XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Monitor frame rate
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím, máte někdo zkušenosti s připojením maliny k 60hz monitoru? Zajímalo by mě, jestli cestou hdmi-hdmi umí monitory i 50hz, 24hz a jiné frekvence. Ptam se proto, protože mám starší monitory pouze s VGA nebo DVI a přes tyto vstupy jde přes redukce pouze 60hz respektive 59,94. Chtěl bych na to pořídit tento kousek https://lcd-monitory.heureka.cz/benq-gw2...e/#section. Diky
Bude to fungovat stejně, jako funguje RPi/.../Kodi HDMI připojení na 60Hz TV.
Pokud obraz "přeteče", použiješ kalibraci v Kodi.
Nebo máš na RPi jiné systémy a jinou aplikaci?
Jde mi o to, jestli když vlezu do nastavení, zda si budu moct vybrat mezi, jak jsem říkal 50hz, 24hz, 30hz atd, jestli to ty monitory umí jako televize.
To je pravda. Dříve výrobci uváděli k monitoru i tabulky, tzv "módy zobrazení", a teď nic. Až budu mít čas, vyzkouším to. Ale myslím, že i tvůj DVI monitor bude zobrazovat stejné módy jako ten nový.
Já tedy nikdy jiné než 60Hz nastavení nepoužívám, vyzkoušené na TV mám i nižší, ale jsou pro mne zbytečné.
Já mám právě naopak pevně nastaveno 50hz s vypnutou funkci adjust refresh rate. Jednak sleduju tv, která je 25hz a filmy 23.987 jsou takto plynulejší než při nativnim 23.987. Co se týče monitoru, tak mám starou masinu 16:10 (1650:1080), kterou připojují k maline redukci do vga a povolí jenom 60hz, díky čemuž je obraz dost trhanej a po chvíli z toho bolí hlava. Žiju v tom, že spojení HDMI-hdmi problém vyřeší, ale nevim, zda to ty monitor, umí.
Bohužel mám jen DVI vstupy, takže redukce z HDMI. Mám tedy redukci digitální/digitální. A je to tak po zkoušce, že Kodi nabídne jen 60 a 59.93 Hz. Také nic jiného.
Nejvíc mne překvapilo, že monitory už mám tak staré, 9 roků (4:3 - 1680x1050) a 5 roků (16:9 - 1600x900).
Jsem zvědav, jestli napíše někdo s novým HDMI monitorem.
EDIT: A ještě - pokud jedu Kodi z instalace na PC, tak vůbec k žádné nabídce obnovovací frekvence nedochází (je to vidět i na Kodi  Wiki). Řídí si to grafická karta.
Mám právě tušení, že VGA a zvlášť DVI nic jinýho než 60hz neumí.