XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Raspberry Pi 4 - 2019
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Pár zajímavých informací k RPi 4:

U Raspberry Pi 4 není k dispozici hardwarová podpora pro MPEG-2 a VC-1. Procesor má totiž dostatek výkonu, takže je bez problémů zvládne dekódovat softwarově. Dříve bylo nutné dokoupit licence a zadat do config.txt.

RPi 4 má k dispozici 2x HDMI s označením 0 a 1. Připojit můžete dva monitory současně, při rozlišení 1080p a frekvenci až 60 Hz nebo až 4K při frekvenci 30 Hz. Použijete-li pouze jeden monitor je vyžadováno jej propojit s HDMI 0, kde při zadání parametru do config.txt:

Kód:
hdmi_enable_4kp60=1
dojde k aktivaci maximálního rozlišení. Do budoucna možná bude nastavitelné přímo z grafického prostředí LibreELEC.
----vyreseno----
Upgradl jsem na RPi4 z 2ky...po nove instalaci Libreelecu a Stream Cinema slysim jen zvuk, titulky, video cerne...nesetkal se s tim nekdo? Nahodil jsem i dalsi video pluginy a obdobny problem..
------vyřešeno------ to si přeložíme jako A teď mi polibte.

Slušností by bylo napsat JAK vyřešeno
Proste jsem provedl instalaci celou znova...a nebudte tak utlocitni.
Hmmm, když jsem dnes od rána u toho "moralizování" v několika tématech, tak si rýpnu i zde → když se milý widlak85 napíše "A" je dobré napsat i to "B" 

...... howgh ..... a dnes mám doufám již vybráno .....  14
Tak ja snad pujdu kvuli vam ke zpovedi...pardon panove, prislo mi to nejrychlejsi pro vsechny, na zacatek napsat vyreseno a opravdu se po pulnoci po 4 hodinach prani se s nastavenim nechci zdrzovat s tim, ze napisu - NEVIM, proste to neslo a zkusil jsem to nainstalovat znova.

Nejde ani o to že se nechceš zdržovat, ale RPi4 je celkem čerstvá záležitost, proto spustu lidí může zajímat jak jsi problém vyřešil . Informace "vyřešeno " nikomu moc neřekne 4 .
Potřebujete opravdu k Raspberry Pi 4 zdroj, který dá 3A ?
Na takovou otázku lze snadno odpovědět, pouze však za předpokladu, že jistě víme co vše bude k RPi připojeno a s jakým odběrem.

Pro představu přikládám tabulku proudového odběru všech generací. Měření je od Pi Foundation při pokojové teplotě, s Pi připojeným k HDMI monitoru a do USB zapojenou klávesnicí a myší.
[attachment=5456]

Ze zvědavosti jsem zkusil kolik si moje Pi 4 (4 GB) vezme v zapojení: 1x HDMI, Ethernet, 2x flash disk, 1x USB přijímač pro bezdrátovou klavesnici a myš. V tomto složení jsem naměřil nejvyšší hodnotu 1.35 A a to při 100% vytížení CPU. Bez zátěže se hodnota pohybovala kolem 0,8 A.
[attachment=5458]

S výše uvedeného měření je patrné, že mi s dostatečnou rezervou postačuje zdroj 2A.
Musím říct, že to přehřívání není tak horké, jak jsem čekal. Při 2h Kodi filmu ukazuje 156*F, teploměrem na povrchu max 58*C. Mám normální zonepi krabičku a chladič (v setu od rpishopu).

Otázka bude, kam se to posune s HDR. Rpishop mi psal, že připravují druhou verzi větráčku, který bude možné spínat dle naměřené teploty (kdo si chce zbastlit sám, není problém, např. https://blog.hackster.io/do-you-need-to-...523ca12453)
plesi: uz jsem jim to psal na FB. Je to pekny kus prace, ale vzdyt ta cena je podobna uz pomalu jako cena za RPi 4.
Cena je skutečně "pěkná". Nicméně zase tak úplně super mimo to není. Je to manufakturní výroba, CNC a to je samozřejmě nákladově někde jinde. Podobné řešení nabízí Flirc. Z košíku jejich e-shopu s dopravou přes Amazon a poštou to papírově vychází kolem 30 USD. Jejich Kodi Edition, která byla časově omezeně se slevou 5 USD, to bylo ještě o chlup lepší. Momentálně ale Flirc ani jedno z toho k dodání nemá. Kodi Edition už skončilo, standard je zatím jen jako preorder.
[Obrázek: raspberry-perspective-menu-228x228.jpg][Obrázek: kodi-raspberry-perspective-menu-228x228.jpg]
Otázka je, kdo to využije. Je to určené pro někoho, kdo se rád bude dívat na pěknou krabičku, která bude zároveň funkční a to, zda to stojí 750 nebo 1000 zas tolik řešit nebude.
Tak uz mam RPI4 tez, vymena za RPI3, problem se naskytnul s ambilightem pres hyperion. Proste po upgradu to nejede a hazi to chybu. Vyresil jsem to pomoci Arduina.
Navod zde: https://hyperion-project.org/threads/diy...-apa102.8/
Jeste se musi nastavit baudrate  na 500 000, jak programu pro arduino, tak v konfigu pro hyperion.

Krabicku jsem pouzil s RPI3 co jsem mel z ALI i s vetrackem. Stacilo otocit jeden panel a presne sedla na RPI4.
https://www.aliexpress.com/item/32699703...4c4dZWgXpj

Pokud ma nekdo 3D tiskarnu, tak si ji muze vytisknout.
https://www.thingiverse.com/thing:1368797
(02.8.2019, 23:43)widlak85 Napsal(a): [ -> ]----vyreseno----
Upgradl jsem na RPi4 z 2ky...po nove instalaci Libreelecu a Stream Cinema slysim jen zvuk, titulky, video cerne...nesetkal se s tim nekdo? Nahodil jsem i dalsi video pluginy a obdobny problem..

Prosím, nemá někdo jiný stejný problém? Bohužel kompletní přeinstalace nepomohla, na zahraničních fórech jsem nenašel žádné řešení.
Jakmile se pokusím cokoliv přehrát z nějakého pluginu, tak vše běží kromě obrazu. Přehrávám na Samsung UHD a mám nainstalovaný nejnovější LibreELEC (LibreELEC-RPi4.arm-9.1.002.img.gz)
Díky za nápady...
chiefak: Máš HDMI kabel správně v portu HDMI 0?
K těm vstupům - Já třeba mám TV Samsung fullHD a nepotřebuji mít HDMI kabel z boxu (RPi2/3) do "0" (1). Naopak v prvních dvou nesedí rozměr a kupodivu v dalších dvou HDMI vstupech rozměr obrazu kalibrovat nemusím.

Co v Kodi nastavení přehrávače, video, zpracování, povolit/zakázat HW akceleraci....?
RPI4 má dva HDMI výstupy. Pro LibreElec se musí použít jen HDMI 0. HDMI 1 sice zobrazuje GUI, ale ne video.
Ah.... Tys měl na mysli výstupy z RPi4 a informaci "4Kp60 nelze nastavit na dvou monitorech současně".
Mělo by fungovat současně 4Kp30.
Mělo by fungovat současně 1080p60. Ale čtu jen papírové parametry, takže.....
jeste bych zkusil reboot
Včera jsem dostal Rpi 4 a po installu Libreelec se i vyskytl podobný problém, zvuk =  1, video = 0.. trochu jsem pátral a  stačilo dodržet pokyn první zapnout TV a potom RPi a najednou to jde.. 4k HDR 60FPS, sice asi po třech hodinách začal svítit teploměr na ploše a tak jsem ho radši vypl a odstranil ten horní dekl z krabičky.. evidentně ten pidi měděný pasivní chladíč to v uzavřeném boxu neuchladí a bude třeba akivní vrtule, nebo opendekl krabička.. :)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18