XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Xtreamer Whizz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
neviem ci sa to uz riesilo na fore, nenasiel som, ale má niekto skúsenost s týmto ? 

http://www.xtreamer.net/whizz/

dík za názory, rady
Já ho mám tři týdny. Chtěl jsem si z hloupé TV udělat chytrou a dostal jsem víc, než jsem čekal 6 Kodi jsem neznal a fakt mě překvapily všechny možnosti. Je tam předinstalovaná čistá verze 16. Jinak prostředí je android TV, stejné jako na Nexus Player - https://www.youtube.com/watch?v=632bbaj6MWY
Kromě toho je tam Sideload Launcher a TV Launcher, takže se dá nastavit i jiná úvodní obrazovka.
Předinstalovaná je tam i spousta zbytečných aplikací hlavně na sledování různých TV kanálů, nechal jsem si jich tam jen několik málo. Je tam Google Play, aplikace a hry vhodné pro nedotykovou android TV, takže omezená nabídka. Ale zkusil jsem si v PC několik jiných aplikací stáhnout jako APK na usb flešku a z ní je tam nainstalovat a jde to jednoduše. Wifi funguje spolehlivě, filmy sdílené z PC přehrává bez problému.
Koupil jsem si k tomu ještě klávesnici s touchpadem - http://www.logitech.com/cs-cz/product/wi...-k400-plus, protože vyťukávat písmena ovladačem je fakt otrava.
Já jsem s ním spokojený, někomu možná vadí to úvodní prostředí, ale mně to vyhovuje, je jednoduché a rychlé, vhodné pro ovladač.
Vďaka za info, ja som ho objednal cca pred dvomi týždňami, aktuálne zadržaný na preclenie, v pondelok idem preň, tak napíšem moje skúsenosti. Mam v plane využívať aj 4K tak som zvedavý či bude stíhať.
Přeji krásnou neděli :)

už nějaký ten rok používám extreamer whizz s Kodi 16.0. Jednou jsem to zkoušel aktualizovat na v17, ale vyskytl se problém s přehráváním UHD filmů (sekání obrazu, zelené pruhy) a nepodařilo se mi to vyřešit, tak jsem se vrátil zpět k v16, kde to funguje v pohodě.
Ale nyní se potýkám s problémy zejména u BD UHD HEVC filmech, kdy nelze film sputit běžným způsobem, ale musím ručně najít např. soubor 00687.m2ts a ten spustím. Pak film jede. Zkoušel jsem to na více filmech problém stejný. Ještě upozorňuji, že se jedná o filmy s HDR, což je další můj problém, ale to později Big Grin...
BD FHD filmy fungují v pohodě, prostě je normálně spustím, ale UHD BD ne. Mně to moc nevadí, je to sice otravné, ale umím s tím žít Big Grin. Jenže další členové rodiny nejsou tak zběhlí v technických věcech a jsou rádi, že umí spustit Kodi, natož takhle složitě spouštět film. Takže to pak vede k tomu, že mě furt otravují Big Grin!
Takže mě zajímá jestli to je nějaký problém starší verze, která na UHD není pořádně stavěná a nebo to chce jen někde něco nastavit, či stáhnout nějaký doplněk?

A další má otázka zní, nemám HDR TV a myslím, že ani extreamer whizz neumí HDR, tudíž filmy s HDR sice spustím, ale barvy jsou takové "mdlé", když si pustím ekvivalet filmu s 8bity, barvy jsou "živější". Může mi někdo jen stručně vysvělit jak ta technologie HDR tedy funguje? Myslel jsem, že se jedná pouze o řízení sektorů či bodů jasu a rgb, aby černá byla opravdu černá a bílá byla bílá a červená více červená v učitých místech obrazovky. Takže výstup na obyčejné TV bez HDR bude vypadat furt stejně jako je tomu u 8bit verze a ti co mají HDR z toho vyždímají ten lepší požitek, ale ve skutečnosti, to vypadá jako bych koukal na pochnurný film, kde režisér záměrně krotí sytost barev, aby dosáhl tíženého efektu. A tak nevím jestli ty vybledlé barvy jsou způsobené tím, že nemám hw pro HDR nebo tím, že to spouštím tak nestandardně, tudíž to nepobralo veškeré potřebné informace z BD složky :)

Můžete mi tedy pomoci?

Díky
cez toto cpu AMLogic S905H hdr nepojde chcelo by to S905X
No, to jestli to umí či neumí HDR mi je celkem jedno. Více mě trápí to přehrávání 4K BD filmů.
Včera jsem nainstaloval Kodi 17.6 a jak jsem čekal, 4K filmy úplný průser. Černá obrazovka a jen nahoře a dole byl vidět kousek filmu Big Grin. Trochu jsem se vrtal v nastavení a podařilo se mi to trochu zlepšit. Vypnul jsem hw akceleraci (povrchovou) a mkv se rozjelo, sice se to trochu trhá ale jelo to. Ale to se mi povedlo jen u jednofo 4K filmu Undecided.
BD nejde spustit, opět zase přes ten soubor a video se ani nenačte, jen to neustale načítá znova do 100% a to i u dalších 4k.mkv Takže s 17.6 to mám ještě horší Big Grin. extreamer whizz je na 4k stavěný! Tohle prostě musím umět. Takže je to jen o nastavení KODI, ale s tím bych potřeboval pomoci Sad
Takže výstup na obyčejné TV bez HDR bude vypadat furt stejně jako je tomu u 8bit verze a ti co mají HDR z toho vyždímají ten lepší požitek, ale ve skutečnosti, to vypadá jako bych koukal na pochnurný film,

HDR na fulhd alebo 4k bez HDR je hnusny obraz odporucam nepustat filmy z HDR

neviem preco kupujete neoverene boxi xtreamer volakedy bol fajn ale teraz je to len predrazena kvazi znacka

Kilbill@ velmi zla kupa este aj moc predrazena pre clo a pozeram ze mas oled tv tak duplom zla investicia mohol si dolozit cca 60€ a mas zato Nvidia Shield co je podla mna a nie len podla mna najlepsie co mozes zohnat za tie peniaze vsak to nekupujes na pol roka?!
Díky s tím HDR, to jsem chtěl vědět :). Takže filmy bez HDR Big Grin

no, já whizz kupoval jak vyšel. Byl v té době nejlepší na trhu ( můj subjektivní názor:) ). Nabízel HDMI 2.0 a výbava taky pěkná, teda až na zvuk... ten je zanedbaný. Ale 4K 60Hz má umět ( A ano, umí to). Umí i 10bit, je to psané na krabičce Big Grin.
Jen prostě... má problém s kodi. V16 jestě zvládá, protože na této verzi whizz vyrostl :). Ale novější verzi V17 už nějak nepobírá Undecided. Osobně si myslím, že je to třeba jen nastavením, vrtat se v tom umím, dokonce se mi to povedlo i trochu zlepšit, ale stav pořád neodpovídá komfortnímu ovládání. Takže by to chtělo věšího profíka, který s tím má větší zkušenost a rovnou by mi řekl, abych tam to vypl, tam to zapl atd... :)
Jo a nemám OLED TV :). Už jsem si udělal podpis a vypsal své vybavení :)
To patrilo pre Kilbill