XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Estuary Stream-Cinema
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Je to zvláštní a moc tomu nerozumím. Já skin ladím na RPi2B s LE a funguje mi to bez problémů. Jen to déle trvá, než se po restartu RPi nebo změně v nastavení nebo restartu skinu načtou všechny widgety. Myslel jsme si, že to zpoždění vzniká díky tomu, že se data přenáší ze serveru po Internetu, ale v tom to není. Největší zpoždění dělá právě zpracování těch dat v pluginu, více jak 50, ale spíše kolem 60-70 %.
Posílám odkaz na LOG, ale bohužel přes kodi log file uploader se mě to nepodařilo, protože velikost souboru měla vždy kolem 6mb a limit je 1mb.
Doufám, že to k něčemu bude a error to hodilo v čase 22:08 - 09.
zatím díky

https://webshare.cz/#/file/6y94822UJ1
Tak jsme prošel log a porovnal ho s mým. Provozuji skin především na RPi2B, který je výkonově úplně někde jinde, než tvůj Shield. A to je podle mne důvod, proč se to u tebe chová jinak a proč to končí chybou. Je to zatím jen laická hypotéza, ale myslím, že nemusí být tak nepravděpodobná.

Jak vlastně Home stránka v Kodi funguje? Je to jeden "monolit", ve kterém jsou současně aktivní všechny widgety. Ale jen skupina příslušející k aktuálně navolené položce hlavního menu je "viditelná". Co to znamená? Že v okamžiku, když se zobrazí Home stránka, začnou widgety "kontaktovat" své zdroje dat. A pokud je těmi zdroji Stream-Cinema, začne addon odesílat na server stream-cinema.online žádosti o příslušné seznamy filmů, seriálů nebo epizod. Pokud je výkon stroje, na kterém běží Kodi, nízký, trvá zpracování přijatých dat dlouho, takže jsou žádosti odesílány ve větším časovém odstupu.

Měřil jsme to, poměr času odeslání žádosti na server a její přijetí vůči zpracování přijatého seznamu je u mé RPI2b cca 30-40 % ku 70-60 %. U Shieldu, jak vyplývá z tvého logu, se mi zdá, že je to opačně a ještě s větším rozdílem. Jinými slovy, zatímco u RPI2b je brzdou doba zpracování přijatého seznamu dat, u Shieldu je to prodleva odpovědi serveru na žádosti o seznam dat. Zdá se, že odpovědi jsou zpracovávány částečně asynchronně, takže dotazy na server se na straně Kodi odesílají ještě před tím, než přijdou odpovědi na ty předchozí. No a pokud počet nezodpovězených dotazů přesáhne jistý limit, dojde k chybě.

Nejsem programátor, tedy ne v současné době. Naposledy jsem se tím živil před 30 roky a v úplně jiném oboru. Takže jen těžko dokážu posoudit, zda je to skutečně tak. Možná, že problém je jinde ale to už nedokážu posoudit.

Asi tě bude zajímat, co se s tím dá dělat. Kromě nějakého zásahu do kódu addon Steram-Cinema 11 (což ale není ten správný postup), je jedinou cestou použití nějakého addon, přes který budou odkazy z widgetů procházet. Něco jako script.skin.helper.widgets od marcelveldt. Používají ho skiny jako Titan nebo Estuary MOD. Já jsem se tomu zatím vyhýbal, chtěl jsem, aby moje úpravy skinu byly co nejednodušší. A některé věci jsem zkrátka nedomyslel. Své výtvory testuji na třech typech instalací, žádná ale není tak výkonná, jako Shield, a možná proto jsem se s tím problémem ještě nesetkal a nemusel ho tedy ani řešit.
Karel1981: používáš na androidu doufám SPMC???
Nene pouzivam Kodi 17.6, protoze SPMC je ve verzi 16.7 a tam to nelze a to prostredi je “zastarale”. Nicmene i kdyz mam vsechny widgety v tom skinu od JiRa vypnute a nic to tedy “netaha” tak ten error vyskakuje i tak.


Jsem uživatel používající iPhone , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
Karel1981: nechceš zkusit tedy v.17? Někdo tu psal že mu to chodí se shieldem....
http://download.semperpax.com/spmc/android-arm/
No muzu ale je to asi aplha a nevim jestli bude fungovat 4k,hdr atd....zkousel jsem 18 leilu alphu a prave jsem narazil na rozliseni 4k. Asi vyzkousim nic za to nedam...diky


Jsem uživatel používající iPhone , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
Tak ještě přemýšlím o jedné změně. Inspiroval jsi mne tím, když jsi napsal "Nicmene i kdyz mam vsechny widgety v tom skinu od JiRa vypnute a nic to tedy “netaha” tak ten error vyskakuje i tak." Teď je to tak, že se "tahání" widgetů zablokuje pouze tehdy, pokud vypneš konkrétní widget. Pokud však vypneš celou položku hlavního menu, a její widgety jsou stále zapnuté, tak se "tahají" dál, jen se nikdy nezobrazí. Asi bych to měl změnit, protože takto to skutečně nemá žádnou logiku a zbytečně to zatěžuje. Vydám novou verzi. Díky za inspiraci.

Budu rád, když mi pak napíšeš, zda se něco změní, pokud vypneš některé (nebo všechny) položky menu Stream-Cinema.
Ano urcite se ozvu, protoze se me tvuj skin libi a budu testovat a nastavovat dokud to nebude ok. Dekuji


Jsem uživatel používající iPhone , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
Právě byla vydána nová verze skinu Estuary Stream-Cinema 1.9.16.d.

Ke stažení je v prvním příspěvku tohoto tématu, viz http://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-estuary-stream-cinema?pid=39164#pid39164

Bylo změněno blokování widgetů SC, které je nyní odvozené i od blokování SC v hlavní nabídce i jednotlivých položek SC v hlavním menu. Předchozí řešení blokovalo pouze ty widgety, jejichž zobrazení bylo zablokováno individuálně, takže pokud jste si například zablokovali nějakou položku menu v hlavní nabídce, data jejich widgetů byla neustále stahovány ze serveru, jen bylo skryto jejich zobrazování. Díky za inspiraci .
Ahoj JiRo,
skvělá práce 5 

nemohl bys prosím přesunout tlačítko "Vyhledávání" v sekci Filmy a Seriály
vím, že když si přidám "Menu Filmy" tak ho najdu mimo zobrazenou část vpravo,
ale neee všechny to u nás doma napadne 2 

nejsem žádný "filmofil" sleduji převážně jen co mi kdo doporučí, proto nejčastěji používám tlačítko "Vyhledat"

není to životně důležité, prd tomu rozumím a koukám co jsi to vytvořil,
ale za zeptání nic nedám 1
To vypadá jako zajímavý námět. Jen mi vrtá hlavou, jak jsi to popsal. Položka "Vyhledávání" není v sekci Filmy ani Seriály, je v té hlavní, Stream-Cinema. Pokud ji máš jinde, tak jde o nějaký lapsus, o kterém nevím jak vznikl...  11

To co požaduješ, není problém udělat, znamená to jen doplnění v definici nodes. Popřemýšlím o tom. Logiku to má, to nepopírám. Byla by to vždy jako první položka v menu Filmů a Seriálů.

Jen bych tě ale rád upozornil na to, že vyhledávání Stream-Cinema je také dostupné v hlavním vyhledávání celého Kodi. Nejdeš ho na hlavní stránce, nad hlavním menu.
[attachment=3548]
Pokud si ho vybereš, zobrazí se ti různé možnosti vyhledávání, které jsou v tomto skinu rozšířeny právě o všechny čtyři vyhledávací funkce Stream-Cinema. 
[attachment=3549]
JiRo: tyhle čtyři funkce vyhledávání by mě zajímali, které nemám ještě ve skinu. Prosím kde jsou definované? Našel jsem jen v home.xml - ActivateWindow(1107)....
Díky
Ano, jsou přesně tam. V Estuary Steram-Cinema to vypadá takto:

Edituje se soubor Custom_1107_SearchDialog.xml. Mám pro to vytvořený parent node Vyhledávání a v něm čtyři node, pro jednotlivá dílčí vyhledávání tak, jak jsou ve Stream-Cinema definovaná a v těchto nodech mám odkazy na příslušné funkce v addon. Vyhledávání je viditelné, pouze pokud je nastavená proměnná SCSearch, která se nastavuje v nastavení skinu.

U všech všech úprav Stream-Cinema používám komentáře. Pokud komentář začíná <!-- Stream-Cinema* ..., znamená to,  že v daném řádku nebo v celé struktuře (uvnitř počátečního a koncového tagu) jsou nějaké změny oproti výchozímu skinu. Pokud začíná <!-- Stream-Cinema+ ..., znamená to, že  daný řádek nebo v celé struktura je přidaná.
 
Kód:
            <control type="panel" id="9000"> <!-- Stream-Cinema* Search in Stream-Cinema plugin -->
                <include>ButtonMenuList</include>
                <content>
                    <item> <!-- Stream.Cinema+ Search Movies -->
                        <label>Vyhledat [B]Filmy[/B] na Stream-Cinema</label>
                        <onclick>Dialog.Close(all)</onclick>
                        <onclick condition="System.HasAddon(plugin.video.stream-cinema)">ActivateWindow(Videos,library://video/stream-cinema/vyhledavani/filmy.xml,return)</onclick>
                        <visible>Skin.HasSetting(SCSearch)</visible>
                    </item>
                    <item> <!-- Stream.Cinema+ Search TVShows -->
                        <label>Vyhledat [B]Seriály[/B] na Stream-Cinema</label>
                        <onclick>Dialog.Close(all)</onclick>
                        <onclick condition="System.HasAddon(plugin.video.stream-cinema)">ActivateWindow(Videos,library://video/stream-cinema/vyhledavani/serialy.xml,return)</onclick>
                        <visible>Skin.HasSetting(SCSearch)</visible>
                    </item>
                    <item> <!-- Stream.Cinema+ Search People (Movies) -->
                        <label>Vyhledat [B]Lidé (filmy)[/B] na Stream-Cinema</label>
                        <onclick>Dialog.Close(all)</onclick>
                        <onclick condition="System.HasAddon(plugin.video.stream-cinema)">ActivateWindow(Videos,library://video/stream-cinema/vyhledavani/lide-filmy.xml,return)</onclick>
                        <visible>Skin.HasSetting(SCSearch)</visible>
                    </item>
                    <item> <!-- Stream.Cinema+ Search People (TVShows) -->
                        <label>Vyhledat [B]Lidé (seriály)[/B] na Stream-Cinema</label>
                        <onclick>Dialog.Close(all)</onclick>
                        <onclick condition="System.HasAddon(plugin.video.stream-cinema)">ActivateWindow(Videos,library://video/stream-cinema/vyhledavani/lide-filmy.xml,return)</onclick>
                        <visible>Skin.HasSetting(SCSearch)</visible>
                    </item>
                    <item>
                        <label>$LOCALIZE[31113]</label>
                        <onclick>Dialog.Close(all)</onclick>
                        <onclick condition="System.hasAddon(script.globalsearch)">RunScript(script.globalsearch)</onclick>
                        <onclick condition="!System.hasAddon(script.globalsearch)">InstallAddon(script.globalsearch)</onclick>
                    </item>
                    <item>
                        <label>$LOCALIZE[31145]</label>
                        <onclick>Dialog.Close(all)</onclick>
                        <onclick>ActivateWindow(addonbrowser,addons://search/,return)</onclick>
                    </item>
                    <item>
                        <label>$LOCALIZE[31114]</label>
                        <onclick>Dialog.Close(all)</onclick>
                        <onclick condition="System.hasAddon(plugin.video.youtube)">ActivateWindow(videos,plugin://plugin.video.youtube/kodion/search/input/,return)</onclick>
                        <onclick condition="!System.hasAddon(plugin.video.youtube)">InstallAddon(plugin.video.youtube)</onclick>
                    </item>
                    <item>
                        <label>$LOCALIZE[31115]</label>
                        <onclick>Dialog.Close(all)</onclick>
                        <onclick condition="System.hasAddon(script.extendedinfo)">RunScript(script.extendedinfo,info=moviedbbrowser,search=True)</onclick>
                        <onclick condition="!System.hasAddon(script.extendedinfo)">InstallAddon(script.extendedinfo)</onclick>
                    </item>
                </content>
            </control>
Asi jsem to blbě popsal, ale rozumněli jsme si 5
byl to hlavně ostych mít k tvé práci připomínky 1

Ano v doplňku SC je vyrianta "Vyhledávání" a pak zvolím zda hledat ve "Film, Seriál, ..." a zadám co chci.

No a ve tvém skinu, by členové mé rodiny uvítali, kdyby v menu "Film" byla "Lupa" a rovnou vyhledávala ve Filmech 5

kdyby to tedy bylo možné, prosím 2

a k těm tvým obrázkům, asi mám něco blbě nastaveno ( NB s W10, Kodi 17.6) bo u mne to vypadá takto

[Obrázek: QoSRujH.png?1]
- musíš si to zapnout:
Nastavení/Nastaveni vzhledu/Obecné/Rozšíření vyhledávání o Stream Cinema

no to je jiná  :o)
byl jsem ze skinu tam nadšený, že mne nenapadlo v té části "Obecné" zkusit srolovat níže, díky

a teď už vlastně ani nevím proč jsem prudil JiRa 1 

nooo jenom jestli jste mi to tam teď nedodělali 5
omlouvám se
, takze poznatky z posledniho update: pokud mam vse vypnute tak bezproblemu zadny error. Pokud vse zapnu tak jiz nevyskoci hlaska server error ale[Obrázek: 72545f5f1973195d11f0408b131a5d8b.jpg] jen chybova hlaska viz foto. Takze momentalne mam toho pozipane tak cca polovinu a vse je vypada ze ok. Mozna to dela jen urcity widget?? Pak se chci zeptat jestli si to “taha” data i na pozadi napr kdyz sleduji film ( kvuli rychl int. mam jen 10mbps). Jeste jsem koukal ze nefunguje polozka stazene soubory...ta funguje az v pluginu SC. Jinak jeste jednou dekuji za super skin.


Jsem uživatel používající iPhone , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
JiRo: díky implementoval jsem si to taky ale bez podmínek 1
Tak chybová hláška se objeví pokaždé? Je možné, že je to jen nějaká náhodná chyba. Mně se také, čas od času objeví, a to i když tento skin nepoužívám.

Data se na pozadí nestahují, obsah widget se obnovuje pouze při přechodu do hlavního menu a ještě ne vždy. Navíc, je-li v addon zapnutá cachce (což by měla být vžy!), tak je většina odkazů uspokojena v ní a na server se vůbec nejde.

Na tu chybu v download se podívám.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33