XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: MAGICSEE N5 MAX Amlogic S905X3
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
MAGICSEE N5 MAX Amlogic S905X3

[Obrázek: 42ZyljH.jpg?1]

Tak dávám v "plén" další mašinku, možná si i zaslouží zabrat pár bajtů na tomto fóru - uvidíme ....
Aktuálně jsem ve stádiu "pokoření" Androidu a testu night CE statečně odolávám.
Pojďme se strojkem seznámit.

Technické info:  

General: 
Brand: Magicsee 
Model: N5 Max 
Type: TV Box 

Hardware: 
GPU: ARM Mali-G31 MP2 
System: Android 9.0 
CPU: Amlogic S905X3 
Core: Cortex A55,Quad Core 
RAM Type: DDR3 
Max. Extended Capacity: TF card up to 128GB (not included)

Communication: 
5G WiFi: Yes
WIFI: 802.11 a/b/g/n/ac, Dual-band WiFi 2.4GHz/5GHz
Bluetooth: Bluetooth 4.0 
LAN: 10/100/1000Mbps

Media:
Decoder Format: H.265 
Audio format: MP3, AAC, WMA, RM, FLAC, OGG 
Video format: MKV, WMV/VC-1 SP/MP/AP, MPG, MPEG, dat, avi, mov, iso, mp4, rm, H.264, H.265, realVideo 8/9/10, VP8/9, up to 2160P 
Photo Format: JPG, JPEG, MJPEG, PNG 
Support 5.1 Surround Sound Output: Yes

Interface: 
AV, Optical, DC Power Port, HD, LAN, TF card, USB2.0, USB3.0

Other Features: 
Power Supply: Charge Adapter
Antenna: No
Camera: Without
Language: Multilanguage
DVD Support: No
HDMI Version: 2.1
Other Functions: 3D Games, 3D Video, DLNA, ISO Files, Miracast, NTSC
External Subtitle Supported: Yes
HDMI Function: CEC, HDCP
Power Consumption.: 2W
RJ45 Port Speed: 1000Mbps

Power: 
Power Type: External Power Adapter Mode
Remote Controller Battery: 2 x AAA Battery ( not included )

Dimensions&Weight:
Product weight: 0.2000 kg
Package weight: 0.4000 kg
Product size (L x W x H): 10.60 x 10.60 x 2.10 cm / 4.17 x 4.17 x 0.83 inches
Package size (L x W x H): 19.50 x 11.50 x 6.00 cm / 7.68 x 4.53 x 2.36 inches

Package Contents: 
1 x TV Box
1 x Remote Control
1 x HDMI Cable
1 x Power Adapter
1 x User Manual

Amlogic S905X3
Amlogic S905X3 applies quad-core Cortex-A55 processors, which is described as an "advanced application processor designed for hybrid OTT/ IP Set-Top Box (STB) and high-end media box applications. The Cortex-A55 cores deliver up to twice the performance compared to Cortex-A53 in memory benchmarks, and a more typical 20 to 30% performance improvement for common tasks at the same frequency.

Android 9.0 OS
It is based on the latest Android 9.0 OS, with high speed and smooth performance, which is designed to turn your regular TV into a smart one.

8K UHD Resolution
True 8k picture resolution can be as high as 7680*4320 to achieve 16 times of 1080p picture accuracy.

USB 3.0
High read/write speeds. USB 3.0 defines a maximum rate of 5 gigabits per second, is theoretically more than ten times faster than USB 2.0.

2.4G/5G Dual Band WiFi
With support for 2.4Ghz and 5Ghz band, it can transmit higher amounts of data.

[Obrázek: P7LTIYx.jpg?1]

Nákup byl proveden na geekbuyng → MAGICSEE N5 MAX Amlogic S905X3 a cena byla s kupóny velice zajímavá (to je i tak).

Jak jsem již informoval výše, testuji na N5 Kodi v Androidu s kterým mám (kromě MT) na těchto boxech pramálo zkušeností a pokud nějaké přeci jen jsou, tak veskrze špatné - viz před rokem má story s Nvidia Shieldem. Doufám, že mi skalní fandové odpustí nějaké to sáhnutí vedle či nevědomost.

- android se po zapnutí stroje aktualizoval, smazal jsem v něm následně pár zbytečností, nahrubo jej nastavil, nainstaloval Launcher for XBMX neb mé bytí/nebytí se bude odehrávat v Kodi prostředí, netuším zda je něco lepšího či to jde jinak.
- pro nějaký ten "connect" TC→Android jsem si v N5 nahodil do pozadí prográmek Ftp Server , opět nevím zda to jde i jinak - nezjišťoval jsem. Vše pro mne potřebné (repozitáře, *.xml soubory atd.) jsem naházel na místa v Androidu k tomu určená → 0:/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/
- opět nastaly potíže s přístupem do sdílných složek v NASu (Synology), nějak jsem to pořešil, zbytek věcí včetně mého oblíbeného skinu Aeon Nox: SiLVO se zatím zdá být provozuschopný.
- HDMI-CEC a DO od TV se chytilo okamžitě, VFD displej na boxu je také funkční, stejně tak ON/OFF funkce z DO.
- síť jak jsem již psal jinde se zdá být rychlá a zřejmě i gigabitová - nemám však jak přesně ji změřit, pouze jsem porovnával přenos souborů s Vero 4K + a s mou starou X96/S905X. 
- teplota stroje opravdu mile překvapila, pohybuje se okolo 50 stupňů a v zátěži jsem ji neviděl překročit 65 stupňů, ještě tuto hodnotu upřesním po náročnější činnosti.
- prostředí Kodi je svižné a dosti se blíží HTPC ideálu, vše pracuje prakticky bez zaškobrtnutí, jen dálkový ovladač od Magicsee je takový tvrdý, nepoddajný, prostě nepohodlný, ale to není nutné řešit díky HDMI-CEC a pomocnému addonu Keymap Editor, který pomůže se zbytkem.

Filmy atd. jsem zatím nic moc neměl čas testovat, ale také se na to chystám.
Při zkoumání rychlosti síťového portu jsem mimo jiné nainstaloval i Device Info HW a světe div se, nemám S905X3, ale S905X2 (tedy pokud se mohu na zobrazené výsledky spolehnout) !!! Vypadá to, že výsledky klamou, neb zobrazený Cortex A55 je skutečně pro S905X3, X2 by měla Cortex A53

[attachment=5981]

Sic je model zřejmě s gigovou sítí, ale je to předchozí generace .... Promptně jsem kontaktoval podporu, založil stížnostní "Ticket" a výsledek ? Vrací mi polovinu ceny a omlouvají se s tím, že by zpětné náklady plus strávený čas byly neadekvátní. Mno, když už nic jiného tak je doma mašinka opravdu za pár "šušní" a možná bude sloužit stejně jako její mladší bráška.
Bohužel nyní nevím jak to provedu s případnou instalací CoreELEC, výsledky Info HW mohou a nemusí být důvěryhodné - nejsem v Androidu kovaný a nevím jak moc se mohu na tyto informační nástroje spolehnout. Dát stable verzi pro S905X2 či noční pro S905X3 ? 

V každém případě mám pár nočních poznatků:

- u boxu kolabovalo připojení, při scrapování seriálů se často objevovala nedostupnost serveru a chyba https ...
že by včerejší přetížená síť v celé ČR ??? Na Veru bylo vše OK ...
- neskutečně mne štve jakýsi "status bar" v horní části obrazovky s hodinami a špičatými závorkami v bílé barvě který nezmizí ani při přehrávání filmu, nevím jak jej odstranit
- DO od TV sice funguje i namapované věci jsou OK, ale co nešlape je "mediální" část ovladače, to je ta část s play/pause atd. Toto vše u CE, LE fungovalo.
- vypínání/zapínání boxu společně s TV (ač to nevyžaduji) funguje na jedničku
- tu šílenou modrou diodu vedle hodin jsem musel přelepit - to se opravdu nedá !
- hodiny na displeji jedou v 12 hodinovém zobrazení a nedají se přesvědčit na 24 hodinový formát
- již jsem se dostal (při scrapování) i na 72 stupňů
A co by jsi chtel od krabicky za tacek ? Cinan je vychcany jak mraky a ojebe vse co se da :-) nevim , ale nechat se nalakat na super cenu, tomu skutecne nerozumim, ale proti gustu zadny disputat.
Na cenu jsem se skutečně nenalákal, na odolnost vůči podobným "vějičkám" jsem myslím již dostatečně starý a rozum v odpadním potrubí snad ještě nemám, to by jsi matchboxxi za tu dobu co jsme tu na fóru spolu mohl vědět.
Chtěl jsem pouze vyzkoušet funkční Android jak zde na fóru bylo psáno, cena byla již jen bonusem. Tak či onak jsem každopádně nečekal zázraky a záměnu X3/X2 neberu nijak tragicky. Box jsem bral čistě ze studijních důvodů, ne z potřeby ! 
A pozor můj příspěvek o záměně nebyl napsán jako stěžování či brekot, má sloužit pouze jako upozornění ! Box funguje a to kupodivu dobře (dokonce i na Androidu) a věřím že na CE to bude zcela OK i bez těch chybiček.
Ak ti vadí statusbar, určite je nejaký systemui.apk na 4pda fóre, kompatibilný s tvojím boxom , ktorému sa skrýva statusbar. Ja som statusbar vôbec nemal v mojom, ale našiel som 2 systemui.apk na výmenu, kde jeden ho mal stále zobrazený a druhý sa automaticky skryje.
Děkuji, status bar mi opravdu vadí, neb se neskrývá ani při přehrávání.

Tak pokud tomu dobře rozumím, stáhnu a nainstaluji do boxu pro Android 9 toto → System UI 9 (Android 9.0+) ?
Omlouvám se za dotaz, na mobilu jsem nic takového nikdy nepotřeboval a před lety jsem skončil u launcheru Nova který mám dodnes. Jediná má "tuningová" činnost na MT byla/je, mít vše v černém hávu  4
@ Rossi D nevim, ale podavas to tak , ale mozna jsem to nepochopil :-)
Uff matchboxxi, přeber si to jak chceš, nebudu Ti to vyvracet  4 Jak jsem psal jinde, pár Magicsee jsem již v rukou měl a Ti kteří jej používají jsou spokojeni. Ono je to těžké, pokud někdo nechce vyhodit tisíce za věc o které si myslí, že je to jen "krabicový telefon bez klávesnice" jehož jediná práce je ukázat film na TV ... onomu člověku se i ten tácek zdá dost, jsou to však zcela příčetní lidé kteří jen uznávají jiné hodnoty a technika je pro ně okrajová záležitost. 
Můj nákup byl směrován i na pozdější doporučení modernějšího boxu z low sféry, stejně jako dosavadní starý N5 za 600,- Kč ... prostě jak píši výše - studijní účely....
A stran toho co mohu čekat za tácek, někdy i docela dost na rozdíl od loňských tácků 5 (slovy pěti) za Nvidia Shield - ale to je jiná kapitola ..... 
Jinak matchboxxi nic ve zlém  6
S905X2 je Cortex-A53 na maximálně 1.8 GHz a v reportu je Cortex-A55 na 1.9 GHz, což odpovídá S905X3.
D: kde si našiel ten súbor? Možno je dobrý, možno nie.
Ty nemeníš laucher, ale systemui, to je zodpovedné napríklad za statusbar, navigationbar, notificationbar a pod veci..
launcher je zodpovedný za ikonky, pozadie a za spúšťač aplikácií.
Mení sa systémový súbor za systémový súbor, čiže root nie je na škodu. Ten ti celkovo odporúčam, keď zostaneš na androide, pošlem ti pár tipov ako ho trochu odľahčiť. Možno to pôjde aj nainštalovať, ono sa to trochu líši box od boxu. Ja som musel zameniť súbory.
Každopádne keď chceš riešiť statusbar, tak googli info o systemui.apk , pár vhodných sa povaľuje na 4pda. Niektoré majú fixne statusbar, niektorým sa skrýva, niektoré nemajú vôbec, niektoré majú aj navigationbar, niektoré nemajú, niektoré majú 3 tlačidlá, niektoré 5 alebo viac, niektorým sa dá schovať, niektorým nie, majú rozličné ikonky, veľkosť, priehľadnosť atď.. len nájsť ten správny..
keď náhodou nájdeš úplne bez statusbaru a navigationbaru, aj tak dobre, lebo sa dajú zvlášť doinštalovať.

Keď už si spomenul launcher, tak v niektorých boxoch je nejaká ochrana, nech sa nedá vôbec meniť alebo len nedá zmeniť natrvalo ako predvolený. Vtedy treba pôvodný surovo zmazať (prípadne len presunúť niekam inam) a vtedy ti ho dovolí trvalo zmeniť.
@ Rossi D neboj me i nazory jine nez moje nevadi a dokazu se tim vyrovnat, kde by jsme vsak byli, kdyby jsme se vsichni do jednoho na vsechno divali stejne a meli stejne nazory :-)
podla toho obrazku sice pise S905x2 ale cortex-a55 je pre S905x3  presne ako pise praktik, mal som doma MAGICSEE N5 s905x2 a tam som mal v pohode 24 hod cas, ale i tak som tam dal coreelec a isiel zakaznikovi.. na coreelec daj pre S905x3 a keby to neslo, len to cez pc prehodis, instalacka je pre obe verzie rovnaka, len v zlozke device stres img je pre obe zariadenia a vybrat tu ktora pojde spravne to znamena ze bude funkcne wifi i bluetooth, co nemusi ist je ovladac a vdf displej na tem mam confiky a ak budes potrebovat tak ti ich postnem
: Lišta vyřešena, pomohl SystemUI Tuner , velké díky za rady - vypadá to, že na Androidu asi budu muset chvilku zůstat.

: Jsem rád, že se na to díváš takto, nechtěl jsem abys má slova bral jako akt nepřátelství  6

: Jak jsem psal, nevím zda se na onen výpis HW v boxu mohu spolehnout a jak píšete s Praktikem je pravda, že S905X2 má Cortex A53 ne A55 .
V každém případě se mi nedaří najít správnou image / device tree, testoval jsem několik SD,FD, oba USB porty a nic, veškeré SD i FD co byly doma prošly ruční obnovou (diskpart) a pro zapsání image posloužil jak LibreELEC USB-SD Creator tak Win32 Disk Imager, ještě jsem netestoval Rufuse ....

Edit:

Testoval jsem tyto verze:
- CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.1-Generic.img (S905X2)
- CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20191220-Generic.img

Device tree:
Stable (S905X2)
- g12a_s905x2_4g.dtb
- g12a_s905x2_4g_1gbit.dtb
Night (S905X3)
- g12a_s905x2_4g.dtb
- g12a_s905x2_4g_1gbit.dtb
- sm1_s905x3_4g.dtb
- sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb
Cau ja som. Ja som to rozbehol z sd karty, ale chytil sa mi z nightly
sm1_s905x3_4g.dtb

Vyskusal som rozne media, a len tak zo srandy skusil tento a ide to..
Problem je este so zapinanim cez dialkove bl301 nefunguje ale su to nightly tak zatial ma to netrapi..
Teplota okolo 50
Samzrejme toothpick boot metoda :)

Img bez 1gb ethernetu ale siet aj wifi funguju, nemam poruke ziady router ktory by mi ukazal rychlost spojenia cez kabel

Na hranie staci

Dialkove som zatial nemapoval idem cez cec, ak sa pohras ty tak ho sem zaves
: Díky za info, musím si opatřit ještě nějaké SD a testnu. Jinak "párátko" je samozřejmostí  4
Ja pouzivam etcher
Etcher neznám, testnu .... děkuji
V tých napalovacích software to nebude, je to na jedno kopyto a ze by niektorý dokázal lepšie napálit CE/LE tak to si nemyslím, Etcher, Rufus majú navyše možnost, napáliť i iné OS
Odkaz na ovladač + vfd displej pre MAGICSEE N5
Tak čerstvé info, již jsem tam dostal CE !
Night / sm1_s905x3_4g.dtb - verze s gigovkou nenajede, tak nevím .... 8 Vypáleno v Rufus - napadlo mne totéž co forsajda  4

: Děkuji za VFD/RC/Instruktáž  6
Tak CE je sic funkční ale, hodiny mají již 24 hodinovém zobrazení, bohužel co však nefunguje je můj skin Aeon Nox: SiLVO (závislosti) a rapidně se zpomalilo síťové spojení (což je vzhledem k image pochopitelné).

edit: 

Aeon SiLVO vyřešen, instalace skinu selhávala na scriptu skinshortcuts (script.skinshortcuts), který se defaultně instaloval z jiného repozitáře a dokonce v beta verzi, po ruční/jednotlivé instalaci komponentů a navedení problémového scriptu na oficiální repozitář, je vše v pořádku a Aeon se bez řečí nainstaloval.

Další poznatky pro ty kteří budou provozovat skin Aeon SiLVO:
- pokud používáte v Kodi repozitář "Marcelveldt's BETA" doporučuji prozatím odinstalovat, skin si do něj přednostně sahá a spousta věcí se Vám nepodaří korektně nainstalovat.
Stran: 1 2 3 4 5 6