XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: box na Kodi
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Ahojte, prosim o radu zhanam nejaky box kde mi pojde kodi uplne plynulo bez sekania bude podporovat vsetky kodeky moze byt aj 4K video a aj zvukove kodeky na najvyssej urovni cena moze byt tak do 150eur ale musi to byt fakt kvalitne a bezproblemove dakujem vam za kazdu radu :)
M1No: Měl jsem podobné nároky a od té doby, co jsem si pořídil nVidia Shield TV mám po starostech. Jen je mi trochu líto, toho času v minulosti stráveného zkoušením levných krabiček. Jak to je s cenou nevím, ale nelituji ani koruny...(eura)
ano ale to tam popisuju ako hernu konzolu a ten ovladac tiez nic moc ci myslis nejaky inu ?
Výborné pre Kodi je Vero 4K+.
Asi nejlepší nějaký starší netobook,já mám z roku 2012.Má integrovanou grafiku a bohatě stačí.Nepřehraje sice 4k filmy,to by musel mít procesor Kaby Lake ,ale jede bez cukání padání softwaru a podobných nešvarů co mají krabičky.Mám ho připojený do Panasonicu po HDMI,zvuk do zesilovače a jsem spokojený.K televizi mám ještě připojený do další zásuvky HDMI Openbox Pro,pro případ nouze,zprostředkovává vysílání TV.Kodi na něm jde o poznání hůře.Pokud máš nějakého známého co si bude kupovat nový netobook,určitě ti ten starý prodá za levný peníz.Když dnes koupíš jakoukoliv krabičku,budeš za dva roky i dříve kupovat další.Mám to z první ruky,ve skříni je MiniTv s CPU Rk3066 DualCore 1.6g(cortex-A9)Ram1GBa ROM 8GB rok 2013,Další mi tu leží K1Plus z roku 2017,no a poslední Openbox AS4K CI Pro,jediné co se u všeho zlepšuje je OS,jinak vše více méně na stejném základu.To už je lepší ze současného mobilu přehrávat KODI po Bluetooth do televize...
Krásny príklad toho, prečo nekupovať sračky za lacný peniaz (vyhodené peniaze), ale radšej dobrý a overený box, s ktorým sú dobré skúsenosti.
Keďže si kúpil rk3066 a s905, problém je jasne s tvojim výberom z ponúkaných zariadení. Nuž za chyby sa platí.

PS: Kodi + TV + !!!Bluetooth??? Teraz neviem, či si robíš srandu s tým bluetooth, ale podľa tvojho výberu boxov asi nie.. ako nič v zlom, ale budeš nejaký expert, že? Big Grin

Apropo, cez telefón sa dajú v pohode posielať filmy/seriály na TV cez !!DLNA!!, čiže cez wifi. Keby taká možnosť niekoho zaujímala, tak základ je aplikácia Bubbleupnp v telefóne a TV (wifi alebo ethernet) na jednej sieti s telefónom.
No nemyslím si že byl Openbox Pro za laciný peníz,jinak v těch předcházejících letech nebylo z čeho vybírat,je to jen ukázka čím si tu každý prošel a kolik lidí tolik doporučení za zaručeně nejlepší box...
Nie je jedno, že na koho radu dáš. Môj švagor je typický a dokonalý príklad toho, že keď on niečo niekomu odporúča, tak sa to neoplatí. A to, že sa ničomu nerozumie mu vôbec neprekáža, aby ostatným radil. Preto si treba dobre rozmyslieť, že kto ti čo odporúča.
Ver mi, že aj v tej dobe boli dobré boxy, len si sa im oblúkom vyhol.
No právě,každý doporučuje něco jiného a o tom to je,já po svých zkušenostech preferuji netobook a OS Windows i když je to dražší záležitost ale nakonec se vyplatí,jak se říká:NEJSEM TAK BOHATÝ,ABYCH KUPOVAL LEVNÉ VĚCI....
Tak dám aj ja skúsenosť a každý nech sa rozhodne sám:
V súboji Notebook vs Android box je notebook drahší, väčší, hlučnejší, žerie viac elektriny, má nižšie rozlíšenie a jediné pozitívum je asi len to, že je univerzálnejší (použitie aj na iné ako prehrávač). Toto riešenie by som použil len v prípade, keby mám doma NB, ktorý by inak nemal využitie. O kupovaní ako prehrávač k TV by som ale o NB ani len nerozmýšľal.
To, čo dokáže lepší NB v úlohe prehrávača, zvládne aj dobre zvolený Android box za 25€. Za toľko book nekúpiš.

Na druhej strane (dobre vybratý) Android Box za 50€ vie prehrať 4K HDR, má 1Gps LAN, 4GB Ram, 64 GB vnútornej pamäte, optický výstup. Čiže je lacnejší, menší, tichší, žerie menej elektriny, má lepšie rozlíšenie a keď tak nad tým rozmýšľam, dú sa na ňom hrať hry, spúšťať android aplikácie ako prehliadač, Torrent klient, ftp server, download manager, email klient, WPS office a kopec ďalších, čiže sa tak trochu dorovnáva tou univerzálnosťou.
...a navíc tu prťavou krabičku strčím za televizi na zdi, nikde mi nečumí žádné kabely a ovládám jedním ovladačem od TV.
No já mám netobook v šuplíku,pod TV bez zadní desky a dráty taky nejsou vidět,Ovládám bezdrátovou myší...
@ MacRieder to je Matrix Reborn jak vysity
Inak to ,,NEJSEM TAK BOHATÝ,ABYCH KUPOVAL LEVNÉ VĚCI" je presne aj moje motto, preto si vždy pozriem čo je na trhu a aké sú skúsenosti. Nekupujem len tak čo príde pod ruku, ale kvalitnejšie veci za rozumnú cenu. Tu sa ale dostávame k druhej strane minci, že prečo kupovať niečo zbytočne predražené, čo obsahuje menej funkcií, než to lacnejšie zariadenie. Ten rozdiel v cene kompenzujem množstvom informácií, ktoré som si zistil o téme a preto si môžem dovoliť kupovať aj lacné (ale kvalitné) veci.
Vyzkoušel jsem Android boxy lacinější i dražší ( Nexbox 905x , A95x A2, Tanix 2, A95x2... )a i NTB a můžu říct,že je to možná trochu sázka do loterie.Mě připadají stabilnější tv boxy s Amlogic chipem,ale na druhou stranu takový Tanix Tx2 R2 je s chipem RK 3229 2/16 GB/ Android 6 a chová se jako Xiaomi mi box,čili nainstalovaná verze kodi 16 s názvem RKMC 16 umožňuje automatické přepínání frame rate ve filmech ( Kodi se chová jako v Libreelecu ) .Box stál kolem 25 USD.Bohužel čisté Kodi to v tomto boxu už frame rate nezvládne.Tv box je dodáván s firmware jako rootnutý,takže v něm lze upravovat přístupy k HW ...někdy.Bohužel TV box jede v obrazovém módu 720p. Po nainstalování aplikace pro zvýšení rozlišení ale pak jede už ve 1080p.Odezvy dálkových ovládání jsou mizerné....Videa tedy jak v RKMC nebo Youtube apk jedou naprosto v pořádku.
Nexbox Amlogic A95x ( S905x ) je super,ale neumožňuje frame rate v Android Kodi,kromě Libreelecu.Nexbox je naprosto chudá krabička 1/8 GB Android 6.0.1 za 19 USD,ale neskutečně stabilní.Přelouská všechno ,co jí HW dovolí...Dále Nexbox Amlogic A95x ( S905x ) 2/16 GB,ale od jiného prodejce bych čekal větší ohňostroj,ale je neskutečně nestabilní a i se třeba sám vypíná ( nepomohl ani silnější zdroj ),Kodi se seká atd.
Tv box A95x A2 Amlogic ( s912 ) 3/32GB Android 6 je prozatím u mě č.1 ! Stabilita,přehrávání videí super,vše funguje na 100%.... ( neumožňuje frame rate v Android Kodi,ale není to poznat,videoengin Amlogicu zde pracuje tak jak má )
TV BOX H96 Max PRO+ Amlogic ( s912) 3/32 Android 7.1- po 3 měsících zkončil jako těžítko,nepodařilo se mi nahrát nový firmware,takže navždy černá obrazovka.Nebyl špatný,ale videa v Kodi se trhala,bylo to znát,nepomohlo nic...
TV box X96 MAX Amlogic ( s905x2 ) 4/32 GB Android 8 - super,ale prodal jsem ho tak, jako MECOOL KM 9 s Android 8Tv stejné konfigurace.TV BOX Nexbox A95 F2 Amlogic ( s905x2 ) 4/32 Android 9 jsem testoval,ale nesedělo mi zvětšování obrazu u filmů v Kodi,obraz se zvětšoval ,ale formát se roztahoval ale neořezával,takže roztáhlé nebo placaté obličeje při upravování přiblížení ve filmů,jinak HW těchto boxů je docela rychlé a stabilní.Teď mám objednán TV BOX VONTAR X3 Amlogic ( s905x3 ) 4/128 GB Android 9 ,2.4 - 5Ghz wifi a 1GB Lan,tak uvidíme.......
Jde vidět,že záleží spíše na výrobci Tv boxů a na jejich konfigurace a kvalitě komponentů a dobře se vyznat v hledání např. v Aliexpressu a číst recenze...
Za málo peněz více muziky se zde dát najít dost věcí,ale vědět kam se podívat.

Takže jedu zatím na TV BOXU A95x A2 s Androidem 6.0.1 a nemůžu mu nic vytknout.Už přes 2 roky slouží a stál tehdy 72 USD.
Pekne napísané. Palec hore
Neuměl by někdo poradit?
Box H96 Max+ má místo Kodi apku RKMC.  V ní nainstalované doplňky Stream Cinema .
Doposud vše chodilo jak má, teď po spuštění trvá 10minut než se doplněk spustí, jen se motá uprostřed kolečko. Pak vše jede.
Napadlo mě aktualizovat RKMC ver. 18.0-ALPHA1
Na google play nic není a na netu jsem nic nenašel.
Díky za radu.
tak odinstaluj rkmc a z play nainstaluj kodi
A nezapomeň vymazat data aplikace, jinak ti tam ten bordel zůstane.
Stran: 1 2 3