XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Designové mini-itx case
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
ArtekLux

[Obrázek: mag93ymuxewrmwnprgal]

Design je firmy z Bosny a Hercegoviny, výroba se plánuje v Číně. Jedno z pouze připravovaných řešení. Crowdfunding, zatím se sbírají peníze, ale bohužel žádný progresivní pokrok není příliš patrný. Plánovaný termín dodávky (červen 2019) už jistě dodržen nebude. 10

Nicméně vzhled je jistě zajímavý, i když na první pohled tak trochu "retro". Mě osobně nejvíce vadí ta "zlatá". Dokážu si ale představit A/V sestavy, ke kterým se takové řešení bude hodit.

Výhodou je, že co se týče instalovaného HW, půjde o naprostou klasiku bez nutnosti použití žádných výstředností ani dalších úprav.

Další odkazy:
https://www.indiegogo.com/projects/arteklux-mini-itx-pc-case-prototype#/
Hovadina. Navíc už to stopli. Sehnali jen 5 bakerů. Se ani nedivím.
[Obrázek: LUNA_Design.png]

Luna Design - DNK-H

[Obrázek: DNK-H_SILVERY_01.jpg]

Ruský design, inspirace je zřejmá. Promyšlená konstrukce, včetně zdroje. Pro někoho možná nevýhoda, že je určeno pro thin mini-itx. Barevné a materiálové varianty, bílá (umělá hmota) a silver nebo champagne (hliník).

Další odkazy:
https://luna-design.org/dnk-h

[Obrázek: HG_Logo3.png]

OSMI

[Obrázek: 2808673-l-a.jpg]

Skotská firma HG Computers. OSMI ve verzi 2.0 je druhou verzí již prodávaného case. Pro použití standardního HW, 1x slot-in disková mechanika + 2x 2,5 HDD.

HG Computers připravuje i další zajímavý designový case:

[Obrázek: beautiful-custom-built-pc-1.webp]

Další odkazy:
https://hg-computers.eu/products/
[Obrázek: streacom_header_logo_x2.png]

Streacom F1C EVO

[Obrázek: f1c-evo-025-025-b.jpg]
Holandská firma Streacom z Rotterdamu. Nabízí toho nepoměrně více. Na své si u ní přijdou i milovníci "silver look", stejně jako case s pasivním chlazením.

Tohle až tak prvoplánově čistá "designovka" není, spíše docela obyčejný case, ale patří mezi podobnými k těm lepším a já ho mezi ty designové řadím především proto, že je konstrukčně i výrobně dotažený téměř k dokonalosti. Zaujme svými čistými liniemi a jednoduchostí. Nabízí také instalaci slot-in mechaniky. Přiznám se, že ho sem řadím i proto, že jako jeden z mála case nabízí instalaci IR přijímače, který výrobce také dodává. Ta instalace je ovšem povedená, jak z mechanického, tak estetického hlediska.

Mezi ostatními výrobky Streacom zaujme také tento vzhledově povedený case DB4 pro home server. Ten už mezi čisté "designovky" patří bezpochyby. Konstrukcí fanless, chlazení CPU je řešeno kombinací "heat pipe" a masivního hliníkového pláště (variantně pro TDP do 65 W nebo 100 W). Nabízí také možnost instalace slot-in mechaniky.

Nejsem si ale jistý, jak to bude s chlazením HDD, kterých je možné do case umístit 5 (3,5") nebo 12 (2,5"), případně jejich kombinaci.
[Obrázek: db4-000-000.jpg]
Další odkazy:
https://streacom.com/