XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Snadné sdílení mezi android zařízeními
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Nějakou dobu jsem přemýšlel, jak bych mohl snadno sdílet soubory mezi telefonem a android boxem. Zatím nejlíp se mi jeví ES File Explorer s funkcí Sender ,najdete ji v položce Sít. Musíte ho spustit na obouch zařízeních, na android boxu vybereme: sít - sender - receive(přijímání), na telefonu : sít - sender - odeslat. Program obsahuje v položce sít i android tv,ale tahle funkce se mi nepodařila rozeběhnout, takže podrobnosti nevím.


ES File Explorer





Druhá možnost je použít X-plore File Manager (můj oblibený pro použití 2 oken) . Tenhle způsob není závislý na platformě, připojit se můžeme s čímkoliv co má prohlížeč. Stačí pouze spustit funkci Wifi Server a pak jen do prohlížeče zadat http://x.x.x.x:1111 x představuje ip android boxu se spuštěnym x-plore wifi servrem a portem defaultně nastaveným na 1111.


X-plore File Manager


ES File Explorer byl velmi oblibený správce souborů,ale musel pryč...nemám rád reklamu a balast.

Máš tam funkce ftp,samba,tak nevím co řešíš.
Android TV ...zde stačilo spustit telefon s ES File Explorer a on si tv box už našel sám.Automaticky si do boxu pošle ES File Exproler.apk a pak už stačí z telefonu jen posilat soubory i aplikace (.apk) do tv boxu.
Tak na ftp,sambu bych stejně zase musel něco doinstalovat. A ta android tv funkce by mi stačila, ale nefunguje mi bohužel.
Ale prd...vždyť ti stačí pouze ES File Explorer jak v telefonu,tak v tv boxu.Pouze pro stahovani ti stačí funkce "vzdálené" (je to vlastně FTP a pres prohližec,nebo i ftp na druhem zarizeni stahuješ...jen je nutné zadat adresu)
Spusť si na telefonu i na tv boxu ES File explorer a hrej si.
Na uvodni obrazovce treba v telefonu klikni na Aplikace a testni si ji sdilet po LAN nebo "odeslat".
OS Android TV najdes v TV a nebo u TV boxu 5.x.x,atd...
Testováno třeba na android TV boxu "Videostrong K1 plus"
ES je pro mě pořád TOP, bohužel ten balast se nedá odstřelit žádným adblokem, ale mě to nevadí. Potom je tady ještě alternativa Mixplorer Tam jde jednoduše vytvořit ja smb/ftp/http server a pak lze stahovat data např. i přes obyčejný web browser..
Díky za motivaci doplněn x-plore manager