XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Duplicitní kanály v Kodi, jak vybrat ty s nejlepším signálem?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Třeba kanál CT2 je tam několikrát. Jak vybrat jen jeden s nejlepším signálem? v TVheadend vidím, že každý má jinou frekvenci..
V Kodi ani TVheadendu ale nevidím intenzitu signálu a nevím který tedy je nej. Znáte nějaký univerzální a jednoduchý postup?
Takovou funkci, jako si představuješ - tedy vybírat služby podle lepšího signálu - Tvheadend nemá. Jediné, co můžeš v případě více služeb se stejným obsahem udělat je, že si je přiřadíš jednomu programu. Ale to je třeba udělat ručně. Každé službě si pak můžeš dát jinou prioritu a ty se pak v daném kanálu podle nich seřadí. A v případě výpadku dodávky obsahu služby s nejvyšší prioritou se pak vezme a použije další v pořadí.
Udělal jsem následující ale nevím jestli je to správně:
V tvheadend web rozhraní (http://ipkodi:9981) -> Konfigurace -> Program/EPG -> Programy
je možné vidět např. 2 programy CT24 HD T2:
706MHz (měl by být kanál 50)
514MHz (měl by být kanál 26)
Na https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/te...ch-kanalu/ můžu vidět že první je kanál 50 a druhý kanál 26.
Pak hledám oba tyto kanály v tabulkách zde:
https://cs.wikipedia.org/wiki/DVB-T2#P%C...EVC-H.265)
a zjistím který geograficky nejbližší vysílač (vím že to nemusí být rozhodující, ale řekl bych že ve většině případů je to dobrý ukazatel) vysílá jeden z těch kanálů a který kanál to je. Pokud mě zajímá např. Praha, tak tam uvádí 26 a 31 kanál. Zajímají mě tedy programy u kterých je 514MHz a 554MHz. Pak v konfiguraci tvheadendu (web rozhraní) seřadím programy podle kolonky "Služby" (podle frekvence) a vyberu všechny, které mají jinou než uvedenou frekvenci. (klik na první nevyhovující, klávesa Shift, klik na poslední; tlačítko Editace, zaškrtnout číslo a vepsat 0, Použít, Uložit) u těch které patří do kanálů který nevysílá ten nejbližší vysílač.
Možná, že při ladění tvheadendu by bylo vhodné ladit nějak jinak, aby se zachytily pouze kanály, které jdou od nejbližšího vysílače (jde zjistit třeba podle https://www.digitalnitelevize.cz/informa...blice.html). To jsem ale ještě nezkoušel jak udělat.
: mohl by jsi prosím trochu více rozvést jak na to? Pátrám v TVH kde se dají dva stejné kanály ze dvou zdrojů "spojit" do jednoho, ale asi jsem slepý :-(
(20.11.2019, 23:29)wolfjunior Napsal(a): [ -> ]: Pátrám v TVH kde se dají dva stejné kanály ze dvou zdrojů "spojit" do jednoho

Také by mě to zajímalo . Našel jsem vobu, která vypadá že je pro to určena, napíšu anglické názvy, snad to najdeš.

1. Naladění nových kanálů: Configuration/DVB Inputs/Networks. Klik na síť a Force scan - vynutit skenování
2. Nově nalezené služby (services) najdeš během pár minut v Configuration/DVB Inputs/Services (řadit podle data vytvoření)
3. Aby to nebylo tak jednoduché, tak nové služby/services je asi ještě potřeba přiřadit v Configuration/ChannelEPG/Channels stiskem tlačítka Map services / All services (česky asi Mapovat služby) a zde zatrhnout "Merge same name" (sloučit stejná jména).

můj channel list (i po obnovení stránky) ale zobrazuje stejně jednu stanici vícekrát i když má stejné jméno ale různou frekvenci (MUX?). Je ale pravda, že k nějakému sloučení došlo, protože v Configuration/ChannelEPG/Channels vidím u některých kanálů zdvojení v kolonce "Services" a services je asi 251 a kanálů jen 179 přičemž na kartě sítíje vidět že namapované jsou všechny služby. Třeba by pomohlo smazat všechny kanály a namapovat znovu ze služeb ale tentokrát se zatrženou volbou sloučení jmen. Nechce se mi to mazat, abych neztratil pořadí a kanály, které jsem si zapnul protože mám dojem, že jejich frekvence (MUX) visílá blízký vysílač.
Pokud už jsi před tím měl kanály se stejnými jmény namapované a pak je namapuješ znova s nastavenín Merge same name tak se to původní mapování asi nezruší. Podívej se do parametrů kanálů, u kterých předpokládáš, že se měly sloučit, minimálně u jednoho znich budou obě dvě služby. Pořadí (tedy to, který kanál se použije jako první) se zvolí nastavením priority služby.

Tady je příklad (i když tady jsem ty služby v jednom programu spojil ručně, editací obsahu položky služby), ale při ručním spuštění mapování by to mělo ve výsledku dopadnou nějak podobně.
[attachment=6269].