XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Tesla MediaBox X300/X700 Pro - Android8.1 Oreo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
@@ -Aááááá - pozdě, už jsi to psal. Mazat už nebudu.
Je takový parametr, který se nazývá Propustnost. Ten určuje schopnost přenést celkovou sumu dat přes switch.
Levné routery (snad nemusím psát, že takový WiFi router se skládá i se switche a AP) mají samozřejmě nižší propustnost než je prostý součet portů "krát rychlost" a většinou se jí výrobci ani nechlubí.
Ten TP-Link TL-SG105E je za ty prachy luxusní. Mám dva TP-Link TL-SG108E za sebou a přes celou sít kopírování do Nasu gigabitem(daj se propojit dvou gigabitem), v každým switchi iptv stb (switch umí igmp), dva PS4, Smart TV kabelem, receiver a bůh ví co ještě. Zatížil jsem to a gigabit koírování, tv nekostičkuje, žádnej packetlost, dropování, prostě nic. Měl jsem nějakej gigabitovej D-Link a dropoval jak prase. V síti problem nebude.
Dovolim si takovy skromny soukromy nazor - jak to ma v nazvu *Link, Zyxel nebo Aušus, tak to driv nebo pozdeji zacne delat problemy.

Osobne vsude a vsem bez rozdilu cpu UBNT, protoze vim, ze to bude fungovat tak, jak to nastavim a ze me s tim potom nikdo dale nebude otravovat.
UBNT jsem zkoušel router a neuměl igmp, takže na iptv k ničemu ale wifiny uměj.
kolik lidi tolik nazoru ale Ubiquiti je mozna takovy .lepsi stred (3 x v haji), ja zase preferuji Cisco, Planet nebo Mikrotik
matchboxx: rekneme, ze par instalaci jsem uz resil a primarne meho okoli, tedy beznych lidi. Z toho vychazi jisty tlak na cenu a dalsi veci. Problem Cisca je cena (BFU ma problem s cenou cehokoliv i tak), Mikrotiku zase konfigurovatelnost - moznosti siroke (ale ty jsou i u UBNT), ale prostredi dost zbytecne zmatecne. V tomhle smeru je proste UBNT uplne jinde, proti Cisco cenove privetive a funkcne, zpracovanim (vzdycky rikam, hezky kus "nabytku" do bytu / na stenu) je i proti Miku nekde jinde. Navic vse muzu nastavovat pres controller i z mobilu. Ale to nejhlavnejsi, nikdy neresim restartovani, nefunkcnost wifi, atd. Proste kam to dam, tam to funguje a me to nestoji nervy, potazmo cas.

A pokud chce nekdo hracku router, tak rozhodne Turris (sam mam jak v1.1, tak i Omnii). Tohle se neda rovnat s zadnym klasickym routerem a je to uplne nekde jinde.
(16.10.2019, 9:01)xFall00 Napsal(a): [ -> ]Zdravím všechny příznivce MediaBox X700 Pro

Podařilo se mi úspěšně nahrát Android 9.0 přes Burn Card Maker a sd kartu (přes USB Flash ani Kabelem s pomocí USB Burning Tool se mi to nepodařilo)

Mám tento rom: GT1-Mini_VolksWare_v.2.0_by_Sasvlad_95X_En

Aktuálně řeším
1. X700 má být 1GBit/s Ethernet. Moje měření s iPerf3 po dobu 10s
- Download 309MBit/s - NOK; retransmise paketů 31 - NOK
- Upload 920Mbit/s - OK; retransmise paketů 0 - OK

2. Nejde vypnout nebo zapnout přes dodávaný ovladač

Zkusil jsem
1. Rychlost přes síť
- Měření hned po čistém flash a instalaci Magic iperf a SSH server
- Měření hned po čistém flash a instalaci Magic iperf a SSH server + Kodi; rychlost downloadu byla najednout ~150MBit/s - NNOK
- Několik CAT 5e a 6 kabelů (kabely prověřeny z PC do NAS Download/Upload ~920MBit/s - OK)
- Zapojit přes Switch 1GBit/s; autonegotiation přepla do 100MBit/s; Rychlost Download/Upload ~94 MBit/s OK; retransmise paketů ~30 - NOK

Normálně na 4K videa stačí 100MBit/s linka, ale při některých s vyšším datovým tokem cca 70MBit/s už se zasekává a kodi musí počkat na načtení.

Jak jste na tom vy s rychlosí boxu přes síť?

2. Ovladač
- Nahrát rozbalený T95Q_X96max-Android_9-Remote_Sasvlad.zip (bootloader) - NOK

Není to nic zásadního, ale bylo by supr, kdyby se to někomu podařilo rozjet.

Pánové
1. Rychlost přes síť
Podle mého dosavadního zkoumání má X700 obsahující SOC S905X2 podporu v linux jádře až od verze 5.1.
http://linux-meson.com/doku.php

Aktuální CoreELEC 9.2.0 sice obsahuje podporu pro soc S905X2 ale s linux jádrem 4.9. 
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases/tag/9.2.0

Tím si vysvětluji, že dostávám na interním ethernetu rychlosti ~309MBit/s Download, ~920MBit/s Upload.

Zatím jsem to vyřešil přidáním USB 3.0 / Giga Ethernet adaptérem, na kterém dostávám ~940MBit/s Download/Upload. 

Všechny testovací videa se mi podařilo přehrát přes síť plynule včetně 

jellyfish-400-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv
http://jell.yfish.us/

2. Ovladač
V CoreELEC 9.2.0 & Kodi 18.4 funguje dobře. Akorát tlačítko pro vypnutí/zapnutí nejede. Možná to bude v nastavení specifického kódu pro ovladač v /flash/config.ini
vsechno se kazi a nebo to soudruzi hacknou :-)
chci poprosit o radu, pomoc. Mám X700 Pro a zkoušel jsem tam nahrát FW GT1-Mini_VolksWare_v.2.0_by_Sasvlad_95X_Eng ( pak i další a stejný výsledek ) nahrátní přes SD kartu pomocí Burn Card Maker V2.0.3 . po spuštění mi nenajdu žádnou Wifi a ani nejde spustit, to samá BT a nefunguje ani LAN. DO funguje ok. ale nepomůže nic nastavit ani jiný FW. full originál zálohu nemám. poradí někdo co tam nahrát nebo pošle full zálohu? díky moc.
: Kromě stock rom se mi Wifi ani BT nepodařilo rozjet na žádné další custom rom nebo CoreELEC. ETH sít jela ale rychlosti nic moc, viz můj předchozí příspěvek. Tesla ovladačem mi teď nejde box zapnout (dá se odpojit/připojit napájení jako workaround), ale neřeším, nechávám za pořád zaplý.

Pokud se někomu podařilo rozjet X700 + Wifi + zapínání boxu ovladačem a přitom mít custom rom nebo CoreELEC dejte vědět.
Má někdo stock ROM nebo full zálohu orig ROM X700 Pro? Prosím link nebo někam nahrát. Moc dekuji. Mě nešla právě ani LAN na custom ROM. Tak hkedma která pojede ok. Stačí mi LAN a orig ovladač.
na této custom ROM: XTM_ATV_X96_4_4.img jede Wifi s X700 Pro
jak a čím tam tu zálohu nahrát? zkoušel jsem TWRP a nezná ten soubor či adresář. díky
(25.7.2019, 15:47)med Napsal(a): [ -> ]  -jako ostatní Android boxy nemá ON/OFF tlačítko - tenhle se ale nedá vypnout/zapnout ani ovladačem
 -AirMouse má sice ON/OFF, ale jen na vypnutí sebe sama
 -v manuálu (jak k boxu, tak i k AirMousu) není lautr nic

Omyl, vypnutí přístroje ovladačem je nejen možné, ale i plně funkční.
Červené tlačítko vypíná/zapíná přístroj a druhé s šipkou šikmo doleva vzhůru vypíná gyroskop.
Jaké informace byste asi tak chtěl? Pokud máte chytrý telefon, máte ze sebou školení pro více nez zdatného uživatele.

Jinak s vámi souhlasím.

(28.10.2019, 21:51)xFall00 Napsal(a): [ -> ]: Kromě stock rom se mi Wifi ani BT nepodařilo rozjet na žádné další custom rom nebo CoreELEC. ETH sít jela ale rychlosti nic moc, viz můj předchozí příspěvek. Tesla ovladačem mi teď nejde box zapnout (dá se odpojit/připojit napájení jako workaround), ale neřeším, nechávám za pořád zaplý.

Pokud se někomu podařilo rozjet X700 + Wifi + zapínání boxu ovladačem a přitom mít custom rom nebo CoreELEC dejte vědět.

Všechny vami popisovane veci mi funguji ovsem s originalnim firmwarem.
(20.11.2019, 1:25)pablomino Napsal(a): [ -> ]Jaké informace byste asi tak chtěl? Pokud máte chytrý telefon, máte ze sebou školení pro více nez zdatného uživatele.

Jinak s vámi souhlasím.

No to sis asi nevšiml, že v #1 to jsou citace recenzí zákazníků. Můj chytrý mobil s nimi nemá nic společného. Ale za tvé info pro ostatní děkuji.
to je tak kdyz cpete do boxu ficoviny, a z male krabicky chcete udelat velkou , alespon co do vykonu :-)
Zdravím, asi trochu od témy, ale zakúpil som TESLA x300 pre známeho, všetko funguje, akurát keď idem do galérie a chcem si pozrieť videá, tak sa neviem vôbec remote controllerom prekliknúť na akúkoľvek zložku, ako keby ovládač vôbec nereagoval. Jedine ich viem spustiť cez FileManager a KODI . No nakoľko dotyčný je v tomto trochu jednoduchší, chce to spúšťať jedoducho cez tú galériu. Na lacnom sencore to išlo. Neviem teda či je chyba v konkrétnom zariadení..
Nestretol sa s tým niekto?

Vopred ďakujem za všetky rady.
Nainštalovať inú galériu z google play si skúšal?
Ešte nie, predbežne som pozeral, ale pokiaľ nebude iná možnosť, budem to riešiť náhradnou aplikáciou. Len som chcel vedieť či je to chyba konkrétneho zariadenia, alebo celoplošný problém..
Stran: 1 2 3 4 5 6 7