XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: restart KODI po spuštění videa - VYŘEŠENO
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím, mám takový specifický problém.

Doma mám TV značky TCL (OS android) s instalovaným KODI. K tomu mám NAS od Synology, kde mám databázi pro KODI a video soubory. Vše fungovalo bez problému.

O víkendu jsem měnil NAS (starý model za nový). NAS má stejnou IP adresu, je stejně pojmenovaný má stejné uživatele a stejné cesty k souborům. Jediné co se změnilo, tak začínám s čistou databází. Myslel jsem, že si KODI pouze vygeneruje nová data v databázi a bude normálně fungovat dál. Bohužel se tak nestalo.

Po spuštění KODI v Kategorii Filmy, Seriály,... Je hláška Vaše knihovna je aktuálně prázdná... Myslel jsem, že když mám zapnuté automatické aktualizace knihovny po startu, že se to automaticky obnoví. Nestalo se tak, tak jsem šel do nastavení médií a přidal zdroj znovu. Nastavil mu že obsahuje filmy,... Jediné co se stalo, tak zmizela ta hláška o prázdné knihovně, ale nic se v kategorii Filmy neobjevilo. Když jsem se podíval do protokolu, tak tam byla o neúspěšném načtení informací pro každý video soubor. Netušil jsem co s tím. Tak jsem se snažil nastavit doplněk pro získávání informací o médiích (The Movie Database). Změna nastavení nepomohla. Pořád nic. Přitom když jdu do sekce Videa, vyberu si zdroj z NASu tak se k souborům dostanu a jde je přehrát. Vyzkoušel jsem nahrát doplněk ČSFD. Pustil přegenerování knihovny. Ropzběhlo se to, ale seklo se to na 37% a už to nešlo dám. Nepomohl restart. Odebrání zdroje. Vytvoření knihovny znovu,... Takže jsem odinstaloval doplněk. Odepral zdroje. Smázl knihovnu a přidal znovu. Aktuálně jsem ve stavu, že když přidám nový zdroj, najedu na videa a spustím je, tak se mi restartuje KODI. V protokolu událostí nic nevidím. Tak je vždy po restartu napsáno jen, že KODI bylo úspěšně spuštěno.
Když v nastavení vlezu do sekce souborů a odsud video spustím, tak normálně běží.

Potřebuji tedy radu, jak mám zjistit, proč se mi neaktualizuje knihovna a proč video resetuje KODI?
Případně, jak provést tovární reset u KODI?

Zkoušel jsem KODI na TV odinstalovat a nainstalovat znovu. Vše tam ale zůstalo nastavené stejně (doplňky,...)

Našel jsem tento návod, ale netuším jestli je bezpečný a mohu mu věřit.
Factory reset (fresh start KODI)

Předem díky za rady.

PS: pokud někomu můj problém připadá jako triviální, tak se předem omlouvám za moji neznalost.
Zdravím všechny, tak to mám vyřešené. Pokud by měl někdo podobné problémy, tak jsem to vyřešil viz návod v tomto videu: Doplněk pro rychlý tovární reset KODI

RYchlá instalace doplňku. Reset KODI na jedno tlačítko. Takže jsem začal s čistým štítem a zatím vše funguje jak má :-)