XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zobrazení roku za názvem filmu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím, neví někdo jak u scraperu TMDB docílit toho, aby mi v seznamovém zobrazení v knihovně zobrazil rok vydání filmu za názvem filmu jako třeba u scraperu CSFD.

Děkuji.
daj si filmy zoradit podla roku a budes tam mat rok. Ak si das radenie podla skore, tak tam budes mat score atd...
Tohle vím, ale nechci je mít řazený podle roku, ale podle názvu.
Moc nechápu požadavek, nic jiného, než TMDB nepoužívám a filmy seřazené podle názvu - viz obrázek.

[attachment=5066]
Filmy se přeci nechají seřadit dle čehokoliv - název, rok, datum přidání, hodnocení, herec, žánr, země atd......  14
takže pro upřesnění

takto to mám:
[Obrázek: 20190402-234246.jpg]

takto bych to chtěl (bez jazyků, jen rok v závorce):
[Obrázek: 20190402-235814.jpg]

dříve jsem používal scraper CSFD.cz a tam to takto zobrazovalo (skin confluence).
Můžeme se na to díval ze dvou stran.

První je funkce scraperu, která může, kromě položky databáze k tomu určené (Year), zapsat rok vzniku filmu i do některé z dalších položek. Typicky Title nebo Label. To ale není úplně systémově správné, byť to občas někdo prosazuje i realizuje (viz Stream-Cinema nebo právě ČSFD scraper) a argumentuje zejména tím, že je plno filmů se shodnými názvy (a nemusí to být pouze remake), kdy je vhodné na první pohled vidět, o jakou verzi jde nebo kdy je možné podle názvu a roku vzniku i vyhledávat. přiznávám, že to jistou logiku má. Ostatně, většina ldií si soubory filmů, které má na domácím úložišti, rokem výroby doplňuje, tak proč by to nemohlo být i v titulu v knihovně.

Druhou věcí je, jak se s daty z databáze pracuje při zobrazení, což je věcí skinu. Standardně skiny zobrazují roky pouze ve verzi zobrazení, kdy je i podle roků seznam setříděný (jak radil ), ale to ti zjevně nevyhovuje. Bylo by možné např. zajistit, aby skin měl v seznamech vedle položky Title nebo Label (bez roku), zobrazenou v závorce i položku Year (která by ale nezasahovala do kritéria řazení - stále by se řadilo pouze podle Title). Tohle je podle mne o chlup systémově čistší řešení, které ale (co vím) žádný standardní skin bohužel nenabízí. Navíc není jednoduše použitelné u Kodi, kde používáš současně knihovnu z vlastního zdroje a Stream-Cinema. Výjimkou je (do jisté míry) Estuary Stream-Cinema, kde se rok ve skinu do zobrazení názvu vkládá (pokud tam už není), ne však v seznamech, ale pouze ve widgetech a v zobrazení info o filmu, kde to lůze celkem jendoduše zrealizovat. Tam to bylo udělané hlavně proto, že addon Stream-Cinema tam roky do položky Title i Label vkládá natvrdo, tak aby byla zachovaná alespoň podobnost i u titulů, které nepochází z addon Stream-Cinema.

Ale abych to uzavřel. Scraper TMDB tuto možnost (tedy vložit rok do názvu) nemá. Ano, dal by se sice upravit, ale i to má své mouchy. Musel bys pokaždé, pokud se scraper aktualizuje, úpravu provést vždy znova.
-Tak nějak máš tři možnosti.
1/ Obrátit se na tvůrce scraperu TMDB s žádostí; 2/ Přeprogramovat si to sám;
3/ Doufat, že nějaký čtenář ti to přeprogramuje během svého nadbytečného volna.
Pro 2 a 3 platí poslední odstavec od Clienta.
Uniká mi smysl požadavku, že to musí být v závorce.

Na obr. v mém příspěvku je to seřazeno podle názvu a rok tam je, navíc i co je to za film a hodnocení. Vypovídací schopnost tím, že to bude v závorce se přece nemění.
 No vida, takže on nakonec existuje skin, který to má zobrazené i v jiném seznamu, než je řazení podle roků. Takže není co řešit.

O té závorce se hovoří v situaci, kdy se rok stane součástí položky názvu filmu. Je to letité nepsané pravidlo, že pokud se doplňuje název filmu rokem, tak se uzavírá do kulatých závorek. I scrapery nebo regex výrazy definované default v Kodi s tím počítají, že když se v názvu souboru objeví číslo v závorce, interpretuje se to jako rok vytvoření filmu.
To je mi jasné, u pluginu CSFD je také možnost v nastavení toto vypnout nebo možnost uvádět i originální název filmu jestli si dobře vzpomínám.
Smysl toho jsem spatřoval hlavně v tom, že když mají 2 filmy stejný název, tak je nějak odlišit, na štěstí takových filmů není tak moc.