvakne, jak se částečně zapne bez obrazu, něco zkontroluje  a následně se zase vypne. To může způsobovat klidně zapnutí napájení do USB portu a tím by se vysvětlilo zapnutí RPi. Je to model ještě před "smart" érou, takže žádné USB na vyzkoušení této teorie tam nemám.
Stran: 1 2 3