XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Fotky hercu v info o filmu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj,
pokousim se rozjet nacitani fotek/nahledu hercu v polozce "Informace"/"Zobrazit informace" pro dany film. Nemyslim si, ze by to bylo zavisle na hardwaru, ci operacnim systemu, ale pro uplnost mi Kodi 18.1 Leia bezi na Orange Pi 3 s Android 7.0.

Docetl jsem se, ze fotky hercu se stahuji z imdb.com, proto jsem se pokusil toto nastavit ve scraperu, ktery pouzivam. Standardne je v teto verzi Kodi predinstalovan (anebo jsem ho v minulosti sam nainstaloval, to uz si nevzpomenu) scraper The Movie Database, ve kterem dokazu imdb zdroj nastavit jen pro hodnoceni filmu. Chybi nejaka volba pro stahovani thumbnails, ci neco podobneho. Z repozitare kodi jsem doinstaloval jeste CSFD.cz a Movie scraper Bbaron. Jelikoz prvni zminovany nejde deaktivovat, zkousel jsem i kombinace dvou scraperu, ae bezuspesne. Na internetu jsem nasel, ze vliv na to muze mit i pouzity skin. Fungoval jsem s Estuary skinem a ted zkousim Aeon MQ 8, u ktereho jsem nasel feedback, ze v kombinaci se Skin Helper Service Widget zobraovani fotek funguje. Me se to ale nedari.

Mate s tim nekdo zkusenost, podarilo se rozjet, pripadne jak a s jakou kombinaci a nastavenim sraperu?

Jeste dodam, ze vse testuju s doplnkem Stream Cinema CZ a SK (tedy nejedna se o lokalni filmovou databazi).
Jo a pokud na prazdne okynko bez forky najedu a potvrdim, chybova hlaska zni: "Nebyly nalezeny zadne vysledky", kdyz ho rozkliknu a chvili pockam, spusti se samostatna karta s hercem a veskerymi informacemi uz i vcetne fotky. O to ale nejde, rad bych mel nahledy primo v menu Informace.

Predem diky.
Ak pouzivas len SC, tak tam nema vpliv scraper. Vsetky data idu zo SC. SC fotky hercov neposiela, lebo to by bola uz velka zataz pre zariadenia. Momentalne zoznam filmov zabera cca 2MB, ktore musi dane zariadenie spracovat. Ak by sa tam pridali este aj herci (a ich fotky) tak by toho muselo KODI spracovat niekolko nasobne viac. RPi zero by to uz potom nemuselo zvladnut. Ak tam chces fotky hercov, tak to musis riesit cez kniznicu. SC ma moznost stiahnut si komplet kniznicu na disk a tu potom oscrapovat. Mozes si este aj zaskrtnut moznost, ze sa ti automaticky budu do kniznice pridavat novinky a tym padom budes mat aktualizovanu kniznicu zo SC a budes tam mat vsetky data, ktore ti scraper poskytuje....
Obrázky herců se stahují do knihovny a jsou tedy viditelné pouze u titulů, které jsou v knihovně uložené. Addon Steram-Cinema obrázky herců nestahuje ani nezobrazuje a scrapery ani další addon na to nemají vliv.
aha, tak to mam smolika :-( to je skoda :-( i tak dekuji za objasneni.
Tedy abych byl úplně přesný, oni se ty obrázky nestahují ani do knihovny. Do knihovny se uloží pouze odkaz na ně a obrázek jako takový se uloží do obrázkové cache (adresář Thumbnails). Ale i tenhle popis je hodně zjednodušený, protože ve skutečnosti Kodi při tom dělá plno dalších věcí, ale to pro tvůj problém není zas až tak důležité. 6
Neházet flintu do žita.

Bez ohledu na to, jestli je film uložen na StreamCinema nebo na některém z lokálních úložištˇ mám naproato stejné informace, kromě informací o kodeku atp. které nelze ze StreamCinema dostat, je jich tam více u stejného titulu.

Mám toho dosaženo tím, že používám TinyMediaManager, který umí fungovat dokonce jako UPnP server. V něm mám jako default nastaven scrapper TMDB, teprve když selže zkouším jiný, CSFD,IMDB atp. Scrapper stáhne k filmu vše co mám nastaveno, aby stáhl, herce, fanarty atd. Vše si uloží k filmu spolu s řídícím souborem NFO. Po ukončení editace lze celý adresář nechat přejmenovat podle pravidel, které si mohu nadefinovat.

V knihovně potom nechám najít nové - Local information only - vše už totiž našel TMM a uložil.
Herci se zobrazují v kterémkoliv skinu. Pokud jsou žádány informace na vyšší úrovni, potom nainstalovat plugin -Extended info dialog- ten je vázán na TMDB a tam se dají zobrazit snad i osvětlovači. V některých skinech tento dialog dokonce nahradí tlačítko INFO.
Foolproof> dekuji. na TMM se podivam, zkusim doinstalovat a uvidim, jake moznosti nastaveni ma. kazdopadne jestli tomu spravne rozumim, tady se bavime uz o nejake rucni editaci/mikromanagovani vystupu z jednoho pluginu (TMM) a predhozeni zpracovanych dat na dalsi vstup? jelikoz mi kodi jede na Orange Pi a vse ovladam jjen skrze IR ovladac (event. pres Kodi aplikaci na mobilu), moc si nedovedu predstavit nejakou dalsi rucni praci s daty, abych "pripravil" vstup pro Kodi lokalni knihovnu. ale mozna to cele jen spatne chapu. S Kodi nemam vetsi zkusenost. Cilem bylo lowcost zarizeni na propojeni s TV a sledovani filmu. Android je na Orange portovany hodne "divoce" a ac s Kodi funguje bez problemu, nejake dalso aktivni pouzivani OS si moc predstavit nedovedu. Tvari se to vice mene jako telefon, ac jim samozrejme Orange neni.
Tak já chápu, že chceš poradit a je to dobře. Ale ten problém, s kterým se  na fórum obrátil, tkvěl v tom, že se mu nezobrazovali obrázky herců ve Stream-Cinema a on se ho snažil vyřešit. Není v Kodi příliš zběhlý takže tím, že mu poradíš použít TMM který vše vyřeší, tak to, co chtěl, tedy aby se mu tedy obrázky herců zobrazovaly ve Stream-Cinema, stejně nedosáhne. To co jsi mu tedy poradil, je v souvislosti s jeho dotazem jakýsi výkřik do tmy, který s tím, co původně chtěl nemá nic společného. Tak já jen doufám, že si to  uvědomí.

Mezitím, co jsem psal post já, jsi ty odpověděl. Tak jen zdůrazním to, co jsem už napsal, tedy že nic z toho, o čem píše , ti fotografie herců v addon Stream-Cinema nezobrazí. Doufám, že tohle je ti už jasné.

Ale samozřejmě, pokud si chceš data kolem tvé sbírky, kterou pak bude mít muset uloženou doma (ať už fyzické soubory nebo odkazy na Stream-Cinema server), chceš spravovat sám tak, jak to popisuje , tak je TMM samozřejmě dobrá volba.
Asi jsem to nepochopil, protože v doplňku StreamCinema lze actors zobrazovat přímo

Postup např.

Start doplňku
Vyhledávání
wick (na prvním místě se zobrazí John Wick 2)
pravé tlačítko rozsvítí menu
vybrat informace - zobrazí info o filmu, ale místo herců jsou tam divadelní masky.
klik na masku Keanu Reeves - zobrazí menu s výběrem buď lokální info nebo info z TMDB
volba TMDB a je tam i s filmotékou 1 .

Fotky herců přímo se zobrazují jenom z knihovny, ze StreamCinema je tam klik navíc.

K tomu TMM:
Žádná editace se nekoná, pokud ji nechceš, TMM udělá u filmů ze Stream Cinema to co udělá ve Stream Cinema povel informace a uloží k filmu, takže jsou k dispozici i offline, ale jen z knihovny,
 Tak tohle už komentovat nebudu. Jen upozorním na první post , který on zakončil větou:

Jo a pokud na prazdne okynko bez forky najedu a potvrdim, chybova hlaska zni: "Nebyly nalezeny zadne vysledky", kdyz ho rozkliknu a chvili pockam, spusti se samostatna karta s hercem a veskerymi informacemi uz i vcetne fotky. O to ale nejde, rad bych mel nahledy primo v menu Informace.