XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Prima play
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Client díky moc
Client: Vdaka
Super, potvrzuji funkcnost a davam jednicku s hvezdickou.

Rikam si, jestli by nestalo za to rozjet "vlastni" repozitar, kde by vsechny tyhle "fixy" byly. prijde mi, ze se o ten jediny cesky nejak moc lidi nestaraji a je to skoda.
Taky už mě to napadlo, ale ono by opravdu stačilo kdyby se tvůrci starali, resp. byli alespoň kontaktní, takhle celý repozitář ztrácí smysl, když všechny opravy apod. jsou rozesety po fóru a všechno ofic. visí půl roku+ jako pull request na Gitu.
Já bych se raději držel toho existujícího repozitáře. Ale je bohužel pravda, že jeho správci nejsou moc komunikativní. Kdyby mezi sebe pár lidí pustili, určitě by se to pohlo dopředu. Ale to by se toho musel někdo ujmout a začít s nimi jednat. Zakládat nový repozitář to bych viděl až jako poslední možnost.
Asi tak, nový repo je samozřejmě blbost, ale situace je taky špatná :-) Takže by bylo dobré ji nějak řešit (otázkou jak?) 

Geek si to opraví, nemá s tím problém, ten kdo si nedokáže opravit, ale umí hledat má výhodu, kdo neumí ani jedno to má špatný, např. když nahodíš Kodi rodičům, kteří se s ním nějak naučí, tak každou opravu budeš chodit řešit s flashkou?

Každopádně tak jako tak je český repo k ničemu (ve většině případech).
Nemyslim si, ze by nove repo byla blbost, zejmena, pokud by se udelala nejaka pekna adresa typu "repozitar.xbmc-kodi.cz", aby si clovek nemusel pamatovat nejake extremni URL na Github.

Dalsim plusem by bylo to, ze by clovek nemusel shanet individualni "fixy" ruzne po foru a vse bylo na jednom miste. Myslim si, ze sikovnych lidi je tady na to dost. A pokud se o puvodni nikdo nechce starat, tak je mozna na case to "prevzit".
No dobře, ale mezi novým repozitářem a použitím toho starého je jediný rozdíl, aby se ten (nebo ti, protože by jich asi mělo být víc), kdo se toho ujme domluvil se správci toho původního a oni mu dali správcovská práva a on se tomu věnoval častěji, než to oni dělají doposud. Nic dalšího nepotřebujeme. Vše co navrhuješ pro ten nový, se dá realizovat i v tom starém.
(client bych rychlejší :-) To je sice dobrá myšlenka, ale pořád to neřeší existující doplňky a jejich vývoj/úpravy. A forkovat je všechny do nového repa, nevím na kolik by bylo šťastné řešení.

(13.9.2019, 23:06)Client Napsal(a): [ -> ] No dobře, ale mezi novým repozitářem a použitím toho starého je jediný rozdíl, aby se ten (nebo ti, protože by jich asi mělo být víc), kdo se toho ujme domluvil se správci toho původního a oni mu dali správcovská práva a on se tomu věnoval častěji, než to oni dělají doposud. Nic dalšího nepotřebujeme. Vše co navrhuješ pro ten nový, se dá realizovat i v tom starém.

Když jsou ve většině případů nekontaktní, tak dost nevidím reálnou šanci v tomhle. Ti co kontaktni jsou tak, na to repo kašlou. Nepotvrdí ani naservírovaný pull request.
Samozrejme, ze se to da realizovat i v puvodnim, ale nejsem si jist, ze bude chut i vule. Vzpominam na dobu, kdy KODI CZ/SK komunita byla jen na Google+, porad se hovorilo o rozjeti webu/fora a nic.

BTW nejsem specialista pres Github, takze netusim, co by to obnaselo s temi, co funguji a zdali je to pro ne nejaky vetsi zadrhel. Nebo je to o par kliknuti mysi?

“Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody” 4
Doplňky o které se autor nestará a má k nim přístup pouze on, tak můžeš mít klidně 10 repozitářů, ale změnu může potvrdit pouze autor doplňku, případně ti co mají oprávnění. Což v tomto případě je začarovaný kruh.

Dá se udělat fork doplňku (něco jako duplikát) ten si dáš do nového repa, děláš si změny podle sebe, ale už se nepromítají případné změny v ofic. doplňku.

Nejde o důvody, bylo by dobré to vyřešit, ale mám pocit, že český repo je akorát kvůli SC, zbytek je mrtvý. A veškeré opravy jsou pouze na fóru.
Ano, souhlas.

Mimochodem. Jedna věc je správa repozitáře a založení nového projektu v něm. Ale běžné aktualizace, pokud jsou řešeny autory v jejich repu a pak namapované do repozitáře Kodi, o ty se správce starat nemusí. To probíhá automaticky. Takže za to, že se opravy addons nedostanou do repozitáře nemůžou správci repozitáře Kodi, ale autoři addons. Je třeba rozlišovat, co brzdí svou nečinností správci repozitáře a co autoři addons.

Jinak user friendly url je záležitost doplněním domény 3. řádu v záznamech domény xbmc.kodi.cz a přesměrováním na github, což lze klidně udělat už teď. Pro to nemusíme vytvářet nové repo.

A co se týče individuálních fixů, stejně by probíhaly přes PR, takže by tam fáze schvalování byla tak jako tak.

Ale pokud si někdo založí nové repo, bránit mu v tom nikdo nemůže. Prostě budou mít uživatelé v Kodi více repozitářů. I to je možné řešení.
Tak jiné řešení nejspíš není v téhle situaci, funkční doplňky o které se autor stará nechat být a zbytek naforkovat do novýho repa. Otázkou na kolik je tohle majoritní záležitost a nebyla by to spíš záležitost pro 5 lidí. :-)
Tak predpokladam, ze nefunkcni doplnky (treba tady prave iPrima) stejne nikdo nepouziva, uz jen z logiky a povahy toho, ze proste nefunguji. Pokud se nekdo o svuj doplnek stara, tak je zase logicky predpoklad, ze bude i komunikovat a spolupracovat.

Na druhou stranu je treba rici, ze to znamena ty komunikujici “sdruzit” a potom se o to starat. Sam moc Githubu nerozumim, ale minimalne zkusit obeslat ty lidi bych mohl. Je schopen nekdo prilozit ruku k dilu? Pripadne mi soukrome vysvetlit zaklady/zasady fungovani Githubu? 88
dik , funguje ok
S474N: Tak jako pokus jsem si udělal svůj repo https://github.com/lama18/repository.kodi-cz, ten český "ofic." už mě dobavil :-)
Při pokusu o přidání repozitáře do kodi 17.6 končí pokus hláškou nepodařilo se nainstalovat doplněk ze souboru...

EDIT: Tak snažil jsem se tam nacpat něco jiného... Spíš by tady měl zaznít odkaz na repozitář tento: https://github.com/lama18/repository.kod...ry.kodi-cz

Super, funguje. Díky!!!
Já jsem tam měl myslím taky problém se ztažením. Asi se to nějak blbě stáhlo. Zkus přímý link na zip. https://github.com/lama18/repository.kod...-1.0.0.zip
ahoj chlapi, nevite zda se da dostat ke vsem nebo aspon vice dilum mame radi cesko.. v iprima jsou jen posledni tri. Diky.
Obavam se, ze v doplnku nikdy nemuzes videt vice, nez co ma Prima na svem webu:
> https://prima.iprima.cz/mameradicesko
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12