XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Kodi v18 - sekání
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj, Kodi se mi aktualizovalo na verzi 18 a od té doby se obraz jakéhokoliv filmu/seriálu začal trhat. Filmy už nějakou dobu pouštím ze Stream Cinema, ale zkoušel jsem i Film ze sítě a problém je stejný. Je třeba do Kodi 18 dotáhnout nějaké kodeky nebo něco nastavit? Díky
Zkus BETA 5 https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/, s tou se to zdá být Ok.
Zkoušel jsem, u bety 5 pomohla až čistá instalace (takže to asi musí dělat nějaký můj addon) nicméně v betě 5 mi nešla obnovit záloha(házelo to chybu) abych to ověřil. Takže jsem se vrátil k 17.6
Nepoužíváš u Kodi 17.6 Adjust Display Refresh Rate? Aneb přepnutí obnovovací frekvence obrazovky podle přehrávaného zdroje? U Kodi 18 je potřeba požadovaná rozlišení a obnovovací frekvence nejprve povolit ve Whitelistu.
Nějaký tipy co jsem se dočetl různě na forech jsem zkoušel a tohle byl jeden z nich, měl jsem nastaveno podle monitoru(Televize 1080x1920 60Hz) ale to nepomohlo, jak říkám - evidetně to dělá nějaký doplňěk což jsem ale nemohl ověřit protože mi nešlo obnovit zálohu v Kodi v18
17.6 je nejlepší zatím,18ky se mi také občas sekají nebo po nějakém čase provozu a to mám už slušnější tv box,takže jsem downgradoval zpět na 17,tam jede stream bez problémů. V 18 nejdou používat zatím veškeré backupy,zálohy přes addony. Lze dobře použít kopírování přes nějakou apku v systému androida,je nutno ale povolit zobrazování zkrytých složek a kopírovaný soubor pak přepsat v kořenové složce v Kodi.
(Amlogic s912 - A95x A2 tv box, 3gb Ram,32Rom,Android 6.0.1)
Mám podobný problém. Nová krabička co by měla v pohodě zvládat 8K videa, všechny kabeláž CAT6, switche cisco nebo profi d-link, 3x NAS a krabička na stejném switchi. Vše na 1GB. Najednou z jednoho NASu kde nikdy nebyly problémy se film začne swapovat. prostě co 10 minut filmu +-autobus se začne točit kolečko načítání zdroje, pak se začne film rozpadat na takové cáry, v obraze se objevují jako by trhance. Nikde jsem žádné nastavení pro síť nenašel, síť je namapována sambou, ve stejné pracovní skupině. V čem může být problém?
Co je to za krabičku?
Tohle vypadá na tzv "krvácení barev" obrazu......tohle je problém většinou v SW ( starší kodeky, nebo starší upgrade systému či Androidu ) nebo i HW tv boxu .
Zkus film dát přes wifi nebo rovnou napevno na LAN nebo film z usb, odzkoušej i jiné sw přehrávače..... odzkoušej jiné možnosti.
[attachment=6502]tady je log
Promiň, nejsem programátor, a ještě k tomu milión vět.... Já se řídím heslem: zálohuj a pokus-omyl
Minulá verze KODI mi tohle nedělala, btw. mám doma 3 krabičky a používám jen tu s nejvyšším výkonem. Mám Evolveo 4K co by 4K měla zvládat, zvládá ale nezvládá zároveň 4k video a rozkódovat zvuk do optiky. Měl jsem (je teď na opravě) teslu 4k co to zvládala ale po půl roce jí odešla optika, asi se to přehřálo. No a teď evolveo co zvládá 8K videa a tak 4k zvládne levou zadní....na vině je de fakto zesilovač - reciever který ještě nedošel do věčných lovišť elektroniky.
(31.10.2018, 15:33)Illumination19 Napsal(a): [ -> ]Nepoužíváš u Kodi 17.6 Adjust Display Refresh Rate? Aneb přepnutí obnovovací frekvence obrazovky podle přehrávaného zdroje? U Kodi 18 je potřeba požadovaná rozlišení a obnovovací frekvence nejprve povolit ve Whitelistu.

Ahoj. Mohl bys to trochu upřesnit. Už dlouho řeším tuhle záležitost s obnovovací frekvencí. Mám TANIX TX9 Pro a měl jsem i jiné boxy(MINIX...) a vždy jsem používal SPMC 16.7, kde bez problémů funguje změna obn. frekvence. U Kodi 17,18 to je nefunkční ať dělám, co dělám. Dá se to teda nějak ošulit? Ten Whitelist najdu kde?
Díky za info
Zdravím, mám podobný problém. Ať už nainstaluji jakoukoliv verzi Kodi, tak se mi pravidelně při přehrávání seká (cca každých 10 vteřin), dělá to u všech nainstalovaných doplňků videí. Listování v menu běží plynule dokud v nastavení nenarazím na složku "Systém", zde se kodi okamžitě sekne a spadne. Mám Win10, 4 jádro, 8GB RAM a SSD,... výkonem PC by to tedy nemělo být. Setkal se s tím někdo? Nevíte jak to vyřešit? Díky
(28.7.2020, 23:51)stritep Napsal(a): [ -> ]Zdravím, mám podobný problém. Ať už nainstaluji jakoukoliv verzi Kodi, tak se mi pravidelně při přehrávání seká (cca každých 10 vteřin), dělá to u všech nainstalovaných doplňků videí. Listování v menu běží plynule dokud v nastavení nenarazím na složku "Systém", zde se kodi okamžitě sekne a spadne. Mám Win10, 4 jádro, 8GB RAM a SSD,... výkonem PC by to tedy nemělo být. Setkal se s tím někdo? Nevíte jak to vyřešit? Díky

Vyřešeno. Kdyby měl někdo podobný problém, přikládám video-návod, jako Kodi nastavit https://www.youtube.com/watch?v=DoQy-Ul7SpI
Ahoj,
mám Teslu TEH-500 PLUS a stále řeším trhané přehrávání videíí přes SCC. Zařízení dle vyjádření výrobce, musím mít nastaveno v systému android rozlišení 1080i 50Hz, aby TV tuner zorazoval obsah plynule jina se obraz při rotaci kamery trhá není plynulý, jen když je nastaveno zmíněné rozlišení. No a pak nastává problém v KODI 18.9
dělali to i předchpzí verze. Změny rozlišení to jen lehce vylepší, ale nikdy k dokonalosti. I když nastavím automatické použití nejlepšího rozlišení v systému android 9.0. V kodi v nastavení systému/ zobrazení/ seznam povolených je bohužel jen to jedno rozlišení, který systém android má aktuálně nastavený. Přes PC a přehrávní v KODI poslané přes HDMI kabel do TV je video plynulé.
Neví prosím někdo jak tohle vyřešit, abych měl videa zobrazená plynule?
Děkuji
To systémové rozlíšenie v nastaveniach kodi, kde máš len 1 nastavenie, je nastavenie rozlíšenie rozhrania (GUI) kodi.. s prehrávaným videom to nemá nič spoločné.
Problémy zvyknú robiť okrem nesprávnej frekvencie aj rôzne funkcie "vylepšovania" obrazu, ktorých je požehnane (kodi, android, tv) a ich kombinácia alebo aj nekvalitný hdmi kábel.
Tak znovu:
kabelem to není - jak píšu víš přes PC funguje normálně
jak píšeš že to rozlišení je jen prostředí, tak je toto rozlišení i při přehrávání filmu - TV má info v jakém rozlišení aktuálně pracuje a i frekvenci
Tudíž to vidím je a jen na problém této krabičky. Ano zkoušel jsem i nastavit obraz TV jako jsou TrueMotion a podobně a to bez výsledku. Nehlledě na to, že pokud to posílám přes PC do TV, tak tento problém nemám a běží na 1080p 60Hz.
Když rozlišení rozhrani GUI v kodi nemá na přehrávání vliv, tak jak je možné pokud v sytému android nastavím např. natvrdo 1080p 50Hz má video mnohem plynulejší pohyb než např. 1080i 50Hz. Toto rozlišení musí být nastaveno, aby obraz DVB-T2 tuner měl plynulý obraz.
Keď nastavíš rozlíšenie v androide, to už má vplyv na prehrávané video.. tak isto zapnuté hd->sd a sd->hd. Ja som písal o nastavení v kodi ,,systém/ zobrazení/ seznam povolených" ktoré si spomenul. To je len rozlíšenie prostredia kodi, na video to nemá vplyv, takže nemá zmysel sa s tym zaoberať.
Ak čakáš nejaký presne návod na tvoj problém, tak ťa asi sklamem, lebo to sekanie ovplyvňuje strašne veľa vecí a treba skúšať vypínať/zapínať funkcie ovplyvňujúce obraz.
Ja keď takéto riešim, tak skúšam vymeniť kábel (to u teba teda nebol problém, ale stáva sa aj to), okrem kodi skúsiť aj iný prehrávač (vlc, mx player) na androide, meniť nastavenia v androide, v tv, v kodi atď a z rôznych kombinácií vydedukovať, že kde je problém.
Môže to robiť aj zle ripnutý film. Keď nemáš AFR v boxe, zlý HW dekóder.. niekto tam hneď bachne coreelec, keď nepotrebuje android a tým vyrieši väčšinu z možných problémov.