XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Kodi nereaguje na některá tlačítka TV ovladače (změna kanálu a číslice)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zapnul jsem ovládání Kodi 18.4 (LibreElec 9.1.502) na Raspberry Pi 4 pomocí TV obladače, který mám k LG TV:


- Zapnout LG TV a zvolit tlačítko pro volbu vstupu signálu (čtvereček do kterého jde šipka)
- dole na obrazovce bylo vidět "Simplink", tak jsem stiskl tlačítko příslušné barvy a zapnul funkci SimpLink (LG takto nazývá HDMI-CEC, jiní výrobci mají jiné názvy).
- Pak jsem ještě vypnul/zapnul televizor i Raspberry.

Výsledek: mnoho tlačítek na televizním ovladači funguje a ovládá Kodi - zejména šipky, OK, Zpět, Exit.
Problém: nefungují tlačítka pro změnu kanálů (nahoru/dolů) a nefungují číslice.

Jak to prosím mám opravit?
To neopravíš, tvoje televize, stejně jako většina ostatních, přes HDMI - CEC funkci těchto tlačítek prostě neposílá.
Vypadá to tak, protože kdyby to bylo jen nepřiřazené softwarem na PC, tak by televize asi nezobrazila tu svou systémovou zprávu "K dispozici pouze v televizním vstupu", přepnout na TV vstup..

Zjistil jsem, že lze přepínat kanály pomocí šipek nahoru a dolu a potvrdit tlačítkem OK. Jen je jich tam ve výchozím stavu hrozně moc a mezi seznamy kanálů nevím jak se přepnout. Počítám ale že půjde v TVheadendu nebo v Kodi vytvořit nějaký seznam oblíbených kanálů a mezi tím už půjde (pomocí tlačítek nahoru/dolů) docela rychle přepínat. Zatím to dělám tak, že při přehrávání dám klávesu zpět a v zobrazeném seznamu naposledy sledovaných kanálů jde docela rychle vybrat ten, který chci a potvrdit OK. (použiju 3 různá tlačítka při tom, což je nic moc)
Jdi do nastavení - PVR a živé vysílání - přehrávání - tam si vypni Potvrzovat přepínání stiskem Ok a nastav si adekvátní zpoždění, pak muzes při spustenem kanalu šipkami hledat požadovaný kanál a když se na něm zastavis, tak se na nej po tom tebou nastaveném zpoždění přepne.
Jinak v tom samém segmentu nastavení je i správce kanálů/skupin.
Díky za tipy ❤️. To vypnutí potvrzování je dobré a i se mi povedlo vytvořit vlastní krátkou skupinu kanálů řazenou podle mého gusta. Jak jsem to udělal je napsáno v tomto příspěvku. Vypadá to, že mi ta nefunkční tlačítka nebudou příliš chybět.