XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: zešednutí videa při přehrávání 4k zdroje, Beelink G1, Kodi 18.5
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím. Mám 3 roky staré zařízení Beelink G1 (Adroid 6.0, 2GB RAM, 16GB úložiště), používám poslední verzi Kodi 18.5, internet od Centria 100/100 přivedený do zařízení kabelem přímo z routeru.

Ještě minulý rok vše běželo jak má, ale nyní jakmile zvolím přehrávání či streamování videa v jakémkoli 4k (2k je v pohodě) tak okamžitě zešedne celý obraz, nejenom video ale i celé prostředí KODI. Je to jako by se přes obrazovku rozprostřel jakýsi šedivý vcelku neprůhledný filtr. Pomůže jenom a pouze přepnutí kvality přehrávaného zdroje na 1080.

Nejspíše je jedná o problém s nastavením KODI, ale ani po mnoha hodinách testování jsme nepřišel na nic co by situaci zlepšilo.

Díky předem za radu
Máš hdmi kabel co podporuje 4k? Měla by to být verze kabelu hdmi 2.0a
Vypadá to, že se ti TV nepřepíná do HDR režimu. Umí to box s aktuálně nainstalovaným OS? Umí to TV? Máš správný kabel?
Díky za tipy ale kabelem to není, ten je správné certifikace a TV dokáže upscalovat i 8K (ověřeno přehráváním např. z Vimea) . Navíc až do konce loňského roku při stávajícím nastavení a zapojení vše fungovalo, nic se neměnilo ani neupgradovalo. Opravdu se domnívám že to je někde v nastavení v Kodi ale netuším kde bych měl ještě něco změnit, všechny kombinace jsem už vyzkoušel. Prošel jsem i nastavení v Androidu v zařízení, ale ani tady se nedá nic nastavit.
No a když pustíš HDR film, ví o tom televize?
(21.2.2020, 10:45)micronimus Napsal(a): [ -> ]...a TV dokáže upscalovat i 8K (ověřeno přehráváním např. z Vimea)...

Fakt? Ty máš 8k televizi?
(21.2.2020, 11:59)beepee Napsal(a): [ -> ]Fakt? Ty máš 8k televizi?

Ne ale TV dokáže zobrazit 8k zdroj ve 4k. :) Tím jsem chtěl pouze říci že 4k zvládá bez problémů

(21.2.2020, 10:54)rene.hav Napsal(a): [ -> ]No a když pustíš HDR film, ví o tom televize?
 Předpokládám že ano, v TV žádná speciální úprava nastavení vstupního signálu není, kabel je HDMI 2.0b
Pleteš si pojmy, TV dokáže z 8k zdroje udělat downscale do 4k, ale to tady teď neřešíme :)

Jakou máš TV? Většině televizí musíš nastavit na konkrétní HDMI vstup, že tam jde 4K@60 HDR signál.
Když ti běží to HDR video, řekně ti telka, že se přepla do HDR módu, případně zobrazí HDR znak někde v infu?

Nehneme se z místa, dokud nám neřekneš, jakou přesně máš TV a jestli třeba nemáš AVR mezi boxem a TV. - ideálně si tyhle informace dej do podpisu
(21.2.2020, 13:36)rene.hav Napsal(a): [ -> ]Nehneme se z místa, dokud nám neřekneš, jakou přesně máš TV a jestli třeba nemáš AVR mezi boxem a TV. - ideálně si tyhle informace dej do podpisu

Ok, chápu. Televize Samsung UE65RU7402 , AVR Yamaha HTR-4066. TV dle specifikace umí HDR10+, AVR umí 4k ale nikde v popisu není nic o HDR
A jsme doma. Tvůj AVR má HDMI 1.4 - skrz to HDR neproleze. Zapoj box do TV na přímo a mělo by to fungovat. Co se přenosu zvuku týče, do AVR ho lze dostat optikou z TV, nebo HDMI ARC, ale v obou případech budeš omezen na AC3(DD)/DTS.
(21.2.2020, 15:14)rene.hav Napsal(a): [ -> ]A jsme doma. Tvůj AVR má HDMI 1.4 - skrz to HDR neproleze. Zapoj box do TV na přímo a mělo by to fungovat. Co se přenosu zvuku týče, do AVR ho lze dostat optikou z TV, nebo HDMI ARC, ale v obou případech budeš omezen na AC3(DD)/DTS.

Ok, dík. Zkusím přepojit.
Dej vědět, jak jsi dopadl.

Necituj poslední příspěvky, je to proti pravidlům fóra.
Je to zřejmě Tv box Beelink s Amlogic s912 ?
S912 umí HDR ale Tv to musí 100% umět taky. Pokud TV není s HDR nastavením - vypni obě funkce HDR v Tv boxu. ( buď je tam jedna HDR nebo 2 možnosti HDR a SDR přepínání - záleží na verzi Androidu ), obě zruš - nebo nastav na vždy na SDR nebo HDR trvale vypnuto.
Tímto vypneš vykreslování filmů ve funkci HDR a obraz bude ok bez závoje,ale barevné podání nebude syté,takové mdlé,ale můžeš barvy pak nasytit a upravit v TV v nastavení obrazu.
HDMI kabel nejlépe v2.0 .
Některé zdroje v Kodi v addonu SC uvádějí jako zdroj 4K bez HDR ,ale skutečnost může být,že 4K jsou stejně s HDR vykreslováním. Nicméně ideální na tuto starší verzi AML cpu je do rozlišení 1080p bez HDR.
Tip :  stáhni si do Tv boxu nějakou apku pro kompletní identifikaci displeje a uvidíš,co ti podporuje za možnosti formáty barvy a rozlišení při připojení tvým typem HDMI kabelu.
Ze skušenosti vím,že čím lepší a modernější TV ,tím zapeklitější nastavování TV boxu je,aby vše šlapalo. Nedávno jsem zapojoval kamarádce Tv box s AML s905x3 a Android 9 na novou nařachanou TV LG . To co se mi v boxu vše objevilo ( detekovalo )  za nastavení a pak následně ještě v TV jsem nechápal. Trvalo nám skoro hodinu než jsme optimálně nastavili oba systémy. Trpělivost přinesla ovoce - box šlape bez automatického přepínání zobrazovací frekvence ( AFRd ), protože si to TV nastaví sama včetně funkce HDR a HDR 10.....ale neptej se mě ,jak jsme to udělali - pokus - omyl.