XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Raspberry Pi 4 - 2019
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
-V LibreElec: System Nastavení (úroveň nastavení Expert) >System >Vstup >Periferie>"CEC Adapter"
Super díky moc.
Ahojte pánové, mám takový problém, když listuji v menu hlavně skin stream Cinema tak se postery lámou v půlce jak kdyby špatně nastavený hdmi, ten mám na 1920/1080p.
Nevite jak nato?
Díky za každou radu.

Ahoj dej si úroveň na expert a v nastavení displej kalibrace displeje nebo obrazu je to na stejném místě kde přepínáš rozlišení nejsem u toho tam by to mělo jít. Pokud máš na mysli špatné zobrazení při spuštěném videu tak ram to jde taky dáš při spuštěném videu dát OK na ovladači přejít úplně doprava nastavení videa- kalibrace a nakonec zvolit uložit pro všechny videa nebo podobně... Nevím jestli myslíš v otázce přesně toto...

To jsem všechno dělal hned na začátku, myslel jsem že to dělá rozlišení měl jsem nastaveno na 4k ale po připojení na monitor a rozlišení 1080p to dělá pořád.

Pak jedině ci mě napadá zkusit jiný skin nebo zkusit na té TV změnit označení vstupu u toho hdmi kde je Pi připojeno. Třeba u TV LG se dá vybrat mezi setobox, PC, atd a zrovna to PC myslím změní nějak rozlišení obrazovky, možná frekvenci, nebo se podívat do nastavení TV jestli ohledně hdmi nejde něco jinak nastavit a zkusit.
Nerozumím co znamená "se postery lámou v půlce", pošli screenshot.
To neuvidíš je to sekunda, když procházíš např. filmy tak rychlejším posouváním se obrázek v půlce jak kdyby roztrhne a vráti zpět. To bych Muse asi natočit na telefon.
Tak to bych spíše viděl na problém v implementaci daného systému, ale to je nepravděpodobné - RPi4 a LE, to bys určitě nebyl sám, kdo mám takový problém. Takže něco specifického pro tvé nastavení (Upravit obnovovací frekvenci obrazovky?) nebo konfiguraci RPi a TV? Ne, nedokážu si to představit, takže ti asi neporadím. Sorry.
Nějaká pomalá interpretace obrázku. Sekuda, to bych se na to... ******.
: Právě že mi začalo dělat už na Rpi4 4GB když jsem to nastvoval na 4K televizi a teď to stejné na Rpi4 1GB ale toto se kouše celkově,už jsem psal do rpi schopu,pustím film a cca po 5 minutach se to sekne a pomuže jen tvrdý restart,myslel jsem že to bude skinem Stream Cinema nebo u toho skinu se to seklo hnen při nabíhání skinu ,nestačil se načist ani seznam filmu na hlavní obrazovce,CPU skočilo nahoru a byl konec.

A neprehřívá se ti to Pi4? Sám mám 2x Pi4 jeden 2gb a druhý 4gb a běží bez problémů to 4gb dokonce 24/7 s Raspbianem a pod ním Kodi.

Právě že to nejde zkontrolovat ,chtěl jsem přes telefon ale uz se do toho nedá dostat a kdyz nic nehraje tak to mělo kolem 53

Pro Pi4 je chladič podle mě prakticky nutnost pokud to má přehrávat video nebo být víc zatížené topí dost, taky zdroj by mohl být problém.

To si obednal kamoš jako sadu,plastova krabička,nalepovací chladič,krabička otevřena moc teplé to není,u skylink live ct sport to mělo cca 58 stupnu.

Já tam mám tohle teda z Číny podstatně levněji a teploty něco málo přes 60C v zátěži, když jsem zkoušel stress test tak šla teplota k 70C bez chladiče nevím to bych měl strach https://www.czc.cz/raspberry-armor-pro-r...gLGSfD_BwE
: No ale počkej. Tys to interpretoval (nebo to tak alespoň vyznělo) jako problém zobrazení, nyní to spíše vypadá na nějaký komplexnější problém systému.

Obecně platí, že pokud jsi v menu, tak je zatížení často CPU větší než při přehrávání videa (pokud se video dekóduje HW) kde to jde na vrub GPU, takže tam může hrát roli prostá skutečnost, že to CPU v těch špičkách při listování v menu jenom nestíhá. Další věc je, že jsou CPU a komunikace hodně zatíženy při náběhu Kodi, kdy se sestavují všechny widgety. Další věcí může být paměť, Estuary Stream-Cinema je docela pěkný žrout paměti. Ty sofistikované skiny AEON Nox 5 Silvo, Titan, Estuary Mod V2 a podobné mají ty uživatelské definice uložené v datech pomocných addon (skin.shorcut, ...), u Estuary SC je to řešeno tím, že tam ty definice jsou vytvořeny všechny a ty nepoužité se pouze skrývají. Ale při spuštění Kodi se do paměti natahují všechny.

Asi to tak bude jak píšeš, uvidím co odpoví z Rpi schopu.
No ale když prehodím skin a listuji v menu tam zpět tak je to v pohodě dokud nepustím film, ten se po chvilce sekne a je vymalováno.

Já bych zkusil čistou instalaci nejlépe na jinou sd kartu, protože i ta může zlobit také jiný zdroj, nechal defaultni skin, pustil film a sledoval při tom přímo v Kodi teplotu a vytížení cpu a obsazení ram. Jaký používáš systém? Jedná se o stabilní verzi?
A nepřehnal jsi to s cache? Máš 1 GB RAM, což ostatně není mnoho (při příštím nákupu RPi 4 1 doporučuji alespoň 2 GB, ne-li rovnou 4 GB), takže příčina může být buď že ti vyletí teplota, ale to by se to asi neseklo, nebo že máš málo paměti. Zkus cache snížit.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18