XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Kudy kam při výběru Kodi krabičky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
(29.6.2020, 14:11)forsajd Napsal(a): [ -> ] Mám box X96 air P3 4/32GB stock firmware, pravidelne mi mrzne. Nevieš mi poradiť aký firmware tam flashnúť?


@
kom72 skoro žiaden android z cpu X905X3 nemá podporu DTS:X, Dolby Atmos až na jednu výnimku a ktorej viem a to je Ugoos X3ale pokial sa do boxu x905x3 a je jedno aká značka, nahrá duálny OS napriklad coreelec tak tam, už idú všetky zvukové formáty, len nesmie mat uzamknutý bootloader, ale to majú zvyčajne certifikované android boxy. Kolegy mal preflashovat android, ako je na tom ugoose a šlo by mu to parádne, to tie ich firmware pre androidy nestoja ani za prd a je to jedno aká značka.
: skus tu stiahnut alebo inu verziu tu a napal cez usb pomocou PC ako na to https://youtu.be/7PbvZ_jdjk8?t=169 staci sledovat od 2:50
Vdaka, skusim.
Je vůbec nějaká ta krabička se kterou nejsou problémy? Sám si odpovím,není.Stále je potřeba něco někde instalovat,něco upravovat,měnit OS a pod.Jediná výhoda je snad,že mají nízkou spotřebu energie,možná je to taky proto,že většinu času nejdou.Taky jsem je měl,ale vše jsem prodal a pořídil si za stržený peníze normální repasované PC s nVIDIA GeForce GT 1030 2G,8GB RAM,Gigabait Ethernet,záruka je na 24 měsíce,jako na nový PC.Zvládne i 4K.A ať mi nikdo neříká,že je to hlučné,má to pasivní chlazení,jak grafika tak i procesor.Jediné co je slyšet je HDD když něco chci stáhnou.A říkám na rovinu už nikdy žádnou krabičku.Jo a je to ve skříni SFF,má 10xUSB s toho 4x3.0.Malé,pěkně padne pod TV v obyváku.
: 4K nikoho nezaujima ale HDR to ano 4K ide i bez grafiky staci GPU i z procesora na to netreba ani 1030, a su krabicky co nemaju problem asi si mal zle preto ta tvoja nespokojnost
Ono jde spíše o úhel pohledu a o to, jak to člověk napíše, než o fakta, zdá se mi z tvého příspěvku. Ta věta "stále je potřeba něco někde instalovat, něco upravovat, měnit OS" mi připadá silně tendenční.
Ať si pořídím PC nebo "krabičku" (ať už si pod ní představíme cokoliv), tak ten postup bude +/- vždy stejný a krabičky v tomto směru nijak nevybočují. Buď si Kodi nainstaluji na OS který dostanu s krabičkou, nebo si do krabičky nainstaluji OS a do něj Kodi, nebo použiji instalaci OS s již předinstalovaným Kodi. A u PC je to stejné. Rozdíl je v tom, jakou značku, kvalitu a solidnost (výrobce či dodavatele) si zvolím a jaké parametry HW si vyberu (CPU, GPU, RAM, disk, ...), jak u krabičky, tak u PC. Jediná potíž je v tom, že variant HW a spektrum výrobců "krabiček" je rozsáhlejší než u PC a tak je i větší pravděpodobnost si špatně vybrat. Pokud tomu ale člověk věnuje přiměřenou pozornost, vybere si jak mezi PC, tak mezi krabičkami dobře. Používám na Kodi jak PC, tak "krabičky", a nikdy bych větu "už nikdy žádnou krabičku" nevyslovil. V obou případech jsou zkušenosti +/- stejné, jak ty dobré (kterých je nesrovnatelně víc), tak ty špatné.
1. Nie je krabička ako krabička..
2. Povedz hocičo, čo ti nešlo a mi ti povieme, čo si robil zle Big Grin
A víte že už je mi jedno,jestli by to šlo,nebo nešlo,jsem spokojený co mám teď.Přijdu zapnu a jede,podívám se na vytíženost procesoru,ale nějak se to zvedlo,skoro na 10 procent,no tak asi tak,cash jejda on se načetl skoro celý film atd...
A ty si myslis, ze to ta krabice od cinana za 1500 neumi? Ja mam vytizeni procesoru taky kolem 10% a i kdyby bylo 100% tak mi to je uplne jedno pokud to hraje plynule. Jede mi to snad rok v kuse 24/7 a jedine co je tak me obcas otravuje hlaska ze se neco aktualizovalo (samo). Avsak dulezite je, ze jsou vsichni spokojeni s tim co maji.
: Připomněl jsi mi to mé HTPC (poslední fotografie), smutně se tu na mne dívá z místa, kde je ve stavu "OFF" od roku 2018 a kde stále čeká na můj (tehdy) slíbený upgrade. Tenkrát jsem jej pouze dočasně odstavil a věřil, že žádná "krabička" nemůže ohrozit mé rozhodnutí pro revitalizaci výše zmiňovaného HTPC .... Nechápu, že jsem si to vlastně uvědomil až po tvém příspěvku → ANO, krabička onen upgrade ohrozila ...... Nic mne v současné době nenutí k návratu či k vynaložení jakékoliv námahy pro opětovné rozjetí PC pro potřeby multimediální zábavy 10  Stále podvědomě čekám na záminku či náznak čehokoliv pro odsun těch malých, poruchových, problémových, čínských, fejkových a já nevím jakých ještě boxíků do pryč a vrácení mého nádherného HiFi skvostu na filmo/seriálovo/Tv/hudební výsluní ..... a pořád nic .... začíná to být podezřelé ....
Představ si, že za onen pád obývákového krále v rouše Fractal Designu může tohle nic se jménem Vero (Věruška, jak mu něžně říká manželka), tenhle elektronický "prd"je schován kdesi pod TV a nakopává tomu mému vystavenému krasavci zadek téměř na všech úrovních .... Ano po upgrade HW u HTPC by možná bylo vše jinak, ale když tak nějak není proč .....
"Věruška" dostala tehdy při nákupu do vínku i 5 letou podporu od výrobce, což je dle mého odhadu cca polovina roku 2023, tedy ještě téměř tři roky aktualizací softwaru, vylepšování výkonu i aktualizací zabezpečení a pak, že by ........ ???????
No zkrátím to, kromě bezproblémové Věrušky to byly od té doby i další zvrhlé čínské mašinky (jen pár náhledově) → X96, Magicsee N5, A95X F3 ..... je to doslova zhýralost, jak si k nim člověk přičichne je jimi nechutně nakažen a dále se to pak v rodině šíří jako zombie apokalypsa.
A považ, onehdy jsem si dokonce pohrával s myšlenkou odstavení mého nesmrtelného Dreamboxu v příspěvku s názvem → Výběr nového boxu , to se však zatím díkybohu nepovedlo.... Dream se drží na svém čestném místě a den co den plní to co má.

Tolik mé myšlenkové pochody které Tvůj příspěvek MacRiedere u mne vyvolal, nehledej v nich nic co by mělo jakýmkoliv způsobem ovlivnit Tvou spokojenost a Tvůj názor na multimediální hardware, každý máme právo na vyjádření  4
Pokládám příspěvky tohoto typu za matoucí, kontroverzní a s ohledem na téma zbytečné. Čím chceš přispět do diskuse? Tím, že bez konkrétních faktů jen vydáváš absolutní soudy, jen zvyšuješ zmatek těch, kteří tu nějaká fakta hledají. O nějaké produktivní a užitečné diskusi ani nemluvě. Spíše mě to připadá, jako když se chceš předvádět, jiný smysl ve větě "Přijdu zapnu a jede,podívám se na vytíženost procesoru,ale nějak se to zvedlo,skoro na 10 procent,no tak asi tak,cash jejda on se načetl skoro celý film atd..." nevidím. Na to si založ vlastní téma a nazvi si ho třeba "Koukněte se jakej sem hustej borec!". A můžes v něm alespoň vysvětlit, co že je to ta cash. 1
Promiňte,já zapoměl,že je zde zakázáno vyjádřit svůj názor,je to tu snad Kudy kam při výběru Kodi krabičky,a ono to PC není krabička?
Pojďme tuto diskusi, prosím, ukončit. Chodí sem neznalí lidi pro radu, a poslední příspěvky je pouze matou.
Asi bych to trochu narovnal. Prostě, jakákoliv krabička, nejlépe s procesorem Amlogic je pro použití Kodi naprosto dostačující. Pro normálního uživatele přehraje vše co jí přehodíte.
Samozřejmě existuje sorta lidí kteří ohrnou nos, ale je to tak.
Například já provozují již 5 let krabičku s Amlogic S905 (bez jakýchkoliv dalších písmen) a příkonem kolem 4W s naprostou spokojeností.
Už bych se nechtěl vracet k nějaké Malině a ještě nedej bůh k hučícímu PC s příkonem nějakých 80W, i když přiznávám, že jsem se s ním v té době těžce loučil.

Takže shrnuji: kupte si nejlevnější krabičku s Amlogic 2/8GB, dejte tam Coreelec na SD kartě a bude spokojeni.
(01.9.2020, 16:16)Cinda Napsal(a): [ -> ]Takže shrnuji: kupte si nejlevnější krabičku s Amlogic 2/8GB, dejte tam Coreelec na SD kartě a bude spokojeni.

Dôrazne upozorňujem, aby si ľudia NEKUPOVALI najlacnejšie krabičky 2/8GB bez toho aby sa poriadne pozreli čo to vlastne kupujú!!!
Viacerí výrobcovia majú 2GB ram verzie bez bluetooth, bez 5GHz wifi a len so 100mbit/s Lan, pričom
4GB ram verzia má aj bluetooth, aj 5GHz wifi (a nie len 2,4GHz), a namiesto 100 má 1000mbit/s Lan!!!
Príklad:
[attachment=6789]

Netvrdím, že to platí pre všetky krabičky, ale tvrdiť, že bude každý spokojný s 2/8GB verziou, je úplne scestné a môže vytvárať práve nespokojných užívateľov opierajúcich sa o takéto dezinformácie..
Proto jsem psal běžný uživatel. 2GB RAM s Coreelec bohatě stačí (1520MB volné), vnitřní úložiště stejně není použito, BT používá málo kdo, 100Mbit běžně stačí a přes WiFi se připojuje pouze největší hazarder.
Tvoj ,,bežný užívateľ" možno nepotrebuje bluetooth, 5GHz wifi a rýchlejšiu Lan, ale tak by si mal dať niekam tabuľku, čo "bežný užívateľ" potrebuje a čo už nie, aby vedeli novo prichádzajúci, či sú "bežný užívatelia" alebo nie..
Ja si tiež nepripadám ako nejak extra náročný užívateľ, ale až tak bežný teda nie som.. čiže podľa tvojej kategorizácie čo potrebujem a čo už nie?
Máš pravdu, 'běžný uživatel' je široký pojem. Souhlas!
Máš také pravdu, že není krabička jako krabička. Ale zboží z Číny je vždy loterie.

1. V dětském pokoji běží S905X 2/16 za 19USD. Pouštějí se výlučně pohádky na SCC.
2. V obývacím pokoji je stařičká S905 2/8 a běží na ni většinou IPTV simple client + O2TV jako náhrada za TV bez DVBT-2.
3. Široká rodina má od S905 po S912 2/16.

Co krabičkám předhodím to přehraje. Všechny provozují s Coreelec na kartě. Pravdou je, že všechny jsou připojené kabelem.
Pokud se nepodaří koupit opravdu nějaký shit, tak bude sloužit skoro jakákoliv.
A na konec: vždy se usmívám, když si někdo honí triko, že koupil 905X3 4/64 GB a na konec oznámí, že provozuje Coreelec na kartě . Za několik postů se zmíní že přidal větrák, protože mu to moc hřeje. Pak se pochlubí, že má vytížení vsech jader procesoru <10%. atd. Prostě, je to zmar.
Beznemu uzivateli jako jsem ja bohate staci treba Xiaomi TV Box s Amlogic S905X 2/8GB. Je to jeden z nejpopularnejsich tv boxu, celosvetove.
Podľa mňa sme si to už ujasnili a hlavne som to nemyslel v zlom, len nech v tom má jasno aj náhodný okoloidúci :)
Inak proti tomu tvojmu tvrdeniu som sa ohradil aj preto, lebo keď čítam PR články na boxy, tak mi je zle niekedy.
A potom sa tu objavujú podobné vyhlásenia ako vyššie, že sú boxy o ničom.. pritom si len treba vedieť vybrať.
Aby nedošlo k omylu, tak zdůrazňuji, že vše to co jsem napsal výše, platí pouze při použití krabice s CoreElec.
Ten kdo není schopen, či ochoten 'naroubovat' CoreElec, pro toho ty nejlacinejsi krabice nejsou, protoze vestavěný Android je katastrofa.
Pokud potřebujete z jakéhokoliv důvodu používat android (i když mě nenapadá důvod), tak vybírejte krabici s certifikovaným systémem AndroidTV. To se pak ale bavíme o částkách nad 150USD.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37