XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Pi4 problém s TV Samsung - Anynet+
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Dnes jsem vyměnil Pi3 s OMSC za Pi4 Libreelec (prosím nekamenovat, jsem jen uživatel, takže podle návodů nahraných pár doplňků a u toho končím).
Pi3 fungovalo naprosto bez problému, s TV jsem to ovládal přes Anynet+ jedním ovladačem, nedělalo problém vypnutí, jednoho, nebo druhého zařízení, vždy se znovu bez problémů a mého zásahu spojila.
Dnes připojeno Pi4 s Libreelec. Na začátku před instalací jsem jej ovládal přes bezdrátovou myš. Po instalaci jsem zjistil, že se chytla i TV (sama, zapojeno do stejného HDMI jako předchozí). Pak se ale "krabička" sekla, respektive jsem si to myslel, ale spíš vypadlo ovládání. 
Restartoval jsem a od té doby nic. Buď to zařízení nenajde, nebo najde "Recorder", ale i když se spojí ovládat nejde, pak najde Kodi, ale buď se nespojí a nebo se spojí a nic se neděje, nebo dvakrát se zpožděním zareaguje a hned zase vypadne.
Nepomůže ani vypnutí, přepnutí na jiný zdroj atd.
Co jsem četl, tak TV Samsung s Anynetem mají problém, ale mě to na Pi3 fungovalo. Lze to vyřešit nějakým doplňkem? Co vyměnit HDMI kabel (původní použít kvůli jiném připojení HDMI do PI4).

Děkuju
Pročetl jsem pár zahraničních diskuzí a tento problém se netýká jen Samsungu, ale i dalších značek.
Našel jsem pár rad, které někomu pomohly, někomu ne. Mě kupodivu ano, uvidíme na jak dlouho.
- zkusit vypnout TV ze zásuvky na delší dobu (cca 15-20 minut) nebo vrátit do továrního nastavení, z důvodu, si televize může pamatovat předešlé zařízení napojené na CEC a to může způsobovat problém
- s tím souvisí další rada, vyměnit HDMI slot (to jsem udělal já)
- dát kabel HDMI v PI4 do konektoru uprostřed, vedle napájení. Nevím důvod, ale udělal jsem to tak
- zkusit jiný kabel HDMI nebo redukci na mini. Nákladná varianta, protože x uživatelů psalo, že jich vyzkoušelo hodně a nemělo to vliv, jiní psali, že jim to pomohlo. Bohužel nikde není uvedena specifikace, o jaký kabel by se mělo jednat.

Já teda použil jiný HDMI na TV a přepojil to zároveň i na Pi4 a ihned to zabralo. Neměl jsem ale čas to nějak víc testovat, takže uvidím, jestli po odpojení, nebo vypnutí TV se problém nebude opakovat. Ale v totmo případě se mi to připojilo samo, bez nutnosti zařízení vyhledávat a připojovat,

Omlouvám se administrátorům, jeslti jsem špatně zvolil vlákno, jak jsem psal, nevyznám se v tom a tak nevím, jestli je to chyba SW nebo HW.
Já myslím, že na TV Samsung pro obnovu CEC zařízení zvolíš pomocí D.O. Source/vstupy a na HDMI1 (2, 3, 4) stiskneš Tool a dáš Obnovit.
meda: to jsem samozřejmě zkoušel a kdyby to bylo tak jednoduché, tak myslím, že nejen já, ale x dalších uživatelů po celém světě nehledá řešení.
Ale i tak děkuju.
Mám totožnou sestavu:
Pi4 Libreelec - Samsung TV
ze začátku se mi televizní DO občas hned připojilo k RPi, občas ne, ale časem - cca 3 dny - se to samo usadilo a už naprosto OK.
To samý se mi dělo s bluetooth klávesnicí - prvních pár dnů se občas nechytla a musel jsem znovu párovat - pak se usadilo a připojuje se už vždy sama.
Přijde mi, že to je snad vlastnost LibreElec - že potřebuje pár restartů aby se ty věci usadily a fungovaly.
u mě to samé. rpi4 a libreelec a CEC. Ztratila se, nechytla se. Dva restarty a od té doby pokoj. Důvod netuším..
To dame, starsi Samsung se tvaril, ze nejede a po par restartech PI vse funguje jak ma. Premapoval jsem i par tlacitek a vse chodi ok