XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: HDMI-CEC aneb ovladejte svuj player primo ovladacem od TV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
Tak to by mě trefil šlak...
dnes se RPi nějako zakouslo a musel jsem ho restartovat. Po restartu šup a CEC funguje.
Zdravim komunitu. Mám takú otázočku,ovládam KODI cez HDMI-CEC,ale neviem ako vyvolať ponuku ovládačom, ktorá sa vyvolá keď je zapojená myš pravým tlačítkom.
A na čem Kodi provozuješ, a co máš za TV?
Ahoj mám Rpi2 a provozují OpenElec 8.0.4 a Kodi 17.3 na TV Samsung UE40C6600 z roku 2010.

V dřívější verzi Kodi (tusim ze to byla asi 12, nejsem si už jistý) tak po zmacknuti tlačítka Return na ovladači jsem dostal informace v levém horním rohu o vytížení procesoru atd. ale hlavně tam bylo kolik se načítá a jak rychle video do cache. Dalo se z toho pěkné určit jak je rychlý zdroj videa a jestli stojí za to na to koukat nebo se to bude sekat.

S upgrade na Kodi 17.3 už v těchto informacích načítání do cache chybí - nedokážu teď třeba říct jestli se mě cache správně plní nebo ne a jestli jsem ji správně nastavil v Easy Advanced Setup.

Měli byste radu zda je možné toto průběžné naplňování někde zobrazit a ověřit během beziciho filmu?
Ahoj všem,
mám prosbu o radu, pomoc, či cokoli, co mě posune dále. Mám na HTPC UBUNTU, na něm instalovaný Kodi v 17.1 Krypton a k němu jsem dokoupil Pulse-Eight CEC adaptér HDMI/USB. Po spuštění kodi proběhne detekce a následně vyskočí hláška:
"Adaptér Pulse-Eight CEC Nelze inicializovat adaptér CEC - zkontrolujte nastavení"
Tak jsem Googlil, hrál si se vším možným, kabely, nastavení, ale vše naprd...
TV je Panasonic Viera TX-P46G10E, na HDMI 1 je Panasonic DVR player, na dvojce mám to HTPC s Kodi.
Zkoušel jsem kabely, odpojit player, nastavit HW port na 1000, na 2000... oba dva porty stále stejná hláška.
Viera link je aktivní, běžně s ním ovládám přehrávač...
Má někdo nápad? Díky moc

*****EDIT: PC jsem přehodil na LibreElec a ovládání běží naprosto bez problémů. Jediné, co zazlobí je zvuk po probuzení PC, musím jít do konfigurace zvuku a pak naskočí :)
Zdravím, ma malinu poprve, koupil jsem ji jako multimedialni prehravac. Po pripojeni k TV mi fungoval ovladac od TV (Sony) k ovladani Kodi, pak jsem ho odpojil zapojil na jiny vstup HDMI a prestalo mi to ovladani fungovat, a i kdyz vratim malinu na HDMI jedna tak uz to nejde, nejaka rada pro uplneho zacatecnika? Diky

vyreseno, stacil restart maliny
Zdravim,mam mensi problem mam Raspberry Pi 3 a tv Sony KD-49XE7096 a kdyz mam zapojene vsechny HDMI 1: RPI 3, 2: PS4, 3 :STB Kaon,tak mi a po zapnuti libreelec tak to nejde ovladat pres ovladac od tv,odpojim na chvili STB od hdmi a po chvili pripojim vse funguje bez problemu i po vypnuti TV,jakmile jsem restartoval Libreelec tak je to opet stejne,musim opet odpojit STB a zase vse funguje,PS4 tomu nevadi,nema nekdo nejaky napad co s tim?treba aktualizovat libCEC?
Orava lt 835 HDMI CEC funguje krásně s android boxem w95,konečně můžu zahodit krysu
Ahoj. Jde nějak zapnout/vypnout Raspberry s televizí? Obráceně to jde, zapnu/vypnu Raspberry, zapne/vypne se TV.
Nejde, podrobnosti viz Zapnutí RPi3
Jde, pokud ho budeš napájet z USB z televize (mám to tak).
-Napájení z TV je řešení, ale také riziko pro paměti na RPi. Pokud je USB (z TV) napájený stále (port má značku blesku nebo +), RPi/Kodi se po vypnutí TV uspí a bere minimum proudu (totéž jako s vlastním zdrojem).
Pokud se napětí na USB (z TV) ztratí, samozřejmě "chcípne" také RPi/Kodi ale se zmíněným rizikem. Bezpečnější není ani vypnutí z Kodi povelem "vypnout systém" (na tomto TV USB portu), protože povel vypnout TV přijde před ukončením Kodi.

Pokud se tím nebudeš zatěžovat, klidně používej napájení z TV, jestliže dodá dostatečný proud.
Moje Tv SONY dává do USB proud ještě cca 1 minutu po vypnutí, což bohatě malině stačí k bezproblémovému ukončení KODI. Samozřejmě mám nastaveno vypnout KODI při vypnutí Tv.
Nevýhodou je, že pokud vypnu Tv a pak si to rozmyslím a zapnu ji znovu třeba za 10 sekund, RPi se nezapne, protože je vlastně ještě "pod proudem".
Jediný problém byl, že když jsem na začátku měl RPi připojeno delším kabelem, objevoval se mi symobil blesku. Po připojení cca 15ti cm kabelem už je to v pohodě.
Lze to. Dokud jsem měl jako hlavní RPi2, měl jsem to napájené z USB. Pokud se vypnula TV (Samsung), ještě nějakou dobu bylo USB pod šťávou, malina se zřejmě v pohodě zaparkovala. Zhasly LED a až potom cvaklo relé napájení v TV. Jakoby TV dala po HDMI povel malině na vypnutí a malina dala zpět TV info, že už se může TV vypnout. Netrvalo to sice minutu, ale cca 10 vteřin ano. Není to samozřejmě měřením ověřené. Je to jen vizuální zjištění. Cca 2,5 roku s původní kartou, zapínání/vypínání několikrát denně. Znak nízkého napětí jsem na obrazovce měl jen během bootování maliny. Nově po půlroce provozu RPi3 jsem to přepojil na tvrdé napájení. USB TV relativně často nestíhalo, hlavně při hledání např. na SC. Jak se rozjel film, bylo už napájení OK. Vše je tedy otázkou výkonnosti 5V z USB TV.
RPi2 je teď na podružné TV(Philips), napájené to mám opět z USB, ale tam nic na nic nečeká. Vypnu TV, téměř okamžitě zhasne i malina. Jestli se stihne zaparkovat, toť otázka. Jestli to odnese časem karta, resp. data na ní, neřeším. Vezmu ze šuplíku jinou, natáhnu na ní obraz, zastrčím do maliny a jedu dál. Otázka 10 minut.

Pokud má TV více USB, mohl by pomoci i USB kabel se zdvojeným konektorem. Řešívaly se tak ext. HDD, pokud PC nebo NB měly skutečné napájení striktně 5V/0,5A na jedno USB.
Samozřejmě je toto všechno závislé na značce, stáří a typu TV. Rozhodně to není univerzálně použitelná rada.
Poraďte mi prosím, mám televizor Sony KDL-32U3000 a k ní mám připojené raspberry pi 3, hdmi kabelem 2.0. Kabelů jsem zkoušel víc. Nainstalovaný libreelec, předtím osmc. TV při zapnutí hlásí hdmi cec funkční, TV vidí kodi, ale ovládání cec nefunguje. Neresil jste někdo obdobný problém?
Řeší se to tu stále, zkus odpojit všechny HDMI kabely z TV, a pak připojuj RPi do jednotlivých vstupů a zkoušej. Počítám, že s nastavením CEC adaptéru v Kodi jsi si nehrál, a v TV máš HDMI nastaveno.
Vstupy mám jenom dva a jediné připojené zařízení je raspberry a nefunguje ani na jednom vstupu.
Zkoušel ses podívat na nastavení Bravia sync? Mám jiný typ SONY a na ní je asi 5 možností nastavení, co skrze HDMI-CEC ovládat, včetně možnosti jej vypnout.
Jediné co jsem našel je povolit nebo vypnout, mám ho povolené.
A s tím nastavením CEC adaptéru v Kodi jsi nic nedělal? Můžeš tam pro jistotu vlézt, a dát to na výchozí nastavení, pak restartovat RPi a ještě odpojit TV na chvíli z elekriky. Víc už mě nenapadá.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8