XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Sprava kodi databaze jinym programem?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj,

neměl by někdo tip na program, který by mi umožnil spravovat sbírku filmů přímo v databázi Kodi?

Co chci: Ve své sbírce filmů a seriálů bych chtěl komfortně založit "movie sets" + k některým filmům přidat "tags", dále například změnit náhledový obrázek apod.

V prostředí Kodi vše dokážu udělat, ale je to opruz - s dálkovým ovladačem a neustálým vstupováním do kontext menu klikáním nahoru/dolu...

Neexistuje program který by otevřel Kodi databázi a v počítačovém prostředí umožnil udělat operace s filmy/seriály efektivněji?

Moc by mi to pomohlo. Zatím jsem na nic nenarazil...

Děkuji všem za tipy.

/Martin
TinyMediaManager ten umí dokonce i postery extra pro kolekce a pod.

Lze doplnit zejména pro homevideo programem MediaCompanion.

TMM používám od prvního setkání s Kodi, editace na PC se nedá s ovládáním přes DO srovnat.
Keď chceš používať tagy, tak TinyMediaManager ti ich aj vyplní. Lepšie na management filmov nenájdeš.
Je dobré, keď máš každý film v zvlášť priečinku a knižnicu si v Kodi vyexportuješ do oddelených priecinkov.
Pomeníš cez TMM čo potrebuješ a importneš ju späť do kodi.
Díky za skvělý tip. Chvilku mi trvalo, než mi došlo, že synchronizace mezi Kodi-TMM bude probíhat skrze export/import knihovny. Původně jsem v TMM hledal, kde zadam cestu ke Kodi databazi..

Filmy i seriály mám správně uložené ve složkách takže by vše mělo klapnout.
Opět jsem se něco nového naučil :o))
Zdaravím borci.
Začal jsem na oscrapování filmů používat TinyMediaManager a v Kodi LocalInfo a po úpravách obrázků a dějů filmů jsem si myslel, že mám vyhráno.
Když používám zobrazení filmů v Kodi v záložce SOUBORY, tak mám filmy perfektně seřazené podle názvu souborů a tím pádem i filmů v angličtině. Jestliže dám filmy zobrazit pod záložkou FILMY, zobrazí mi to knihovnu podle oscrapovaných českých názvů filmů. Ve volbě FILMY nelze seřadit názvy dle názvu souborů.
Nevíte jak seřadit filmy v záložce FILMY podle originálních názvů (anglických názvů) nebo názvu souborů?
Nebo jak přejmenovat názvy uvnitř v nfo souborech a nedělat to editací po jednom filmu?
Názvy fanartů i nfo souborů mám dle názvu souboru.
Používám Estuary skin, poslední CoreELEC.
Oscrapované to máš dobre, to by som nemenil, respektíve by som to riešil ako poslednú možnosť.
Skúsil by som to malou úpravou skinu, aby namiesto <title></title> zobrazovalo <originaltitle></originaltitle>.
Estuary nepoužívam, ale skús https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-estuary-easy a možno ti to upraví alebo pridá do možností.

Edit: viem, že sa to zvykne riešiť tak, že sa oscrapuje celá knižnica tak, aby title bolo rovnaké ako original title, ale to je tak sprosté riešenie, že až.. trebalo by viac tlačiť na vývojárov, aby pridali možnosť prepínať medzi názvami, kým by sa z toho nestal štandard
Děkuji za info. Skin si v tématu pročtu a třeba i vyzkouším. Jen jsem tipoval, jelikož České názvy filmů vůbec nepoužívám, kromě Českých filmů Smile že bude jednodušší to v tom .nfo přepsat originálním názvem. Uvidím, co bude jednodušší. a co zvládnu. Vypadá to, jak si to pročítám, že Jiro asi kolem skinu má už tak dost práce.
No keď ti CZ názov určite nebude chýbať (hľadanie) a ani zvyšku rodiny, tak potom vysvetlenie ako to funguje:
https://www.tinymediamanager.org/blog/tm...-language/
Děkuji moc za návody.
Tak jsem vyzkoušel to přescrapování dle návodu a neúspěšně. Sice už je jiná verze než mají na obrázcích, ale dostal jsem se k tomu 2. jazyku a po testu u 1 filmu se nic nezměnilo.
Takže následovala zdlouhavá ruční práce editovat vše ručně v TMM., kde jsem přepsal České názvy shodně s originály.
Pak odebrání složky z knihovny pouze takto: nastavení/média/knihovna/videa/----odebrat vybranou složku !!! Když jsem dal vyčistit knihovnu, zůstaly tam původní názvy, nevím proč. Jestli to zůstává ještě někde na kartě? Zálohy systému a knihovny posílám na WD.
Pak  správce souborů +přidat videa/...nfs/IP192.168..../disk3..... aktualizace knihovny a restart.
a pak už jen filmy
.... a nabídka všech filmů
Dříve jsem pouštěl přes soubory a zobrazení disků 1, 2 a 3. Teď vše jak má být pod filmy a Kodi si otevře potřebný disk sám.

Používám Odroid N2 + paměťová karta, poslední verzi CoreELEC zatím skin Estuary, WD My Cloud + ext. disk a už budu muset přikoupit NAS asi Synology DS 220j, protože mám plno.
U TMM jsem aspoň já narazil na jednu kravinu. Chybí mi možnost nastavit aby se na české seriály a filmy (zejména ty televizní) díval do českých luk a hájů..třeba na ČSFD..aby se mi pak nestalo, že na pohádku "s čerty nejsou žerty" mám plakát z německého kina, a obalu z německého dvd. A nebo na film xyz mám plakát z koreje. To fakt nechci.
Max ťa tu môžeme poľutovať, že ti to nehodilo hneď všetko k tvojej 100%nej spokojnosti.
Riešenie: treba sa prihlásiť na tmdb a pridať/upraviť tam, čo nesedí.
Ten, čo to bude skúšať po tebe bude rád, že mu to hodí výsledok s CZ posterom.
Niekto musí byť prvý, čo to tam pridá.. prečo nie práve ty?
Za každým filmom, čo ti správne oscrapuje, stojí neznámy hrdina, kto to spravil pre ostatných - buď aj ty hrdina pre ostatných.
Ahoj, kde nájdem ten export knižnice? ak dám exportovať knižnicu malo by sa otvoriť kontext z otázkou kam ju má exportovať. Ale u mňa to začne bez otázky, a keď to dokončí tak som ešte nikde žiadnu exportovanu knižnicu nenašiel.
Ďakujem.

Jsem uživatel používající SM-G985F , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
Systém/ médiá/ knižnica/ exportovať knižnicu
V tej tabuľke, ktorá ti vyskočí, máš 2 možnosti: oddelene a 1súbor.
Keď dáš oddelene, tak ti to ukladá do priečinkov kde sú súbory. Ak si dal tú možnosť, pozri si tie priečinky.
Preto je najlepšie mať každý film v zvlášť priečinku a nie bachnuté do jedného.
Keď dáš 1súbor, tak sa ťa to opýta na cestu kam to chceš uložiť a narve ti to všetko do toho 1 priečinku, ktorý vyberieš. 
Bacha na ukladanie obrázkov hercov, v prípade väčšej knižnice to vytvorí aj niekoľko desiatok tisíc súborov, keďže obrázok každého herca dá do priečinka každého filmu, kde hral. Takže na každý film je to zbytočných 20-30 súborov.

edit: keď nikde nič nenájdeš, je dobré si skontrolovať oprávnenia na zápis do úložiska. Zvykne to blbnúť pri androide, lebo nie vždy má android oprávnenie na zápis do externého úložiska, alebo aj pri NAS, keď sa zabudne na to, že je priečinok nastavený len na čítanie.
Aha, tak fanart a poster pridalo, iné nič. Použitý bol ešte BB scrapper a chcem to prehodiť na local. Filmy sú v priečinkoch na NAS.
Idem ešte skúsiť do jedného čo to spraví.
(10.6.2020, 7:30)sachlj Napsal(a): [ -> ]U TMM jsem aspoň já narazil na jednu kravinu. Chybí mi možnost nastavit aby se na české seriály a filmy (zejména ty televizní) díval do českých luk a hájů..třeba na ČSFD..aby se mi pak nestalo, že na pohádku "s čerty nejsou žerty" mám plakát z německého kina, a obalu z německého dvd. A nebo na film xyz mám plakát z koreje. To fakt nechci.

jenže na rozdíl od ČSFD si u themoviedb dokážeš vše opravit ( tím i pro ostatní )