XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Jak měníte pořadí kanálů ve skupině kanálů v Kodi s TVheadend?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj,

jak měníte pořadí TV kanálů v Kodi s TVheadend? Asi si vytvořím skupinu kanálů, které nejčastěji používám a seřadím např: CT1,CT2,CTSport,CT24,Zoom,Nova protože mě vadí se zdlouhavě proklikávat velkým množstvím kanálů když TV ovladač nemá klávesu pro okamžitou změnu programu na další v seznamu. (částečné řešení zmínil rene-hav zde)
Mám LibreELEC/Kodi 18.4 a vidím v možnostech (sekce objevící se v seznamu TV kanálů po několikanásobném stisku klávesy doleva) že jde přepnout mezi skupinami kanálů a také jde řadit seznam podle čísla, podle naposledy sledovaných... ale ani v Nastavení / PVR a živé vysílání v sekci správy skupiny/kanálů nevidím možnost měnit pořadí kanállů ve skupině.

Díval jsem se do web rozhraní TVheadendu http://ipkodi:9981 a tam to také moc nevypadá...
V Tvhedend si musíš kanály přečíslovat ručně nebo s pomocí funkce Operace s čísly. Přečíslovat kanály si můžeš ale i v Kodi, ale pak si musíš vypnout funkci Použít pořadí kanálů z backendů. To samé si můžeš udělat se skupinami (tam se pořadí v Tvheadend mění pomocí položky Index třídění).

Tvůj ovladač nemá přepínání kanálů? Pokud ne, tak se přepínání kanálů dá namapovat na šipky nahoru a dolů. Přijdeš tím sice o možnost "velkého posunu" v přehrávání videa u Livet TV, ale to se u Live Tv většinou stejně moc nepoužívá.

Také je dobré si namapovat tlačítko Guide (pokud ho na DO máš) na přepínání skupin. Já to tak mám v případě, když je zobrazené EPG a docela dobře se to ovládá. Prvním stiskem Guide si zobrazíš EPG a pak každý další stisk Guide se přepne na následující skupinu.
POVEDLO SE

(09.11.2019, 22:59)Client Napsal(a): [ -> ]Přečíslovat kanály si můžeš ale i v Kodi, ale pak si musíš vypnout funkci Použít pořadí kanálů z backendů.
Tu možnost přeskupovat kanály ve skupině jsem právě NEviděl (Kodi -> Nastavení -> PVR a živé vysílání -> Obecné -> Správa skupin). Ale ve správě kanálů (položka hned vedle toho) je to možné "kliknutím" na kanál, znovu kliknout pro přesun a šipkou nahoru/dolů přesouvat a znovu kliknout. Ale problém je, že je tam asi 170 kanálů a nevidím jak přepnout na ten můj vlastní seznam cca 10 kanálů Undecided Takže je to dost nešikovné (špatná orientace a hodně zdlouhavé). Očekával bych možnost přesunu ve "Správa skupin".


(09.11.2019, 22:59)Client Napsal(a): [ -> ]To samé si můžeš udělat se skupinami (tam se pořadí v Tvheadend mění pomocí položky Index třídění).

Ano, díky, vidím to tam TVheadend web rozhraní (http://ipadresakodi:9981) -> Konfigurace -> Program/EPG -> Štítky programu -> vybrat skupinu a Editace.

(09.11.2019, 22:59)Client Napsal(a): [ -> ]V Tvhedend si musíš kanály přečíslovat ručně nebo s pomocí funkce Operace s čísly.
Už to vidím: Tvheadend web rozhraní (http://ipadresakodi:9981) -> Konfigurace -> Program/EPG -> Programy
a tady kliknout na program, případně podržet Shift klávesu a kliknout na další čímž se vybere více programů. Pak "operace s čísli"
Číslo jednoho programu lze změnit dvojklikem na kolonku kde je stávající číslo.
Já tam mám 249 programů včetně duplicit. Takže nevím moc jak s tím naložit a hlavně aby se to neresetovalo při případném dalším ladění (jestli bude potřeba)?
Udělal jsem to tak, že jsem v Tvheadend web rozhraní -> Konfigurace -> Program/EPG -> Štítky programu, vytvořil nový štítek s názvem "1", následně v:
Tvheadend web rozhraní -> Konfigurace -> Program/EPG -> Programy
jsem seřadil programy podle názvu a u těch, které mě zajímají s "HD | T2" jsem dvojklikem v kolonce Štítky přiřadil ten můj nově vytvořený štítek "1". Následně jsem klikl na tlačítko Uložit a dole jsem zvolil zobrazit všechny kanály na stránku a seznam programů jsem seřadil podle šítků. Nahoře vidím ty s mým štítkem, dvojklikem do kolonky "Číslo" je očísluju a "Uložit". Po pár vteřinách uloženo. Následně jdu k televizi a v Kodi jdu do Nastavení -> PVR a živé vysílání -> Obecné
zde vypnu a zapnu možnost Synchronizovat skupiny kanálů z backendu
a vypnu zapnu možnosti:
Použít pořadí kanálů z backendu
Použít čísla kanálů z backendu
(tím se asi Kodi synchronizuje s TVheadend nastavením)
Pak jdu do Televize -> kanály -> 2x klávesu vlevo -> vyberu skupinu "1" a klávesu vpravo. Vidím hezky seřazený seznam kanálů! 2 Tohle co jsem udělal mi přijde dost složité pro lidi, kteří NEjsou technicky zkušení a díky tomu bych nedoporučoval používat Kodi a TVheadend někomu kdo není počítačový nadšenec 8 Pokud nemá zájem si vyhledat návod jako je tento a vše si zdlouhavě naklikat. Pak by asi chtělo z@lohovat nastavení na jiný počítač.

(09.11.2019, 22:59)Client Napsal(a): [ -> ]Tvůj ovladač nemá přepínání kanálů?

Má, ale televize to tlačtko asi neumožňuje použít přes HDMI (tejně jako číslice), viz toto diskuzní téma.

(09.11.2019, 22:59)Client Napsal(a): [ -> ]přepínání kanálů dá namapovat na šipky nahoru a dolů.
Další, možná lepší možnost je vypnout volbu  Nastavení -> PVR a živé vysílání -> Přehrávání -> Potvrzovat přepínání kanálů stiskem "ok"
a pak při přehrávání kanálu se přepínat klávesami nahoru a dolů. Pokud má ale člověk větší skupinu kanálů, tak je asi lepší vylézt do seznamu kanálů kde je vidět celý seznam a lépe se člověk zorientuje. Jinak v Nastavení -> Spuštění je myslím nějaká volba že po spuštění se zobrazí právě seznam kanálů.
Když si seřadím v TVH kanály kam se to ukládá? Nebo jak to zálohovat?
 Přečíslování kanálů je uloženo v definici kanálů, zálohovat se to extra nedá, leda by sis zálohoval příslušná data z TVH datového adresáře. Ale pak bys mohl narazit na konzistenci relace mezi kanály a službami. Proto se to zásadně nedoporučuje. Ale ono to ani není potřeba. U air kanálů by to mělo zůstat nastavené stále tak, jak to přečísluješ (pokud naladěné muxy nezrušíš a nevytvoříš znova) a pokud nebudeš u IPTV playlisty generovat vždy znova, resp. budeš používat bouquest, tak by to mělo také zůstat nastavené stále. Samozřejmě budeš vždy muset přečíslovat nově přidané kanály.
Ok. Díky.
Ja mam problem so zoradenim v kodi..vypnem radenie z backendu..zoradim si ich ako chcem rucne....potom dam restart skrinky a zas su zoradene ako predtym ako keby funkcia vypnutie poradia kanalov z backendu nefungovala...nerozumiem tomu